- Член од
- 28 јуни 2018
- Мислења
- 850
- Поени од реакции
- 1.037
Kok kola kako si go stiti receptot isto...
Za Napoli pizza nema sfo da se stiti, ednostavni sostojki se, samo kombinacijata e zastitena ama i dostapna, nema filozofii... Samo za da postignes ist level treba da imas isti uslovi (professionalni).
Za meleno meso skara slicno, se znae sto se ima, podobro e na kjumur i sl...ama pa specijalna kombinacija i soodnosi sto si imaat nekoi i si napraile biznis i se prepoznatlivi zasto bi ja spodelile? Za da moze i niz Skopje da pocne da se jade dobra skara?
Za Napoli pizza nema sfo da se stiti, ednostavni sostojki se, samo kombinacijata e zastitena ama i dostapna, nema filozofii... Samo za da postignes ist level treba da imas isti uslovi (professionalni).
Za meleno meso skara slicno, se znae sto se ima, podobro e na kjumur i sl...ama pa specijalna kombinacija i soodnosi sto si imaat nekoi i si napraile biznis i se prepoznatlivi zasto bi ja spodelile? Za da moze i niz Skopje da pocne da se jade dobra skara?

Друже дај бе олабави се малце, не се прај со сила дека си од Марс паднат, еве замисли ти да имаш бизнис и произведуваш производ што се продава добро а никој друг не го знае рецептот, зошто би го давал по народ? Еве локумот од Крушево, со децении се произведува и се пренесува рецептот од колено на колено, зошто да го кажат на друг? Зошто некој да им го преземе бизнисот? Има бизниси што не се шират како глобални брендови него си таргетираат помал пазар и со децении си тераат така, не може на све да правиш франшиза ебате. Исто е и со шоферската плескавица што беше на автобуската кај Алкалоид, што ја преместија кај Коце Металец, со години наназад истиот принцип го тераа, плескавица во лепче и ако сакаш кромид и салатка некоја и тоа е тоа, ни помфрит ни курац ни палац, и верувај на никој не го кажуваа рецептот за плескавицата. Лично татко ми им го има барано не сакаа да му го кажат а стоеја одлично со него. Сега не знам како е искрено откако се преместија кај Коце, немам јадено, ама верувам го измодернизирале сендвичот со компири и остали врагови.