Услови за кредит

Член од
30 ноември 2023
Мислења
5
Поени од реакции
2
Некој што се разбира во потрошувачките кредити да ми даде негово мислење, вработен сум во министерство за одбрана, воено лице имам 6месеци минато плата во НЛБ и под договор сум на 4години плата земам 34000ден со бонуси стигам и до 65 70000 во просек секој месец земам 45-50000мкд сакам да аплицирам за 25000е дали има шанси да ми одобрат или не, ако има потреба од жирант не е проблем имам жирант кој работи во приватна фирма(газда на фирмата) околу 15год.

Член од
20 јуни 2018
Мислења
120
Поени од реакции
365
Отиди во банка прашај си, или ако не ти се оди имаш контакт број на нивниот сајт јави се тие најубаво ке ти кажат што како.

J

joli1

Гостин
kreditna istorija, primanja i eventualno zirant (pogotovo za vakvi sumi) ti se potrebni.

ne moze nikoj da znae kakov kje im bide odgovorot dokolku sam ne otides, se povrzano so banki e individualno i zavisno od kreditnata istorija, primanjata itn, kako i od uslovite na bankata.

ako si pomlad, imas avtomatski NLB mKlik kade sto mozes po pat na telefon da podignes kredit do 10k eur (ne sum siguren, mozebi i povekje), probaj srekja taka.

Член од
30 ноември 2023
Мислења
5
Поени од реакции
2
Благодарам за одговорите за жирант ако треба еден имам, кредитна историја имав земано само од брзи кредити и се е вратено без задоцнување сега сум чист, до 600000мкд е во мклик но не ми врши работа работата е за 25000е имам слушано муабети дека на војници полицајци пожарникари им одобруваат полесно повисоки суми па затоа ја отворив темава ако некој вејке зел или има искуство слободно нека напише мислење.

J

joli1

Гостин
edinstven nacin e da gi kontaktiras po pat na telefon ili direkt vo banka, nema drug nacin da doznaes dali kje ti bide istiot odobren zatoa sto kako sto ti kazav, se e premnogu individualno (kreditna istorija, primanja, iznos na kredit, itn), a i zavisi od banka do banka poradi uslovite koi sto gi imaat.

toa sto imas kreditna istorija i rabotis kako drzavno lice samo ti pomaga, no ne znaci deka avtomatski kje e pozitiven odgovorot.

Член од
30 ноември 2023
Мислења
5
Поени од реакции
2
Отиди во банка прашај си, или ако не ти се оди имаш контакт број на нивниот сајт јави се тие најубаво ке ти кажат што како.
Проблемот е што немам време од пон до пет сум ма работа од 8до4 викенд слободен банките неработат им се јавував ми кажаа најдобро да одиш директно во банка па го чекам годишниот одмор од 13декември да одам да прашам и да завршам работа.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.624
Поени од реакции
3.940
So zhirant sigurno ke ti odobrat, i bez zhirant bi trebalo ama ne e 100% sigurno na taa suma. Gledaat se, znam slucaj kade sto go odbija za pogolem kredit i staven vo rizicna kategorija oti dobar del od potrosenite pari po izvestai mu odele na sajtovi za poker :D

J

joli1

Гостин
So zhirant sigurno ke ti odobrat, i bez zhirant bi trebalo ama ne e 100% sigurno na taa suma. Gledaat se, znam slucaj kade sto go odbija za pogolem kredit i staven vo rizicna kategorija oti dobar del od potrosenite pari po izvestai mu odele na sajtovi za poker :D
čist idiotizam iskreno, jas bi smenil banka da me odbijat za toa kade jas trošam sopstveni pari.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
За истово можат да те одбијат и за виза за негде, меѓу другото. :)

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
85
Поени од реакции
111
Имам роднина пензиониран воен офицер и му имаат одобрено слична сума со жирант (околу 20.000 евра, наспроти твоите 25).
Претпоставувам не би требало да биде проблем да ти одобрат и тебе, со оглед на тоа дека имаш солидни примања, ама секако тие ќе мора да пресечат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.554
Поени од реакции
24.904
čist idiotizam iskreno, jas bi smenil banka da me odbijat za toa kade jas trošam sopstveni pari.
normalna rabota e... na zapad e i beter. analiziraat trendovi na potrosuvanje vo momentov (radi pokacenite kamati) pa taka da gledaat dali si se prefrlil i pazaris u diskaunt market sega, dali plakas osiguruvanje redovno duri i od koj bankomat vadis pari imas negativni poeni ako e vo sklop na kazino, pab...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.339
Поени од реакции
10.210
Некој што се разбира во потрошувачките кредити да ми даде негово мислење, вработен сум во министерство за одбрана, воено лице имам 6месеци минато плата во НЛБ и под договор сум на 4години плата земам 34000ден со бонуси стигам и до 65 70000 во просек секој месец земам 45-50000мкд сакам да аплицирам за 25000е дали има шанси да ми одобрат или не, ако има потреба од жирант не е проблем имам жирант кој работи во приватна фирма(газда на фирмата) околу 15год.
Кредити не одобруваат на вработени по договор, исклучиво само на редовно вработени тс што се на неопределено време.

J

joli1

Гостин
Кредити не одобруваат на вработени по договор, исклучиво само на редовно вработени тс што се на неопределено време.
нема врска, и на определено вработени одобруваат доколку си примател на плата поготово во одредени компании и јавна администрација.

Kajgana Shop

На врв Bottom