Немој, карбонот мора да е со стандарди за да ти гарантира безбедност.Некој искуство со нарачување на карбонски тркала од али експрес?
Алиекспрес е пример за непоседување стандарди.
Немој, карбонот мора да е со стандарди за да ти гарантира безбедност.Некој искуство со нарачување на карбонски тркала од али експрес?
Тоа највеќе ме плашеше, имаат океј ревјуа и све ама па од каде да знаеш какви се на долг рок... И уште едно прашање бидејќи сум прилично нов во роудбајкинг, ми влегоја во глава карбонски тркала со околу 50мм длабочина, дали треба да обратам внимание на нешто друго при купување освен на тоа да се за rim brakes, како на пример дали ќе одговара тркалото на мојот групсет (конкретно Sora 9 speed) или нема врска тоа?Немој, карбонот мора да е со стандарди за да ти гарантира безбедност.
Алиекспрес е пример за непоседување стандарди.
Мојата логика ми вика дека дискот е побезбеден за карбон тркала. Но, мој предлог ти е, разгледи полесни алуминиумски тркала од типот на Mavic Ksyrium SL и да не му се косиш на секоја дупка дали ќе го пукнеш карбонот.Тоа највеќе ме плашеше, имаат океј ревјуа и све ама па од каде да знаеш какви се на долг рок... И уште едно прашање бидејќи сум прилично нов во роудбајкинг, ми влегоја во глава карбонски тркала со околу 50мм длабочина, дали треба да обратам внимание на нешто друго при купување освен на тоа да се за rim brakes, како на пример дали ќе одговара тркалото на мојот групсет (конкретно Sora 9 speed) или нема врска тоа?
Не ми е за тежина воопшто, не сум од тие опседнатите да го направам велосипедов што полесен. Едноставно ми влегоја во глава високопрофилни бандажи, да има 40мм/50мм алуминиумски би земал такви, меѓутоа све што најдов такво алуминиумско беше за disk brakesЗа мене многу побитно е да имам квалитетни осовини отколку карбонски бандажи бидејки тежината од само 50 или 100 грама зборам на памет колку што е помала на карбонскиот од алуминиумскиот бандаж нема да ми даде поголема брзина ако немам индустриски систем на лагер и тоа не метален туку керамички.Значи јас би одел на варијантата сам да си склопам тркало со алуминиумски бандаж но со керамички лагери.
Рачунај после 5 години старост цената е 50% од онаа во продавница кога бил нов.Дечки ако е оф топик прашањево слободно нека брише модератор.
Колку би била цената на овој модел на Скот велосипед моментално?
Сакам да го продадам да земам нешто за низ град.
Потполно истиот модел е како на линкот.
scott fx g zero - Пребарување на Google
www.google.com
Дај пушти го во оглас па ќе видиме дали некој ќе ти се јави бидејки за секоја роба има купец.50% ако не го возел, имам точак 3 години стар ако некој ми даде 50% од тоа што сум го купил одма му го давам сега
4.) ne placa servisiranje, odrzavanje i popravljanne automobilaNiste znali | Bicikl je polagana smrt planete | Facebook
Bicikl je polagana smrt planete. Izvršni direktor Euro Exim banke zabrinuo je ekonomiste izjavom: Biciklist je katastrofa za ekonomiju svake zemlje jer: 1) ne kupuje automobile, ne posuđuje novac...www.facebook.com
Имаш по групеве на ФБ.Дали има вакво нешто или слично да се купи кај нас?
Пријателе, АлиекспресКаде може да се купи lockring tool за шимано кај нас?