Кое е според вас најубавото македонско вино?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
Posto imav problem da najdam Makedonski vina vo Germanija, pokraj onie za 2€ litro sto gi ima na sekade, preporaka za eden online shop: https://www.sunny-taste.de/

Gore dolu sosema ok izbor i ponuda.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.466
Поени од реакции
8.188
Posto imav problem da najdam Makedonski vina vo Germanija, pokraj onie za 2€ litro sto gi ima na sekade, preporaka za eden online shop: https://www.sunny-taste.de/

Gore dolu sosema ok izbor i ponuda.
Daj ne zaebavaj be

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
Daj ne zaebavaj be

Ovaj shop sto go pisa od 2012ra ne raboti gore pisuva. Taka da izborot e mal ima uste edna strana i taa se vika: https://vinostory.de/uber-uns/

Sosema si se dobri shopovite, provereno vekje poracano.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.466
Поени од реакции
8.188
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.466
Поени од реакции
8.188
@Staufer mene me fati edna "t'ga za jug"
Bujrum ako si i ti za "taguvanje" duri da ti dojdi porackata.

IMG_20231113_195954.jpg

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
@Staufer mene me fati edna "t'ga za jug"
Bujrum ako si i ti za "taguvanje" duri da ti dojdi porackata.
Тука е немам недостиг на добро Македонско црвено туку Тга за југ не ни пијам при толкав избор подобри Македонски вина.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.466
Поени од реакции
8.188
Тука е немам недостиг на добро Македонско црвено туку Тга за југ не ни пијам при толкав избор подобри Македонски вина.
Sekoj so vkusot. Za mene posle domashno laceno , e najdobro makedonsko.

A imam ovde i nekoj Vina od Burgenland , litar 50-70€, ama tie gi cuvam za posebni momenti.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.155
Поени од реакции
11.904
Кога сме кај Т'га за југ, пред неколку месеци бев во Хрватска и бев поканет на вечера па сакав да однесам македонско вино и отидов до супермаркет да побарам македонско вино.

Одма гледам Т'га за југ и си велам одлично, кога го фаќам шишето што да видам - нема тапа туку шабанско капаче како на Газоза литар и пол стакло од 1996.

Пу јзк, добро го испцув мајсторот на кој му текнало едно такво реномирано и познато македонско вино да го уништи се со цел да заштеди 2 денари на плута.

И не го купив, срам ми беше да го носам такво на вечера.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.322
Кога сме кај Т'га за југ, пред неколку месеци бев во Хрватска и бев поканет на вечера па сакав да однесам македонско вино и отидов до супермаркет да побарам македонско вино.

Одма гледам Т'га за југ и си велам одлично, кога го фаќам шишето што да видам - нема тапа туку шабанско капаче како на Газоза литар и пол стакло од 1996.

Пу јзк, добро го испцув мајсторот на кој му текнало едно такво реномирано и познато македонско вино да го уништи се со цел да заштеди 2 денари на плута.

Не е никаков знак на квалитет капачето едноставно не влага воздух а и од капакот нема несакани вкусови. Ама да, може и пластифицирана тапа да се стави.
Автоматски споено мислење:

Sekoj so vkusot. Za mene posle domashno laceno , e najdobro makedonsko.

A imam ovde i nekoj Vina od Burgenland , litar 50-70€, ama tie gi cuvam za posebni momenti.
Не сум голем љубител на бели а за црвените Македонската понуда целосно ме задоволува до некаде. Затоа пак ќе речам Тгата е ок ама има далеку подобар избор.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.155
Поени од реакции
11.904
Не е никаков знак на квалитет капачето едноставно не влага воздух а и од капакот нема несакани вкусови. Ама да, може и пластифицирана тапа да се стави.
Не дека е знак на квалитет, ама си видел вино поскапо од 10 евра да нема тапа?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.466
Поени од реакции
8.188

Vidi ja slikata pogore.
Se kupuvani edno letovo i dve se lanski.
Site se so Metalno kapace i mislam pod kapaceto ima pluta zalepeno. I taka e so godini.
Ama vkusot si e original.

Kajgana Shop

На врв Bottom