- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.339
- Поени од реакции
- 10.210
Дај посочи која е таа банка што дава..нема врска, и на определено вработени одобруваат доколку си примател на плата поготово во одредени компании и јавна администрација.
Дај посочи која е таа банка што дава..нема врска, и на определено вработени одобруваат доколку си примател на плата поготово во одредени компании и јавна администрација.
нлб дава.Дај посочи која е таа банка што дава..
Грешка си.нлб дава.
Комерцијална??
ne, ti si greska.Грешка си.
Да, а и сите останатиКомерцијална??
Во ред, ви се извинувам....знам дека јас кога земав кредит, ми бараа потврда за редовен работен однос.ne, ti si greska.
kako mislis deka pola administracija sto raboti na dogovor zema kredit?
Далеку од идиотизам. Банките се бизнис. На нив им одговара стабилност и предвидливост. Мене ако ме прашаш коцка е далеку поопасен показател од било што останато.čist idiotizam iskreno, jas bi smenil banka da me odbijat za toa kade jas trošam sopstveni pari.
Имаш некои филијали до пет работат. Исто има и во Сабота што работат вообичаено од 9-12. Недела нема.Проблемот е што немам време од пон до пет сум ма работа од 8до4 викенд слободен банките неработат им се јавував ми кажаа најдобро да одиш директно во банка па го чекам годишниот одмор од 13декември да одам да прашам и да завршам работа.
Од разговорите што сум ги правел не би требало проблем да имаш ама иди прашај си во банка.Некој што се разбира во потрошувачките кредити да ми даде негово мислење, вработен сум во министерство за одбрана, воено лице имам 6месеци минато плата во НЛБ и под договор сум на 4години плата земам 34000ден со бонуси стигам и до 65 70000 во просек секој месец земам 45-50000мкд сакам да аплицирам за 25000е дали има шанси да ми одобрат или не, ако има потреба од жирант не е проблем имам жирант кој работи во приватна фирма(газда на фирмата) околу 15год.
Од една страна страшно од друга страна бенефит и за банката и за тој што потенцијално би си го ископал сопствениот гроб.normalna rabota e... na zapad e i beter. analiziraat trendovi na potrosuvanje vo momentov (radi pokacenite kamati) pa taka da gledaat dali si se prefrlil i pazaris u diskaunt market sega, dali plakas osiguruvanje redovno duri i od koj bankomat vadis pari imas negativni poeni ako e vo sklop na kazino, pab...
hmmm, drugar site sto zemaat krediti ( jas imam 2 ) zemaat zs ne mozat da zastedat p.s ocigledno dolgo vreme si nadvor od MK pa imas izgubeno oset kako odat rabotite, pozdravDecki eden sovet od mene,
Ne zemajte mnogu mnogu krediti!
Oti mnogu se soleni koga se vrajcaat!
I dokolku morate da zemite gledajte da bidi sumata shto pomala i samo koga navistina se mora. Luksuzi kako kola i sl ne vi trebaat.
podobro shtedete i kupete v godina so zashtedeni pari.
гледајќи ја поголемата слика сега, можеби и да се во право.Далеку од идиотизам. Банките се бизнис. На нив им одговара стабилност и предвидливост. Мене ако ме прашаш коцка е далеку поопасен показател од било што останато.
На зависник од дрога да му позајмиш пари ќе спичка 3000-4000 евра на дрога да речеме. Коцкар може 100+ илјади за ден два да ги сјебе.
Bez razlika kolku sum nadvor, gi znam prilikite i zstoa vo pishav.hmmm, drugar site sto zemaat krediti ( jas imam 2 ) zemaat zs ne mozat da zastedat p.s ocigledno dolgo vreme si nadvor od MK pa imas izgubeno oset kako odat rabotite, pozdrav
bas zatoa se butkaat digitalnite valuti i da nema kesh. ne samo sto nema da mozes da vleces na bankomat i da trosis kako sakas nego ke moze da ti stavat zabrana na sto trosis pa i da ti ja zamrznat smetkata ili da ti konfiskuvaat pari od nea bez tvoja soglasnost.гледајќи ја поголемата слика сега, можеби и да се во право.
но, не секој кој што има уплатено или уплаќа на онлајн сајтови за коцкање е дегенеричен коцкар ниту пак истото укажува дека е, дури јас би рекол дека играчите на онлајн кладилници се делумно поодговорни (од оние кои што одат во кладилница) и имаат можност да наместат неделен/месечен буџет за коцкање на тие страни.
во случај кога би постоел патерн на депонирање кај тој клиент т.е кога би постоел патерн на депонирање средства од страна на тој клиент на тие страници за кладење од типот на неколку пати дневно, неколку пати во еден час, што уствари би покажало за потенцијално дегенерично коцкање, тогаш сметам дека банките треба да го сметаат за ризик.
иначе вака можам да си подигнам на банкомат сума, да одам да ја искоцкам во офлајн кладилница, да подигнам кредит и да го направам истото, без банката воопшто и да знае, затоа и ми е малце парадоксално, но разбирам дека секој приватен бизнис (што се и банките) си имаат комплетно право да си имаат услови и да си ги бираат клиентите и кому ќе му одобрат кредит.