Гумените се лизгаат....џабе ти е све. Најдобро е да побараш на Реклама 5 има еден што крои патосници со ознаки за твојата кола по мерка. Порано беа 1200 сега се мислам 1500 или така нешто. Нивниот материјал одоздола е рапав и не дозволува лизгање. Побарај го и прашај го за гаранција дека нема да се лизгаатЗемав едни патосници гумени со рамна површина од долу и сега в кола нон стоп се изместуваат, како да ги фиксирам а да не се изместуваат, ѓабе стојат пак ѓубре ми се прај. Или да ги фрлам други да земам
Ако се по мерка за таа кола нема кј да се лизгаа.Гумените се лизгаат....џабе ти е све. Најдобро е да побараш на Реклама 5 има еден што крои патосници со ознаки за твојата кола по мерка. Порано беа 1200 сега се мислам 1500 или така нешто. Нивниот материјал одоздола е рапав и не дозволува лизгање. Побарај го и прашај го за гаранција дека нема да се лизгаат
Гумените сите сум ги пробал...све е џабе
Земи си гледринг, се фиксираат во фабричките дупки, по модел на колатаЗемав едни патосници гумени со рамна површина од долу и сега в кола нон стоп се изместуваат, како да ги фиксирам а да не се изместуваат, ѓабе стојат пак ѓубре ми се прај. Или да ги фрлам други да земам
Its the passenger air bag is deactivated warning.Ми се појавува знакот. Што има значење?
Прегледај го приврзокот 397081
Имаше едни на лук оил, беа доста поголеми и заоблени нагоре како када такви имам јас не се лизгаат ама погодена е димензијата се покрива ако најдиш од нив пробај ги измери на бензинска.Земав едни патосници гумени со рамна површина од долу и сега в кола нон стоп се изместуваат, како да ги фиксирам а да не се изместуваат, ѓабе стојат пак ѓубре ми се прај. Или да ги фрлам други да земам
Ти чепка некоја жица на маса, или губиш маса. Пунтата се катастофа со електроника.Drugari imam problem, imam fiat punto evo 2010 godina pa pred nekoj den go primetiv deka mi praj nekoj spoj so svetlata koga e vrnezlivo potocno so levoto svetlo, trepka i u megjuvreme se pali na sal tablata deka mi e pregorena pa ke prestane. E sea koa si idev od rabota se parkiram i da gi izgasam svetlata mi prai nekoj spoj so sal tablata, na iakluceno svetlno sal tablata si stoj zapalena pa po nekolku sekundi se gasi, posle ke gi zapalam pa ke svetka 2 3 sekundi i ke se ukluci
исчисти го мафот со компресиран воздух. Можеби е запушен. И смени филтер за воздух ако не си менел.Сменив сет кумплуг- ламела потисна друк лагер и горна пумпа на кумплуг.Од тогаш колата у прва на поаѓање и рикверц под мал гас тресе,после во возење нема..Тој што мењаше ми вика така било пошто замаецот бил стар ламелата нова и требало време да де изедначи како што појма немам.
Во еден сервис ја носам ми вика мора и замаец кој е варијабилен да се смени,кога се мењал сетот морало и замаецот,така можело да дојде до кршење на радилица,дизни итн и да биде поголем штетата.
Прашањето ми е дали нужно е така да мора да се смени и замаецот или не?
На компјутер покажува грешка маф сензор за воздух. Motor control system error.
Се работи за Алфа 147 јтд
Да , треба , а и пожелно е … Да не речам мора …. Двомасените замајци , а кај сите дизел возила во последните 27-8 години се двомасени, се “абат” , олабавуваат / растропуваат и се менуваат . Баш така како тебе и тоа баш на истиот мотор, еве и другар мој во неполни 6 месеци и 4.000 км , два пати ја растура колата . И он викаше не мора , добар е стариот , не му се даваа екстра 300-400 евра , па смени само сет ламела … И оп , затресување, па тресење, па баш тресење и си ги даде плус еврата и плус уште за мајстор за повторно растурање …Сменив сет кумплуг- ламела потисна друк лагер и горна пумпа на кумплуг.Од тогаш колата у прва на поаѓање и рикверц под мал гас тресе,после во возење нема..Тој што мењаше ми вика така било пошто замаецот бил стар ламелата нова и требало време да де изедначи како што појма немам.
Во еден сервис ја носам ми вика мора и замаец кој е варијабилен да се смени,кога се мењал сетот морало и замаецот,така можело да дојде до кршење на радилица,дизни итн и да биде поголем штетата.
Прашањето ми е дали нужно е така да мора да се смени и замаецот или не?
На компјутер покажува грешка маф сензор за воздух. Motor control system error.
Се работи за Алфа 147 јтд