Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.511
За да не одам јас затоа ќе земам нешто со гаранција, па здравје за 3-4 години ќе одиме на струја.Drugar , mene mi se cini ti nemash pojma ni samiot shto sakash!
I shto e ushte polosho ostavash prikaznite od nekoi da ti deluvaat vo zhivotot!
180 dolari za saat! Pa shto?
I jas kade shto odam na servis (Mercedes) za firminskata kola naplajcaat 130€ za saat .Ama tamu ne odaat samo firmi tuku i cel narod od okolinata.
Ili mislish kako vo Makedonija 300 denari na majstorot i sredena rabota!
A i vo Avstralija imash Mercedes taka da nikakov problem ne ti e za delovi.
Масло и филтри кошта 400-500 долари од тоа што прашував, за се друго има гаранција.
Проста е математиката, оваа би ме чинела околу 1000кс сервис годишно и уште 2-3 за регистрација и осигурување. Мерџото исто за осигурување, и сервис може да е 2к годишно, а може и 10к, зависи што ќе се сјебе.
Автоматски споено мислење:
Немаме домашно производство, Холден е затворен веќе неколку години, инаку беа ефтини за одржување и ок избор.EEEEEEE
drugar pklati mi troshoci od München do kaj tebe i idam ushte utre! I ce ti odberam kola i ce ja sredime. GRATIS!!!
I ce i naprajme diagnostija i ce ja naprajme od C250 na C300 . Ce dobijash na snaga i zgolemena potroshuvacka od 0,02L na 100km-
Se razbira cestish spienje i jadenje, I na toa Austtralian product reviews shto pravat pojma nemam ama racunaj deka i tuka ima politika, koj povejce ce plati za reklami a i si cuvaat domashno proizvodstvo. Kako vi se vikaa toa Opelite kaj vas ne mi teknuva sega imeto.
Различно е од Европа верувај, во радиус од 200км има едвај 30 ц класа со цена до 25к, произведени од 2012 до 2015. Од тие 90% се бензин, голем дел над 150к километри и без направен сервис пред продажба, што значи од старт екстра 2000ки плус уште 3-4 данок. Јас возам 30-40к, значи за 3 години таква ќе дотерам над 220к, а иако е мерџо на таа километража може да попушти на мотор или мењач.
Инаку секој е добредојден
Автоматски споено мислење:
П.С горивото во АУС е многу полошо од Европа, други стандарди, и се што е Европско мора да користи премиум 98 што е најскап, генерално 0.4 долари поскап по литар од обичниот што го возат сите јапонци, корејци и кинезот.
Последно уредено: