ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 139 67,1%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 14,0%

• Вкупно гласачи
    207
Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.005
Единствен проблем на Коцарев за мене е што престојувал работно во САД(пролетта 1992 замина како професор на Беркли, и морав Физика 2 да ја полагам кај Толев). Досега на Балканот сите политичари што некогаш работно престојувале во САД се испоставило дека се нивни играчи, па и Слободан Милошевиќ(на крај е дискутабилно дали се отргнал или бил излажан)
Ѓоко да ми простиш ама се фаќаш за куре од комарец. Ни треба човек на функција кој ќе ги застапува македонските интереси и да не биде шиптaрска невеста. Коцарев е човек со реноме и интегритет макар и 100 пати бил во сад тоа не менува ништо.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
не е грешка во системот,погрешни /нетокму/ МАКЕДОНЦИ се кандидати
би било така кога тој систем би имал механизми да не дозволи такви да се кандидати.
Но токму тој систем таквите кандидати ги промовира, заклучок системот има ерор.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Со Коцарев, победата би била убедлива, но моменталната политичка ситуација е таква да не е возможно тој да биде претседателски кандидат. Плус, еднаш во интервју има изјавено дека нема политички амбиции.

Гарант ДПМНЕ ќе одат со лик кој е про-НАТО и про-ЕУ, но е со карактерни особини на патриот. Е кој би бил тоа, лично, не знам.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
Ѓоко да ми простиш ама се фаќаш за куре од комарец. Ни треба човек на функција кој ќе ги застапува македонските интереси и да не биде шиптaрска невеста. Коцарев е човек со реноме и интегритет макар и 100 пати бил во сад тоа не менува ништо.
Da ne me svatiš pogrešno...za Kocarev raka bi dal no samo mi ostanuva somnež da ne ni uvalat kako Boris jak na zborovi, a slab na dela
Mi bil omilen profesor, blisko sum sorabotuval 3 godini kako negov prodekan-student( neznam sega dali ima takva funkcija)

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.005
Da ne me svatiš pogrešno...za Kocarev raka bi dal no samo mi ostanuva somnež da ne ni uvalat kako Boris jak na zborovi, a slab na dela
Mi bil omilen profesor, blisko sum sorabotuval 3 godini kako negov prodekan-student( neznam sega dali ima takva funkcija)
Знам дека нема да биде фикус. Тоа ми е доволно да го гласам ако бидат паметни и го кандидираат.
Спасенковски и слични нему потрчковци од партија губат 100% ако биде Спасовски кандидат на сдс.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Премногу неевропски делува Коцарев за ова ДПМНЕ... Човекот нон стоп збори за укинување на Северна, а моментално тоа не се политиките на оваа партија
Ако оваа “укинување на Северна“ стои и му биде клучен дел од програмата, не само што може да смета на мојот глас (со двете раце се разбира) туку и на повикување до сите кои ги знам да го дадат својот глас за Коцарев!!!!!

Член од
20 ноември 2023
Мислења
7
Поени од реакции
0
Kako da izvadam vmro clenska kaj da se obratam, za opstina Gazi Baba nekoj da me nasoci sho znae?

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.875
Поени од реакции
7.141
Kako da izvadam vmro clenska kaj da se obratam, za opstina Gazi Baba nekoj da me nasoci sho znae?
Не се ни обидувај, упати се во Левица или некоја друга партија што не е поврзана со СДС, ДПМНЕ и ДУИ. Освен во Бутел, ДПМНЕ никаде низ нејзините општини не работи ништо.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.931
Поени од реакции
23.346
Све е точно ,затоа ке си гласаме за Левица....овај цвикерашов е донесен за второто ДПМНЕОВСКО полувреме кое беше прекинато 2001.
Eve ti go i papata , da ne se zaboravi Screenshot_20231116-080126_Facebook.jpg
Автоматски споено мислење:

Све е точно ,затоа ке си гласаме за Левица
Ova doagja od tastaturata od dokazan komunjar, koj uste se krsti vo Papata.
Ko vi velam jas Levica e vonbracno dete, kopile na SDSM, nikoj ne mi verva.
Isti gomna, drugo pakovanje :toe:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
Големите партии се потписници на предлогот на Прибе за реформи во неколку области, и одбивањето на гласање на тоа што го поптишале значи тотална изолација за некој таков

Во таков случај подобро да излезат со предлог за приклучување кон БРИКС, него вака да се конфторираат со ЕУ за нешто за што се согласиле

Новиот Деловник на парламентот ги содржи забелешките на Прибе....т.е. шах- мат за сите потписници на Пржино

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.551
Поени од реакции
3.746
Големите партии се потписници на предлогот на Прибе за реформи во неколку области, и одбивањето на гласање на тоа што го поптишале значи тотална изолација за некој таков

Во таков случај подобро да излезат со предлог за приклучување кон БРИКС, него вака да се конфторираат со ЕУ за нешто за што се согласиле

Новиот Деловник на парламентот ги содржи забелешките на Прибе....т.е. шах- мат за сите потписници на Пржино
Sto ima delovnikot za rabota na sobranieto so reformi vo nekolku oblasti ? I da ne zloupotrebuvaat eu znamence im vikaa a ovie aber nemaat. A da, neka si gi glasa Pribe na naredni izbori jas sigurno nema.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.401
Потпишаното мора да се почитува...

..што мајка бараше грујо во Пржино? Мислеше дека е непобедлив на изборите, па ај, ќе одам ...

Kajgana Shop

На врв Bottom