- Член од
- 28 март 2023
- Мислења
- 640
- Поени од реакции
- 1.005
Дечко не е Македонија случајно во Библијата.Ќе падне мирење со Блинкен во Скопјенце, генерации ќе не слават .
Дечко не е Македонија случајно во Библијата.Ќе падне мирење со Блинкен во Скопјенце, генерации ќе не слават .
Milion pati se citirani na temava, iskreno ne planiram da ti gi serviram i da ti gi donesam na tacna..Ke mora da se pomacis na temava koga pocna vojnata, pred da pocni dosta dusi vikaa deka Ukraina ke padni za 3 dena, deka za 1 nedela ke bidi niva za oranje i slicni raboti..Osobeno koga so tenkovi se trgna na Kiev, kade Rusite mislea da napravat blitzkrig i da ja simnat od vlast vladata na Zelenski, no ne uspeaa vo toa. Gi navlekoa na dolga vojna, iscrpuvacka so resursi pari i mokj..Kolku e podolga vojnata tolku povekje mu odgovara na nekoj, e sega pretpostavi si na koj..Цитирај да видиме кој пишал дека ке падне Киев за два дена
Ниеднаш не се цитирани а цело време истиот муабет се верглаMilion pati se citirani na temava, iskreno ne planiram da ti gi serviram i da ti gi donesam na tacna..Ke mora da se pomacis na temava koga pocna vojnata, pred da pocni dosta dusi vikaa deka Ukraina ke padni za 3 dena, deka za 1 nedela ke bidi niva za oranje i slicni raboti..Osobeno koga so tenkovi se trgna na Kiev, kade Rusite mislea da napravat blitzkrig i da ja simnat od vlast vladata na Zelenski, no ne uspeaa vo toa. Gi navlekoa na dolga vojna, iscrpuvacka so resursi pari i mokj..Kolku e podolga vojnata tolku povekje mu odgovara na nekoj, e sega pretpostavi si na koj..
Ete i pred nekoj den izleze info deka Rusite i Ukraincite bile blisku do dogovor, no brakjata Ameri na Ukraincite im dale instrukcii da ne se dogovaraat nisto...Ova samo ti go kazuvam kako fakt za onie so mislat deka Amerika gubi so vojnava..Na Amerika sekoj prodolzen den vo vojnava i sekoj prodolzen den cuvajki ja Rusija vo vojna i e plus, nezavisno od nejziniot ishod...
Nitu na eden seriozen covek na Zapadot ne mu bese na kraj pamet deka ke ja zemat Ukraina..Tie si go postignaa zacrtanoto...Bruto go jade samo Ukrainskiot narod...
Не копај туѓ гроб за да не паднеш ти во негоПрегледај го приврзокот 398967
Умрел све да му ебам женско фашистичко,сандукот ја ќе му го носам.. уште доброволци дали има ?
Точно е ова што си го напишал, ама да те прашам:РФ нема воздушна надмоќ над Авдиивка, ниту пак некој воопшто има. ФАБ бомбите се орудие со висок домет, русите гаѓаат од далеку, затоа можат да гаѓаат.
Тоа е исто како да речеш дека си химарс украинците имаат артилериска надмоќ.
Ако некој имаше воздушна надмоќ воопшто, оваа војна ќе беше одамна завршена. Авијацијата е клучна во војна на маневар, или тоа што америте го викаат Combined arms warfare.
Тоа извидување што дроновите го прават сега, драстично ќе се зголеми со извидувачки дронови (а не ФПВ) и авиони за блиска пешадиска поддршка (фрогфут СУ25) хеликоптерите ќе правеа ќршум и се ќе се движеше многу побрзо.
Многу едноставно, не може.Точно е ова што си го напишал, ама да те прашам:
Зошто Рф нема контрола на воздушниот простор, затоа што не може или затоа што не сака, што мислиш?
Da ti ebam toa pederot.Прегледај го приврзокот 398967
Умрел све да му ебам женско фашистичко,сандукот ја ќе му го носам.. уште доброволци дали има ?
Погрешно!Многу едноставно, не може.
Не можеше над Киев, Черкеси, Суми, Харков, не може над Донбас, генерално нема доволно сили ниту идеја како да дојде до воздушна надмоќ.
ФАБ бомбите се директен импровизиран продукт на немоќ да воспостават воздушна супериорност. Не можат од блиску па ќе бомбардираат од далеку.
Најверојатно и Химарсите од иста причина ги користатЧовек не ни вреди да се замара со клинтон. Импровизиран продукт на немоќ биле фаб бомбите. Затоа Америка и Израел ги користат веќе 30 години. Што ќе прочитаме друго, давајте следна шизофренија
Стрико, Путин е бесмртен...Прегледај го приврзокот 398967
Па еве од почетокот мислевме дека Русија не користи авијација, а уствари тие цела операција користат авијација на периферната линија на фронт како што беше Бахмут, Авдивка, Маринка и така натаму. Таму се населбите срамнети со земја, било со термобарички ракети (не само ТОС, постојат и многу појаки од ТОС), било со авионски бомби и ракети. И пак напредувањето иде многу споро. Самото тоа споро напредување ми е мене доста сомнително. Ако се сконцентрираш на подолг период од војнава 3-4 месеци на пример да ја сконцентрираш артилеријата и воздушните напади на еден дел од фронтот, ми се чини многу лесно може да се направи пробив на тој дел од фронтот. Но тие одат на утврдени градови. Мое мислење е дека го бираат местото на војување и така им нанесуваат огромни жртви на Украинците, кои за да го стабилизираат фронтот, мораат да уфрлаат ново топовско месо. Полесно им е на Русите да ги пуштаат Украинците да напаѓаат и да им ја горат така техниката, одколку обратно (како што впрочем гледаме од време на време).Можеби трошење на непријателот. Деморализирање. Постепен напредок. Прецизни удари. Итн.
Од тактичка точка кога бомбардираат и рушат згради (како Израелците) го оневозможуваат непријателот да постави набљудувачки пунктови, снајперски гнезда, да лансираат наведувани ракети итн итн. Што е многу битно на рамен терен за напредување. Артилеријата не може да ја заврши таа работа.