Каде има најдобра скара во Македонија, воопшто?

Член од
28 јуни 2018
Мислења
795
Поени од реакции
963
Kok kola kako si go stiti receptot isto...

Za Napoli pizza nema sfo da se stiti, ednostavni sostojki se, samo kombinacijata e zastitena ama i dostapna, nema filozofii... Samo za da postignes ist level treba da imas isti uslovi (professionalni).

Za meleno meso skara slicno, se znae sto se ima, podobro e na kjumur i sl...ama pa specijalna kombinacija i soodnosi sto si imaat nekoi i si napraile biznis i se prepoznatlivi zasto bi ja spodelile? Za da moze i niz Skopje da pocne da se jade dobra skara? :D
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
indexмкопл.jpg indexѕу.jpg

... во последно време многу гужва, па изгубија од некои келнерски квалитети, ама скарата им е сеуште безпрекорна!

indexомл.jpg
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Ај ај ај ај мајко мила, отиде 2 месеци во Австралија и почна муда за бубрези да продава, се чуди зошто не давале рецепти, франшизи требало хахахахаха. :ROFLMAO: Друже дај бе олабави се малце, не се прај со сила дека си од Марс паднат, еве замисли ти да имаш бизнис и произведуваш производ што се продава добро а никој друг не го знае рецептот, зошто би го давал по народ? Еве локумот од Крушево, со децении се произведува и се пренесува рецептот од колено на колено, зошто да го кажат на друг? Зошто некој да им го преземе бизнисот? Има бизниси што не се шират како глобални брендови него си таргетираат помал пазар и со децении си тераат така, не може на све да правиш франшиза ебате. Исто е и со шоферската плескавица што беше на автобуската кај Алкалоид, што ја преместија кај Коце Металец, со години наназад истиот принцип го тераа, плескавица во лепче и ако сакаш кромид и салатка некоја и тоа е тоа, ни помфрит ни курац ни палац, и верувај на никој не го кажуваа рецептот за плескавицата. Лично татко ми им го има барано не сакаа да му го кажат а стоеја одлично со него. Сега не знам како е искрено откако се преместија кај Коце, немам јадено, ама верувам го измодернизирале сендвичот со компири и остали врагови.

Небитно, муабетот е дека не може да се чудиш зошто некој не кажувал рецепт, си се штитат луѓето. Има нешто што се вика семеен бизнис, не може сите да бидат Мекдоналдс или КокаКола.
Јбг пеер, ете јас немам толку визија и памет колку економист што работи за плата. Ете мене во главата ми вртат само бизниси и како од 1 да направам 10. Вие што сте попаметни викате поарно да има 100% од нешто што вреди 1000 евра месечно, отколку 10% од нешто што ќе вреди барем 100к месечно, да знаев повеќе математика може и ќе ве разберев :toe:

Да не трчаше да ми се инаетиш ќе прочиташе и дека не барам рецепт од некој што ова го има за бизнис, туку од рандом сограѓанин, во случај да налетал на рецепт. Лично ме сум љубител на бизниси со храна, така да уште помалку лично би се впуштал во бизнис со ресторан, во случајов ме интересира за домашна употреба.

А филозофијата е таа, да бевме троа побистар народ ќе имавме брендови по кои ќе не препознаваше цел свет, а не истите да останат да се произведуваат по мудбаците низ Крушево и Прилеп.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
...ќе купиш пола кило мелено свинско месо (може и мешано со јунешко), во миксер ќе се измиксаш помала главица кромид, едно парченце лукче, кришка леб намокрена со топла вода и истиснета вода онака со рака како суџер, едно јајце, е сега ова јас го правам од око, додавам кари со три пати тресење на шишенцето, три пати бибер, вртам два круга сомелувајќи друг бибер од шишенце со мелење, сол тресејќи пет пати од шишенцето со дупки, една лажица вегета и пола лажица сув магданос, цела ова смеса се обработува, меша со чиста рака, го оставаш месото во еден пластичен сад и го оставаш во фрижидер пола час, а може и повеќе, после месото кое е веќе споено и ништо не се познава освен месото, убаво пак го мешаш и земаш количина колку сакаш да ти биде плескавицата голема ќе ја сплескаш и така ќе ја ставиш на загреана тава со третина масло на неа и нонстоп ги превртуваш додека се печат, по потреба додаваш уште масло оти малку упива, ако имаш скара уште поубаво немаш проблем со маслото.

...вакви домашни плескавици мене ми се топ вкусни! :aplauz:
 
Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.654
Јбг пеер, ете јас немам толку визија и памет колку економист што работи за плата. Ете мене во главата ми вртат само бизниси и како од 1 да направам 10. Вие што сте попаметни викате поарно да има 100% од нешто што вреди 1000 евра месечно, отколку 10% од нешто што ќе вреди барем 100к месечно, да знаев повеќе математика може и ќе ве разберев :toe:

Да не трчаше да ми се инаетиш ќе прочиташе и дека не барам рецепт од некој што ова го има за бизнис, туку од рандом сограѓанин, во случај да налетал на рецепт. Лично ме сум љубител на бизниси со храна, така да уште помалку лично би се впуштал во бизнис со ресторан, во случајов ме интересира за домашна употреба.

А филозофијата е таа, да бевме троа побистар народ ќе имавме брендови по кои ќе не препознаваше цел свет, а не истите да останат да се произведуваат по мудбаците низ Крушево и Прилеп.
Џабе е, исто ко во темата за 7ца, не сакаш да разбереш и со сила се инаетиш. Ти погоре напиша нешто на кое јас ти реплицирав, се чудиш како не ги заштитувале со франшизи и патентни производите и зошто не го кажувале рецептот, без разлика дали се работи за плескавица или за авион. И сеа откако ти одговорив почна да спинуваш и да се вадиш, гледал он од 1 како да направи 10, јас сум работел за плата бла бла бла :ROFLMAO: Ти за што работиш бе, за компири ли? Од кај ти знаеш дека јас немам приватен бизнис на пример? Како вака со истресен заклучок од ракав праиш муабет? Демек ќе ме навредиш ако работам во приватна фирма ко економист, а ти живееш во Австралија? Ти кажав и погоре, отиде 2 месеци во Австралија и одма просветлен нешто глумиш, не се секирај имаме и ние роднини таму и знаеме како функционира, знаеме дека си задња рупа на свирало и дека работиш и ти за приватник и на почетокот преживуваш секој месец, не мора овде да се чаталиш и да спинуваш. Да не ме сфатиш погрешно, јас ти посакувам да успееш во животот, дали во Австралија или на Марс сеедно, и ти посакувам да имаш и пари и бизниси и се останато, ама послушај кога некој ќе ти каже нешто што е докажано, не знам како попросто да ти кажам.

Дека ние ко народ не сме баш најбистри можеби тоа стои, ама за ова со семејните бизниси мора да разбереш дека на тој начин функционира, колку и да не ти звучи логично. Пак ќе ти кажам, не може сите да се светски познати брендови, ЈЕБИГА, не функционира на тој начин.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Џабе е, исто ко во темата за 7ца, не сакаш да разбереш и со сила се инаетиш. Ти погоре напиша нешто на кое јас ти реплицирав, се чудиш како не ги заштитувале со франшизи и патентни производите и зошто не го кажувале рецептот, без разлика дали се работи за плескавица или за авион. И сеа откако ти одговорив почна да спинуваш и да се вадиш, гледал он од 1 како да направи 10, јас сум работел за плата бла бла бла :ROFLMAO: Ти за што работиш бе, за компири ли? Од кај ти знаеш дека јас немам приватен бизнис на пример? Како вака со истресен заклучок од ракав праиш муабет? Демек ќе ме навредиш ако работам во приватна фирма ко економист, а ти живееш во Австралија? Ти кажав и погоре, отиде 2 месеци во Австралија и одма просветлен нешто глумиш, не се секирај имаме и ние роднини таму и знаеме како функционира, знаеме дека си задња рупа на свирало и дека работиш и ти за приватник и на почетокот преживуваш секој месец, не мора овде да се чаталиш и да спинуваш. Да не ме сфатиш погрешно, јас ти посакувам да успееш во животот, дали во Австралија или на Марс сеедно, и ти посакувам да имаш и пари и бизниси и се останато, ама послушај кога некој ќе ти каже нешто што е докажано, не знам како попросто да ти кажам.

Дека ние ко народ не сме баш најбистри можеби тоа стои, ама за ова со семејните бизниси мора да разбереш дека на тој начин функционира, колку и да не ти звучи логично. Пак ќе ти кажам, не може сите да се светски познати брендови, ЈЕБИГА, не функционира на тој начин.
Ај сега врати се пак погоре и прочитај ја дискусијата, па после пишувај ми филозофии. Ме заболе што и како имаш, или што си слушнал за Австралија, ме познаваат луѓе од тука и знаат што и како правам и тука а и таму ;)

И да не се франшизи, кај одредени народи рецептите се застапени и се познати за цел свет, кај нас како и за секоја работа "да му умре козата на комшијата", пикнат во пазува, ќе умре само да не го даде на комшијата. Епа затоа никој ниту ќе чуе, ниту ќе знае за таа стопанкина, ама полесно е да ни се криви сите други.
 
Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.982
Поени од реакции
7.630
Ај сега врати се пак погоре и прочитај ја дискусијата, па после пишувај ми филозофии. Ме заболе што и како имаш, или што си слушнал за Австралија, ме познаваат луѓе од тука и знаат што и како правам и тука а и таму ;)

И да не се франшизи, кај одредени народи рецептите се застапени и се познати за цел свет, кај нас како и за секоја работа "да му умре козата на комшијата", пикнат во пазува, ќе умре само да не го даде на комшијата. Епа затоа никој ниту ќе чуе, ниту ќе знае за таа стопанкина, ама полесно е да ни се криви сите други.
Toj shto utre ce umre ima na kogo da gi kazhi i nauci. I takvoto go zabole dali nekoj od China ilu Amerika ce probal dobra pleskavica.
Negovata recepta e rezervirana samo za negovite mushterii koi shto mu se povejce od dovolno za pristoen zhivot i vo granicite na toa shto mozhi da go sraboti.

I bez razlika ti shto mislish toa taka bilo i taka ce si ostani. I ne samo vo slucajov tuku i za se drugo.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom