Формула 1 - сезона 2023

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2023?

• Макс Ферстапен

• Серџо Перез

• Чарлс Леклер

• Карлос Саинц

• Луис Хамилтон

• Џорџ Расел

• Естебан Окон

• Пјер Гасли

• Ландо Норис

• Оскар Пјастри

• Валтери Ботас

• Џоу Гуанју

• Ленс Строл

• Фенрадо Алонсо

• Кевин Магнусен

• Нико Хулкенберг

• Ник Де Врис

• Јуки Цунода

• Алекс Албон

• Логан Сарџент

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јануари 2015
Мислења
1.832
Поени од реакции
1.307
А Саинц ко да не знаел дека не се вози преку шахти. Треба да ги пратат на подготовки во Скопје или Драчево.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.098
Поени од реакции
46.005
Вредеше вредеше, штета за Леклер ама јебига, маестралноста на Макс уште еднаш на дело иако овој пат имаше и среќа. Како ајкула беше што намирисала крв, ризикуваше со Расел, и мислев дека претера зашто се удрија и реков толку е, болидот оштетен или гумата, на крај уствари тој, и сеуште стојам на тоа, непотребен ризик кога можеше да чека ДРС зона, на крај му донесе и победа. Ради тој дуел имаше сејфти, пак влезе во бокс заедно со Перез и имаа понови хардови од оние на Леклер, да не се десеше ова обратно ќе беше, плус Перез кога ќе влезеше во бокс ќе излезеше далеку поназад а вака од прво отиде на второ и тоа беше тоа.

Штета за Леклер искрено, ја имаше победава да не се десеше инцидентот со Макс и Расел, скоро и фантастичен викенд за него, вака и покрај оној феноменален потег на крајот сметам дека има основа да жали што не дојде до победа, 0 среќа сезонава за него.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Што прават црвениве ретарди со Саинц?

Треба да им се честита на уште еден ретардиран masterpiece на Ферари. Секоја чест!

Последно уредено:
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.604
Поени од реакции
6.390
19 пати прв, 2 пати втор, еднаш 5ти. Колку сакаш имај јак болид ова е невидена доминација во било кој спорт.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.297
Поени од реакции
5.585
Може да се курчиме дека само Ферари успеа да им земе победа :LOL:

Не ја гледав вчера трката, ама читам изгледа пак заебаа со стратегија за 2ра позиција у конструктори? Тажно е за 3 поени да ни кидне Мерцедес. Не знам само 3та позциија дали носи повише време у тунел за развој од 2рата.

Што се заврши се заврши следна сезона очекувам приближување спрема РБ и интересно е што следна сезона ќе нема развој на болидите за 2025та дури не заврши 2024та сезоната.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.098
Поени од реакции
46.005
Мерцедес мислам дека беа једини тим минатата трка во Лас Вегас што гласаа против одлуката " да им се прогледа низ прсти '' на Ферари ради инцидентот со шахтата. 120 пати ради тоа го изгледав последниот круг од 2021 све да им изнаебам у пичка нооо мајкии нооооо.
Какви пичкици бог да чува, без срам без ништо.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Може да се курчиме дека само Ферари успеа да им земе победа :LOL:

Не ја гледав вчера трката, ама читам изгледа пак заебаа со стратегија за 2ра позиција у конструктори? Тажно е за 3 поени да ни кидне Мерцедес. Не знам само 3та позциија дали носи повише време у тунел за развој од 2рата.

Што се заврши се заврши следна сезона очекувам приближување спрема РБ и интересно е што следна сезона ќе нема развој на болидите за 2025та дури не заврши 2024та сезоната.

Почна Саинц хард, па пак Хард на 17-18 круга(+-) до крај, Саинц праша за пит, чекаме SC, кур дочекаа, возеше до 57 круг, влезе у бокс, па у 58 пак у бокс и таму заврши. Имаа шанси за второ, сами го дадоа.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.297
Поени од реакции
5.585
Почна Саинц хард, па пак Хард на 17-18 круга(+-) до крај, Саинц праша за пит, чекаме SC, кур дочекаа, возеше до 57 круг, влезе у бокс, па у 58 пак у бокс и таму заврши. Имаа шанси за второ, сами го дадоа.
:tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

Све е ова нормално што би рекол Мута Николиќ. Не знам зашто и ме изненадуваат вакви потези више уствари. Притоа и мењаа Ф1 стратегист нели, ебаве дебилите

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.996
Поени од реакции
42.710
толку им е капацитетот на италјаните ваљда, време е да смените тим.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.297
Поени од реакции
5.585
толку им е капацитетот на италјаните ваљда, време е да смените тим.
Еве го овој, се вратија на победнички патеки 2-3 сезони, живна малце и пак ќе почне да ни труби.
Седи мирен ќе посакам Ганерот да се врати со неговата залуденост по Хами и Мерцедес :LOL: :LOL:

Коњ за лименка не се мења :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom