Каде има најдобра скара во Македонија, воопшто?

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Вруток - Панорама .Поштено ќе си платиш и ќе си јадеш чисто месо,риба итн.:cuc:

Гостивар - ќебапчичница Шар,само не во центарот ,туку кај школото Моша Пијаде.

Исто мало место но феноменално јадење во кафана Маестро(поранешен Night vision).(y)
Скопје - Дестан nr.1
 
Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
За по градови неам места да ти набројувам квалитетна сакра пошо е шит. За Скопје нз шо да кажам незнаат да прават амур ко прво, во амуро треба да има и кромид ова месо скопсково ко за волој ранење. Единствено така за кебапи ти е Дестан.
Така да за Прилеп можам само по критериуми. Најефтина и повкусна и големо парче скара би добил во Александирја. Највкусно и најквалитетно месо, заклучно со тоа и поскапо од сите останати кафани е Стојче зад Автобуската. Останатите би биле, Алтан ( ловечки), Балче, Кермес, Лаки, Кумата, Стара чаршија, Саат кула, Гурман итн.
 
Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Мене најубава скара во „Љуц“ ми прават. Ќебапите на ќумур мммм... :D
 
Член од
13 јуни 2013
Мислења
7
Поени од реакции
10
За по градови неам места да ти набројувам квалитетна сакра пошо е шит. За Скопје нз шо да кажам незнаат да прават амур ко прво, во амуро треба да има и кромид ова месо скопсково ко за волој ранење. Единствено така за кебапи ти е Дестан.
Така да за Прилеп можам само по критериуми. Најефтина и повкусна и големо парче скара би добил во Александирја. Највкусно и најквалитетно месо, заклучно со тоа и поскапо од сите останати кафани е Стојче зад Автобуската. Останатите би биле, Алтан ( ловечки), Балче, Кермес, Лаки, Кумата, Стара чаршија, Саат кула, Гурман итн.

Дечки, една кафана не згреши во Прилепов :D
Имаш право, сегде е уба... Само Македонска Куќа што ми ја спомнуваат на секое...
 

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Најубавата скара што сум ја јадел е на неготинскиот панаѓур од ,,Ингилиз" така мислам се викаше.од Велес беа луѓето и за добри 60д имаш одличен сендвич со стек и ако сакаш салати и сл...
 

ferdzo(hacker) :)

Македонче
Член од
19 април 2013
Мислења
115
Поени од реакции
14
Во Битолава се знај Кај Цане Боксерот и во Охрид (не е градот охрид туку кебапчилница) карши сатот
 
Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
Ќебапчилница Пчела во Скопје има најдобри ќебапи.
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Македонска куќа во Прилеп е поприлично лоша скарата споредено со останатите места. За Скопје да не збориме, најисфурана кафана за тоа што го нудат, освен ентериерот во Прилеп.
 

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
833
Поени од реакции
1.216
Просечното месо што се јади во Прилеп во fastfoods е restaurant quality во Скопје.

Имам пробано од сите попопуларни места во Скопје, посрање храна амин. Не е можно да плаќате 300/350 денари за "месо" од соја, рскавци и коњски мадиња па дури се карате кое е поубаво :pos: НИКОЕ :pos:

Два пати имам добиено труење од храна. Без пари да ми даваш не јадам никогаш повеќе. Сендвичарите ви работат на принцип купи најнеквалитетна роба, стави цена според стандард како во ЕУ.
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.398
Просечното месо што се јади во Прилеп во fastfoods е restaurant quality во Скопје.

Имам пробано од сите попопуларни места во Скопје, посрање храна амин. Не е можно да плаќате 300/350 денари за "месо" од соја, рскавци и коњски мадиња па дури се карате кое е поубаво :pos: НИКОЕ :pos:

Два пати имам добиено труење од храна. Без пари да ми даваш не јадам никогаш повеќе. Сендвичарите ви работат на принцип купи најнеквалитетна роба, стави цена според стандард како во ЕУ.
Извини друже, ама просечното месо по фаст фуд во Прилеп за разлика од другите градови во внатрешноста е dog quality. Плус на скУпска цена.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Просечното месо што се јади во Прилеп во fastfoods е restaurant quality во Скопје.

Имам пробано од сите попопуларни места во Скопје, посрање храна амин. Не е можно да плаќате 300/350 денари за "месо" од соја, рскавци и коњски мадиња па дури се карате кое е поубаво :pos: НИКОЕ :pos:

Два пати имам добиено труење од храна. Без пари да ми даваш не јадам никогаш повеќе. Сендвичарите ви работат на принцип купи најнеквалитетна роба, стави цена според стандард како во ЕУ.
Ne proagjaat 10 strani da ne se spomne famozniot amur i skarata u prilep. Mislam okej e, Prilep ne e vo Avstralija pa da ne sme bile tamu. Sigurno deka random sendvicara ima bojle pleskavica od bkv. Verojatno si se naviknal na vkusot, inace ima edno 100 procenti pogolemi sansi da jades konski madinja tamu nego u sedmica.
 

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
833
Поени од реакции
1.216
Ne proagjaat 10 strani da ne se spomne famozniot amur i skarata u prilep. Mislam okej e, Prilep ne e vo Avstralija pa da ne sme bile tamu. Sigurno deka random sendvicara ima bojle pleskavica od bkv. Verojatno si se naviknal na vkusot, inace ima edno 100 procenti pogolemi sansi da jades konski madinja tamu nego u sedmica.
Visok standard imame koga e vo prasajne fastfood/skara, zatoa e toa taka. Inace ne e deka sum se naviknal na vkusot, odmileno mi e i skara i fastfood, tuku samo komparacija napraviv deka nema ednakvost vo smisol na Vrednots === Kvalitet za parite sto gi davaat na fastfood vo Skopje.

Koga ke imate prilika da dojdete vo Prilep, slobodno pisete za da jadete stvarno zdrav amur :) ! Poz
 

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
833
Поени од реакции
1.216
Повкусен е помфритот со палмино масло. Пробај дома да пржиш помфрит со сончогледово масло а потоа спореди го вкусот на помфритот со тој на "Седмица" или друга сендвичара.
Автоматски споено мислење:


Поубава скара од Охридската не сум јадел. Во Прилепебаго имам јадено ама со Охриѓани не можете за скара а посебно за плескајци. Каков амур какви бакрачи чоек :pos:
Автоматски споено мислење:


Тос дома да си јадеш. Во "Седмица" бургери фрчат.
Автоматски споено мислење:


Постои маслиново масло за готвење ама воопшто не одговара за пржење помфрит. Попрво повеќе е за готвени или печени јадења отколку за пржење помфрит. Ја не знам дали воопшто и би им се исплатило на "Седмица" да пржат помфрит во маслиново масло.
Ако сериозно мислиш дека Охрид има подобра скара од Прилеп, повели:

Имаш дојдено за Пивофест и од штанд те имаат рането со коњско месо, што тоа не е ни Прилепска скара туку од други градови доаѓаат за да направат брза пара.

Кога ќе доаѓаш следен пат, ќе си седнеш во Македонска Куќа, Кермес, Ај по Една, Александрија, Лаки...

Сите добри опции, според мене Лаки, Кермес и Македонска Куќа супериорно!
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Ако сериозно мислиш дека Охрид има подобра скара од Прилеп, повели:

Имаш дојдено за Пивофест и од штанд те имаат рането со коњско месо, што тоа не е ни Прилепска скара туку од други градови доаѓаат за да направат брза пара.

Кога ќе доаѓаш следен пат, ќе си седнеш во Македонска Куќа, Кермес, Ај по Една, Александрија, Лаки...

Сите добри опции, според мене Лаки, Кермес и Македонска Куќа супериорно!
Не вреди разговорот со тебе за скара... Охридската скара е за едно ниво повисоко а да не зборам за атмосферата и услугата во нивните ресторани не за џабе има угостителско училиште во Охрид... И така...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom