Политички случувања во Израел

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.477
Поени од реакции
27.285
Биле, ама па благодарение на мотивацијата и ветувањето од Енглезите дека ќе добијат независност, сепак се откажале од Османлиите. Енглезите нормално си тераат своите интереси, па пу пу не важи, ова со "ситните букви не сте го прочитале" .
Во конкретниов случај, Израел се колонијалисти, па какви и оправдувања да нудиш, не го менуваат тој факт.
Да бе ко мињоните, се откажале на предсмртна постела на стариот бос и автоматски одма станале мињони на Британците и оп одма после на Хитлер, па оп на советите… Да те подсетам кој ја идеше таа патека западно од нас, од скут во скут на нашите душмани…

Член од
30 октомври 2022
Мислења
444
Поени од реакции
1.271
тоа со сликата погоре не го сфаќаат дудлачите, па одма те прават албанец или што не. Што повеќе бомбардира Израел или Америка на блиски исток, тоа више избеглици ќе дојдат во Европа.
И како тоа на евреите им одговара муслиманска Европа и Америка,за после истите да им ги палат синагогите и да ги бодат со ножеви?Мислам која ти е логикава?Исламизацијата на Европа и Америка е дело на Саудиците и Катар не знам како тоа не ви е јасно?Шо мислиш политичариве од запад се непоткупливи?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.175
И како тоа на евреите им одговара муслиманска Европа и Америка,за после истите да им ги палат синагогите и да ги бодат со ножеви?Мислам која ти е логикава?Исламизацијата на Европа и Америка е дело на Саудиците и Катар не знам како тоа не ви е јасно?Шо мислиш политичариве од запад се непоткупливи?
u druga dimenzija e bratot. Navodno gi brkaat navaka, za da gi nema tamu. A oni i tamu i vamu i nasekade se kotat bez prestan.
Voedno decata nivni po zapadot vlijaat vrz politikata na drzavite, pa ne me cudi za nekoja godina i sankcii da im lupnat.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.537
Поени од реакции
42.031

евреиве ќе го молеле Маск да ги банира акаунтите кои не им идат по наративот. До каде дојде светов :icon_lol:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
Накратко, им одговара така што претходниот систем, претходните морални вредносни се рушат, се заменуваат со пониски, односно кои немаат позитивна исход, а во новиот систем ќе бидеш целосно контролиран и нормално ништо нема да псоедуваш.

Исламизацијата била дело на Катар и С.А :pos:. Дај бе не треси зелени. Колонии на Енглезите, целосна контрола на природните ресурси и капиталот со кои располагаат, ама тие биле моќните за стратегии и исламизацијата.
Катар со векови бил сателит на Иран, ко што ние природно гравитираме повеќе кон Србија. Но под диктат на јенките, немаат многу право на избор. Оној младиот на С.А како член од тајфата на Шваб, се знае чии стратегии ќе финансира, иначе одма со друго дете ќе го заменат.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
444
Поени од реакции
1.271
Накратко, им одговара така што претходниот систем, претходните морални вредносни се рушат, се заменуваат со пониски, односно кои немаат позитивна исход, а во новиот систем ќе бидеш целосно контролиран и нормално ништо нема да псоедуваш.

Исламизацијата била дело на Катар и С.А :pos:. Дај бе не треси зелени. Колонии на Енглезите, целосна контрола на природните ресурси и капиталот со кои располагаат, ама тие биле моќните за стратегии и исламизацијата.
Катар со векови бил сателит на Иран, ко што ние природно гравитираме повеќе кон Србија. Но под диктат на јенките, немаат многу право на избор. Оној младиот на С.А како член од тајфата на Шваб, се знае чии стратегии ќе финансира, иначе одма со друго дете ќе го заменат.
Јас мислам дека ти тресиш зелени.По која логика бе на Израел му одговара муслиманска Европа?Не мислиш дека можда и тебе ти го испрале мозокот?Шо ако и Сорос е платен со нивни пари?Дали знеш шо функција имал Сорос за време нa 2 светска војна???Зошто бегалциве не бегаат азил во Катар и Саудиска А многу поблиску им се, или евреиве не сакаат муслимански бегалци во тие држави?

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.638
И како тоа на евреите им одговара муслиманска Европа и Америка,за после истите да им ги палат синагогите и да ги бодат со ножеви?Мислам која ти е логикава?
По која логика бе на Израел му одговара муслиманска Европа?
Хмм...

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
По која логика бе на Израел му одговара муслиманска Европа?
a zosto da ne im odgovara? spored mene bas im odgovara destabilizirana evropa, na toj nacin i vo idnina e polesno da se kontroliraat evropskite drzavi. SAD e glavnata drzava preku koja evreite ja teraat nivnata politika i za SAD da ostane sto pomoken faktor podobro e evropa postojano da ima problemi. ratot vo ukraina i begalskata kriza se bas odlicni alatki za evropa da ne moze da krene glava i so toa eventualno nekogas da i tekne da stane ponezavisna od SAD. pred vojnata vo ukraina germanija se povise se zblizuvase so rusija i toa za SAD bese horor scenario bidejki germanija kako eden glaven politicki i ekonomski faktor vo EU i drugi drzavi vlecese vo toj pravec. ne slucajno amerite postojano go torpediraa projektot severen tek 2. spored mene kako vojnata vo ukraina taka i begalskata kriza se maslo na SAD za evropa da ja drzat sto podole. gi imaat taka sigurni kako sojuznik bez ambicija/moznost da gi pretica/prerasne.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.308
Поени од реакции
4.083
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.250
Поени од реакции
7.608
Јас мислам дека ти тресиш зелени.По која логика бе на Израел му одговара муслиманска Европа?Не мислиш дека можда и тебе ти го испрале мозокот?Шо ако и Сорос е платен со нивни пари?Дали знеш шо функција имал Сорос за време нa 2 светска војна???Зошто бегалциве не бегаат азил во Катар и Саудиска А многу поблиску им се, или евреиве не сакаат муслимански бегалци во тие држави?
Како тоа ти си замислуваш Европа туку така ќе стане муслиманска...
Пред некоја година го објаснив ова за ЕУ, па еве за тебе пак:
Доколку би земал во предвид повеќе фактори, можеби ќе увидиш, дека сите држави тонат во државни долгови и повеќе нема простор истиов систем да функционира како претходни децении. Самата елита јавно изјави мора да се сруши системов, нов ќе прават.
За политичарите и елитата да си спаси дупето (капиталот и моќта) намерно дозволуваат имигранти од најниските слоеви, од најутепаните држави слободно да влегуваат. Народ ќе почне да му кркорат цревата и ќе излезе на улица. Во такви моменти, се знае дека врз имигрантите ќе сакаат да се истурат. Кризата, односно тој намерно предизвикан хаос, контролирано насочен револт од слепите верници, лесно ќе биде искористен и повторно по милионити пат елитата да профитира.

Ти тоа што Израел го гледаш и го сметаш ко некоја независна држава, а народот кој е преселен таму, го поистоветуваш со Евреите, ти е основен проблем.
Самите Евреи ти кажуваат не им треба нив посебна држава, кога се низ цела планета. Еден лик пред многу години напишал интересна книга:
"International jew" by henry ford

Врска Катар и С. А, штом сметаш дека се моќни и независни држави, доволно говори дека поима немаш што и како функционира светот, глобализацијата, така да џабе ќе ти се објаснува.
Во Катар ја имаш најголемата Америчка воена база за тој регион, а лидери на хамасовците се без проблем си седат во Катар, па можеби затоа ги сметаш Катар за моќна држава :D

Ова со Сорос не знам ни зашто го спомна, ама претпоставувам дека следен муабет ќе ти за мојата фолија. Класика, иако се по ред се остварува :pos:

Чичко Сорос, по распадот на СФРЈ, решил да ризикува, па на МКД и обезбедил 25 милиони долари, плус поддршка на финансиските пазари. Човекот го интересира профит, К го боли за се друго.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
226
.. а да си ти на место на Израел што би направил?
И зошто “муџине“ го напаѓаат Израел, имаш некое објаснување?
Автоматски споено мислење:

Како тргнале Хутиве-Јемен Израел ќе остане без бродови!
Vlade ti li si brat? Smeni nik, te baram odamna, falish … Ps da ti eb.. doma se zensko shto imash …. Znaev deka si glup taksist…

Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
Друже буквално во кафез ко глувци се ставени кои црни немири и стравувања све е тоа мачкање очи да ги исчистат за сва времена

Добро и ти што мислиш ке ги исчистат сите арапи и дека нема мамата да им ја ебат у иднина при толку гнев навлечен? Ке чекаат момент кога нема да се врткаат подморници и носач на авион само ке биде послем куку леле греота се
Гледај на Бетмен велит шоуто имаше некој Евреин гостин, беше прав во едно нешто дека може да остани само еден таму.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.537
Поени од реакции
42.031
Гледај на Бетмен велит шоуто имаше некој Евреин гостин, беше прав во едно нешто дека може да остани само еден таму.
Ти ќе ги прибереш палестинците дома за евреите да останат сами?

Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
Поставуваш погрешно прашање.

Одговорот е дека јас не сум на местото на Израел. И нема што да се прашувам што направил кога би бил на местото на психопатите на ционистите.
Не само јас што не сум на местото на Израел. Ти не си на местото на Израел. Општо ние Македонците не сме на местото на Израел. (Македонец си претпоставувам)

Ние Македонците немаме страна за навивање таму во таа војна во Палестина. Но ако веќе мора со некој да се поистоветиш, тогаш тргни од тоа дека САД работат против нас а работат за Шќиптарите и УЧК да не владеат и по потреба да не убиваат. А таму во Палестина САД работат за Евреите... Тогаш по која логика ти или било кој Македонец треба да се става на страната на Израел?

Јас не „ја сакам Русија“ сама по себе. Јас едноставано секаде и секогаш навивам против САД и нивните вазали. Така можеш дека и „Иран ги сакам“, дека и „Кина ги сакам“. Тоа е затоа што тие САД и нивните вазали ни ги држат на грб УЧК да не владеат како нивни сатрапи... Затоа навивам против нив, за САД да ослабат и конечно да немаат сила да ни ги држат УЧК на грб.
Притоа не сакам во комшии да дојдат милиони муџи од Палестина. Затоа што утре сакале/не сакале ќе не бутнат во ЕУ па утре и ние овде ќе имаме „квота“ за примање муџи од Палестина. Едноставно е.

И јас ако навивам за САД да ослабе и конечно да немаат сила да ни ги држат УЧК на грб... Зошто би сакал европските држави да пропаднат? Што ти е чудно тука? Јас сум конзистентен во ставовите, ти треба да се запрашаш зошто навиваш за некој позади кој стои САД, истите САД кои работат против нас Македонците.

На Западниот Брег врие...

Ги поделија Палестинците на Газа и Западен Брег, и сега ни тие од Западен Брег помогнаа кога Газа беше нападната, ни сега Газа помага кога Западен Брег е нападнат... Divide et impera.

Тоа ќе биде моментот кога САД или друга империја нема да стои позади Израел... Ете од каде е „силата“ на Израел да пркоси на сите Арапи.
2+2= 3 за тебе али јбг, ти поставив обично прашање чисто да дискутираме. Како би играл ти ако си на местото на Израел и дали ако дојде до мир која би им била гаранција дека нема пак муџи да упаднат и фиеста да прават таму? САД ако работеја против нас, после војната, после СФРЈ немаше да постоиме денес, да изиграа во конфликтот против нас, ама ако има конфликт пак нема да биде така верувај. Ко беше војната кај нас, на страна на УЧК муџи имаше, колку од нив беа Палестинци си се запрашал? Ако не планираш да одговориш на прво прашање директно без вртење како политичар не ми реплицирај!

Ти ќе ги прибереш палестинците дома за евреите да останат сами?
Ти прибериси ги, ја сакам да ги нема

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.537
Поени од реакции
42.031
2+2= 3 за тебе али јбг, ти поставив обично прашање чисто да дискутираме. Како би играл ти ако си на местото на Израел и дали ако дојде до мир која би им била гаранција дека нема пак муџи да упаднат и фиеста да прават таму? САД ако работеја против нас, после војната, после СФРЈ немаше да постоиме денес, да изиграа во конфликтот против нас, ама ако има конфликт пак нема да биде така верувај. Ко беше војната кај нас, на страна на УЧК муџи имаше, колку од нив беа Палестинци си се запрашал? Ако не планираш да одговориш на прво прашање директно без вртење како политичар не ми реплицирај!

Ти прибериси ги, ја сакам да ги нема
Ебаве тоа мороните, дркате на бомбардирање после квичите имало избеглици и европа се исламизирала.

Kajgana Shop

На врв Bottom