Услови за кредит

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.339
Поени од реакции
10.210
нема врска, и на определено вработени одобруваат доколку си примател на плата поготово во одредени компании и јавна администрација.
Дај посочи која е таа банка што дава..

Член од
24 септември 2016
Мислења
551
Поени од реакции
738
Komercijalna so tie prihodi koi gi imas, osobeno ako ti zema predvid i dopolnitelnite primanja bez problem moze da ti dava 25000 evra i toa bez zirant.

Bi ti preporacuval da zemas eden izvod od poslednite sest meseci od NLB i pocnuvajki od kaj niv prasuvaj gi site banki koi gi imas na tvoeto mesto na ziveenje.

Inaku znam deka Komercijalna dava denarski potrosuvavki kredit do 2.000.000 mkd bez zirant. Normalno ako ispolnuvas uslovi medju koi e, da si cist vo MKB odnosno da ne docnis so plakjanja. Inaku po banki proveruvaat i izvodi osobeno ako se javuva nekoja bet stranica kako BET365 ili nekoe drugo.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
čist idiotizam iskreno, jas bi smenil banka da me odbijat za toa kade jas trošam sopstveni pari.
Далеку од идиотизам. Банките се бизнис. На нив им одговара стабилност и предвидливост. Мене ако ме прашаш коцка е далеку поопасен показател од било што останато.

На зависник од дрога да му позајмиш пари ќе спичка 3000-4000 евра на дрога да речеме. Коцкар може 100+ илјади за ден два да ги сјебе.
Автоматски споено мислење:

Проблемот е што немам време од пон до пет сум ма работа од 8до4 викенд слободен банките неработат им се јавував ми кажаа најдобро да одиш директно во банка па го чекам годишниот одмор од 13декември да одам да прашам и да завршам работа.
Имаш некои филијали до пет работат. Исто има и во Сабота што работат вообичаено од 9-12. Недела нема.

Некој што се разбира во потрошувачките кредити да ми даде негово мислење, вработен сум во министерство за одбрана, воено лице имам 6месеци минато плата во НЛБ и под договор сум на 4години плата земам 34000ден со бонуси стигам и до 65 70000 во просек секој месец земам 45-50000мкд сакам да аплицирам за 25000е дали има шанси да ми одобрат или не, ако има потреба од жирант не е проблем имам жирант кој работи во приватна фирма(газда на фирмата) околу 15год.
Од разговорите што сум ги правел не би требало проблем да имаш ама иди прашај си во банка.

Во глобала битен е редовен работен однос и колку години имаш и кредитна историја.

П.С Не е до мене да ти кажувам ама избегавај потрошувачки кредит освен ако немаш друг избор.

normalna rabota e... na zapad e i beter. analiziraat trendovi na potrosuvanje vo momentov (radi pokacenite kamati) pa taka da gledaat dali si se prefrlil i pazaris u diskaunt market sega, dali plakas osiguruvanje redovno duri i od koj bankomat vadis pari imas negativni poeni ako e vo sklop na kazino, pab...
Од една страна страшно од друга страна бенефит и за банката и за тој што потенцијално би си го ископал сопствениот гроб.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.790
Decki eden sovet od mene,
Ne zemajte mnogu mnogu krediti!
Oti mnogu se soleni koga se vrajcaat!

I dokolku morate da zemite gledajte da bidi sumata shto pomala i samo koga navistina se mora. Luksuzi kako kola i sl ne vi trebaat.
podobro shtedete i kupete v godina so zashtedeni pari.

Член од
27 мај 2018
Мислења
938
Поени од реакции
1.596
Decki eden sovet od mene,
Ne zemajte mnogu mnogu krediti!
Oti mnogu se soleni koga se vrajcaat!

I dokolku morate da zemite gledajte da bidi sumata shto pomala i samo koga navistina se mora. Luksuzi kako kola i sl ne vi trebaat.
podobro shtedete i kupete v godina so zashtedeni pari.
hmmm, drugar site sto zemaat krediti ( jas imam 2 ) zemaat zs ne mozat da zastedat p.s ocigledno dolgo vreme si nadvor od MK pa imas izgubeno oset kako odat rabotite, pozdrav

J

joli1

Гостин
Далеку од идиотизам. Банките се бизнис. На нив им одговара стабилност и предвидливост. Мене ако ме прашаш коцка е далеку поопасен показател од било што останато.

На зависник од дрога да му позајмиш пари ќе спичка 3000-4000 евра на дрога да речеме. Коцкар може 100+ илјади за ден два да ги сјебе.
гледајќи ја поголемата слика сега, можеби и да се во право.

но, не секој кој што има уплатено или уплаќа на онлајн сајтови за коцкање е дегенеричен коцкар ниту пак истото укажува дека е, дури јас би рекол дека играчите на онлајн кладилници се делумно поодговорни (од оние кои што одат во кладилница) и имаат можност да наместат неделен/месечен буџет за коцкање на тие страни.

во случај кога би постоел патерн на депонирање кај тој клиент т.е кога би постоел патерн на депонирање средства од страна на тој клиент на тие страници за кладење од типот на неколку пати дневно, неколку пати во еден час, што уствари би покажало за потенцијално дегенерично коцкање, тогаш сметам дека банките треба да го сметаат за ризик.

иначе вака можам да си подигнам на банкомат сума, да одам да ја искоцкам во офлајн кладилница, да подигнам кредит и да го направам истото, без банката воопшто и да знае, затоа и ми е малце парадоксално, но разбирам дека секој приватен бизнис (што се и банките) си имаат комплетно право да си имаат услови и да си ги бираат клиентите и кому ќе му одобрат кредит.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.790
hmmm, drugar site sto zemaat krediti ( jas imam 2 ) zemaat zs ne mozat da zastedat p.s ocigledno dolgo vreme si nadvor od MK pa imas izgubeno oset kako odat rabotite, pozdrav
Bez razlika kolku sum nadvor, gi znam prilikite i zstoa vo pishav.
I AKO ne mozhish da zashtedish znaci ne mozhish ni kredit da vrajcash. Zaklucok,
Kredit =Problemi i toa golemi.

Zatoa i utre so Gradski Avtobus a ne so kola.

Tolku od mene, a vie kako sakate.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.554
Поени од реакции
24.904
гледајќи ја поголемата слика сега, можеби и да се во право.

но, не секој кој што има уплатено или уплаќа на онлајн сајтови за коцкање е дегенеричен коцкар ниту пак истото укажува дека е, дури јас би рекол дека играчите на онлајн кладилници се делумно поодговорни (од оние кои што одат во кладилница) и имаат можност да наместат неделен/месечен буџет за коцкање на тие страни.

во случај кога би постоел патерн на депонирање кај тој клиент т.е кога би постоел патерн на депонирање средства од страна на тој клиент на тие страници за кладење од типот на неколку пати дневно, неколку пати во еден час, што уствари би покажало за потенцијално дегенерично коцкање, тогаш сметам дека банките треба да го сметаат за ризик.

иначе вака можам да си подигнам на банкомат сума, да одам да ја искоцкам во офлајн кладилница, да подигнам кредит и да го направам истото, без банката воопшто и да знае, затоа и ми е малце парадоксално, но разбирам дека секој приватен бизнис (што се и банките) си имаат комплетно право да си имаат услови и да си ги бираат клиентите и кому ќе му одобрат кредит.
bas zatoa se butkaat digitalnite valuti i da nema kesh. ne samo sto nema da mozes da vleces na bankomat i da trosis kako sakas nego ke moze da ti stavat zabrana na sto trosis pa i da ti ja zamrznat smetkata ili da ti konfiskuvaat pari od nea bez tvoja soglasnost.

Kajgana Shop

На врв Bottom