Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    745

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.487
Поени од реакции
35.221
Ајде бе, со квази империјалистички изговори од пред еден век сеа ќе се правдаме. Кои градови имаа мнозинско руско население? Херсон имаше мнозинство руси? Запорожје што го анектираа на хартија има мнозинство руско население?

Ти уствари ми го продаваш тука Lebensraum концептот како нормален а украинците ги кривиш дека биле нацисти :pos:
Кое е оправдувањето за целосна забрана на Руски јазик, непосредно после Мајдан? Убивањето, мачење и малтретирање на цивили кое континурано се дешава оттогаш наваму? Мислам еј, ај па ако не да се правиме глупи дека уште од тогаш на сите начини не се обидуваа да испровоцираат војна со Русија (зборувам за Америте, не Украинците).
После сето ова, после ВОЈНАВА, па се разбира дека не до Херсон туку до Л'вов ќе сакаат да идат. Како што тргнале работите полека ама сигурно... Акцент на „полека“ пошто многу ве нервира. Како викаш, до трета чешма во Часов Јар?

И начека лаици па сега им се сипаш, а? :unsure:

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.884
Поени од реакции
7.172
Putin's industrialization

A polymer plant is being built in the north of the Irkutsk Region. The enterprise will become the center of INK's gas chemical cluster. It will produce polyethylene from its own raw materials (ethane produced at a nearby gas processing plant), which will be used in machine building, space industry, medicine, heavy and light industry. In addition to the domestic market, China will be one of the key markets for the products.

The volume of output is 650 thousand tons per year, which is about 7% of the current annual output of polymers in the whole of Russia. Due to a high degree of automation, the number of employees will not exceed 1.5 thousand people

A settlement for 1000 people with all modern infrastructure will be built next to the enterprise.

Construction started in 2021 and is scheduled to be completed by the end of next year.

@Slavyangrad

IMG_20231112_161938_837.jpg
IMG_20231112_161939_413.jpg IMG_20231112_161939_526.jpg
IMG_20231112_161939_245.jpg
IMG_20231112_161938_987.jpg

До каде сме со санкциите?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.091
Поени од реакции
12.654
Putin's industrialization

A polymer plant is being built in the north of the Irkutsk Region. The enterprise will become the center of INK's gas chemical cluster. It will produce polyethylene from its own raw materials (ethane produced at a nearby gas processing plant), which will be used in machine building, space industry, medicine, heavy and light industry. In addition to the domestic market, China will be one of the key markets for the products.

The volume of output is 650 thousand tons per year, which is about 7% of the current annual output of polymers in the whole of Russia. Due to a high degree of automation, the number of employees will not exceed 1.5 thousand people

A settlement for 1000 people with all modern infrastructure will be built next to the enterprise.

Construction started in 2021 and is scheduled to be completed by the end of next year.

@Slavyangrad

Прегледај го приврзокот 397617
Прегледај го приврзокот 397618Прегледај го приврзокот 397619
Прегледај го приврзокот 397620
Прегледај го приврзокот 397621

До каде сме со санкциите?
Русија ништо не произведува.

Како за држава која ништо не произведува, ептен ја маваат со секакви санкции и ембарга.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Зар уште не ви е јасно дека тоа не се вистински санкции, тоа се лажни санкции за русите да мислат дека се вистински и психички да се мрднат .:свиркам:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.639
Поени од реакции
11.714
Vidi, Zelenski e klasicen kurton. Staven e za odredena zadaca, ke si ja ispolni, I ke bide frlen od istite tie sto go stavile. Toa valjda na site I'm e jasno. OK, skoro na site...
Koga ke dojde krajot, ke se priprema terenot za nov kurton. Klasicen modus operandi na Zapadot.
I, sto mislis, koj ke bide? Nekoj kvaliteten covek? Ne, prijatel, povtorno ke bide nekoe vakvo gubre...
Дефинирај “фрлен” да не биде фрлен како зајко ама фрлен со неколку милјарди на конто и мислиш дека ке му смета ппвлекувањето и уживање у луксузот?

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.783
Поени од реакции
6.214
Definiram.
Дефинирај “фрлен” да не биде фрлен како зајко ама фрлен со неколку милјарди на конто и мислиш дека ке му смета ппвлекувањето и уживање у луксузот?
Definiram.
Ako bide poslusen I servilen do kraj, ke zavrsi frlen so plus na konto. Ako projavi iznenaden napad na sovest, ili kurcenje I sl... ke go nema.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.639
Поени од реакции
11.714
Definiram.
Definiram.
Ako bide poslusen I servilen do kraj, ke zavrsi frlen so plus na konto. Ako projavi iznenaden napad na sovest, ili kurcenje I sl... ke go nema.
Тешко дека ке смени плоча овие луѓе се без грам совќест за пари и децата ке си ги продадат а не па државата

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Definiram.
Јас мислам дека Русите и да го фатат нема да го убијат, не го праат маченик. Ќе го пуштат, а тој сам ќе заврши поочајно и од Сакашвили. Ќе го мочаат од ќерамиди. Џабе му се и пари и све. Кога си ја продал душата на ѓаолот, неможеш да ја купиш назад.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.882
Поени од реакции
4.587
у војнава сега Русија би испаднала будала да падне пред лицемерието на западов и да крене кочница пошто "сакале" мир. Треба да ја истераат до крај работата, до Лвов што би се рекло.
Они до Авдиивка не можат да стасаат, до Лвов ќе оделе
По 1000000000 пат. Русија не ја претвори Украина во непријател, западот ја претвори. Кажи ми зошто од 1991 до 2014 немаше ни еден обид за револуции а од кога се умеша западот дојде до граѓанска војна ?
Истово прашање и за Либија и за Сирија ќе ти го поставам.
Гуглај, имаше повеќе револуции пред 2014
Ако немаш појма, не значи дека не се случило
Во пикот лани по 100 ракети испалуваа секој 3 ден кога им ги уништуваа трафоата, електричната инфраструктура...

Божем не можат наеднаш 1000 ракети да испалат на Киев и да го срамнат со земја? Никое ПВО нема да може да се одбрани од толкав број
1000 рекети а? Од што ќе ги лансираат? Од потонатите бродови?
Да завршеше војната, тогаш ќе беше во право, но не, војната уште трае. И да, Русија води.
Каде води Русија? У пропаст?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Во пикот лани по 100 ракети испалуваа секој 3 ден кога им ги уништуваа трафоата, електричната инфраструктура...

Божем не можат наеднаш 1000 ракети да испалат на Киев и да го срамнат со земја? Никое ПВО нема да може да се одбрани од толкав број
Не се луди да лансираат толку ракети кога за цена од една ракета рокаат по 60+ дронови :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.487
Поени од реакции
35.221
Не се луди да лансираат толку ракети кога за цена од една ракета рокаат по 60+ дронови :)
Башка што... Па кој сака premature ejaculation? Не е интересно веднаш да се победи, ама овие другиве никако да го разберат тоа. :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom