Кое е според вас најубавото македонско вино?

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Не дека е знак на квалитет, ама си видел вино поскапо од 10 евра да нема тапа?
Точно. Но, реално, тоа капаче е боље од тапата.
Инаку и ја избегавам вина со такво капаче.

Едно нешто зашто е тапата боља е, кога ќе го оставиш да лежи, ја потопува и се добива ефект. А добрите вина се тие кои може да се остават да лежат.

Инаку, на онаа од прошлата страна никот ептен и одговара со изборот на најбоље македонско вино.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Vidi ja slikata pogore.
Se kupuvani edno letovo i dve se lanski.
Site se so Metalno kapace i mislam pod kapaceto ima pluta zalepeno. I taka e so godini.
Ama vkusot si e original.
Берба 2021 и онака како што треба, плута.

Автоматски споено мислење:

Точно. Но, реално, тоа капаче е боље од тапата.
Инаку и ја избегавам вина со такво капаче.

Едно нешто зашто е тапата боља е, кога ќе го оставиш да лежи, ја потопува и се добива ефект. А добрите вина се тие кои може да се остават да лежат.

Инаку, на онаа од прошлата страна никот ептен и одговара со изборот на најбоље македонско вино.
Точно така, целата поента на тапата е да биде потопена, шишето да биде легнато, со тоа ќе биде влажна постојано а со тек на време ќе пропушти многу мала количина на кислород и со тоа виното со тек на време ќе добие на вкус, шмек, боја, ќе одлежи и со мала среќа после години кога ќе се отвори и остави да издиши - добиваш уникатно дело на вино кое го добил финалниот вкус од условите кои ти си му ги пружил од аспект на температура, надморска висина, итн.

А ова алуминиумско срање е добро само за бели вина и за вина кои се пијат во наредната година две, бидејќи не пропушта ништо, апсолутно не чини за црвени вина кои требаат барем 5-7 години да одлежат пред да се отворат

Последно уредено:
Не значи дека мора да е скапо виното за да биде убаво, мене ми е топ, пијам секоја вечер по една чаша. А иначе не си сноб, џабе глума.
Ја мислев дека ако користам Смедеревка за готвење ќе бидам сноб... Очајно.

Берба 2021 и онака како што треба, плута.

Автоматски споено мислење:

Точно така, целата поента на тапата е да биде потопена, шишето да биде легнато, со тоа ќе биде влажна постојано а со тек на време ќе пропушти многу мала количина на кислород и со тоа виното со тек на време ќе добие на вкус, шмек, боја, ќе одлежи и со мала среќа после години кога ќе се отвори и остави да издиши - добиваш уникатно дело на вино кое го добил финалниот вкус од условите кои ти си му ги пружил од аспект на температура, надморска висина, итн.

А ова алуминиумско срање е добро само за бели вина и за вина кои се пијат во наредната година две, бидејќи не пропушта ништо, апсолутно не чини за црвени вина кои требаат барем 5-7 години да одлежат пред да се отворат
Ne oti ne se vo pravo so textov za Tapive ama,

Sakaah da go probash?
Ednoto od 2017 i drugoto od 2018 i dvete so Kapace i bez tapa .Ama cuvano na temno mesto i Temperatur.

Odlicna Aroma i presno kako vcera da e spakuvano.
Provereno pred 1 Saat :pos:

IMG_20231113_213405.jpg

IMG_20231113_213345.jpg

@vouager

Повели!

acec1473d35979a12a9d90975299cd6d.jpg

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Можеби не најдобро, но секој што го проба кажа дека е одлично, Попова Кула - Калеш, топла препорака за тие што го немате пробано (y)

Ми се допаѓа и амбалажата:
kalesh-new-650x650.jpg
IMG_20240107_190523.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom