Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Договорот од страна на Елада не се почитува освен паламудење за поддршка на западен балкан во еу дрн дрн друго нема. Ембарго на НАТО држава нема да се случи и ние како кучки на САД мора да почнеме да лаеме и да подгризнуваме малку а не како што моментално сме легнати за ебење од косова и великоалбанските апетити. Абе ми вееш знаме ми ставаш плочи кај што Македонска територија обележаваш за твоја, Устав на Република(сегашна)Северна Македонија ми дава за право да пуштам полиција да приведам и да распрашам лице кое го повредува суверенитетот и интегритетот на републиката и пред никого да не се правдам. Кај нас заборавија како се спроведува закон.

Државава е до толку отидена во неповрат и пука по сите шавови што веќе луѓево не ги дираат ниту лоши резултати на патот кон ЕУ, нит некој се замара со скандали и слични ствари ко до пред 5 - 6 години. Тотална апатија, дури мислам и дека тие што имаат останато тука се тешки мазохисти или воопшто не отвараат медиуми да не си го расипуваат раатот. Ко брод без кормило сме, а се сеќавам пред некои си 25 години имаше луѓе кои молеа да дојде време во кое нема да се смара толку со политика и битката меѓу СДС и ДПМНЕ (Бане и Љубчо). И вистина дојде такво време, тотално небитно е кој е на власт.
Затоа што изродите го деморализираа народот со години, во тогашно време се надеваа да не се замараат со политика како пошироко во светот, сега од чиста причина што сè се продаде и појде во неповрат и орлите ни ја зедоја државата. Македонија долго време не постои, и сите гледаат со виза, на црно, со бугарски пасош или на било кој начин да си заминат од дупкава, затоа што никој не е будала во случај на војна да гини за изродиве кои испустија сè.
Автоматски споено мислење:

Ај дај ми пример на град со над 250 000 жители не па главен град во светов кој што нема јавен превоз.
Можиш полно да најдиш во Америка XD. Why do you need Public Transport when you can just buy a car?

... на МВР била предадена донација од Фондацијата Заев, од страна на директорот Зоран Заев и тоа се шест мотоцикли за потребите на МВР и македонската полиција, со цел подобри резултати на повеќе организациони единици при Министерството,

20231106124111.jpg

... донацијата ја примил министерот Оливер Спасовски кој во свое и во име на МВР, изразил благодарност до Фондацијата Заев за оваа општествена одговорност .

zaev-skuteri-4898943.jpg

Какво трогателно видео на Сашка Цветковска, две солзи ми полазија на лицето. Истава новинарка држеше срцепатални говори пред Шарената Револуција за да се бутне тогашниот режим, немале слобода на изразување, еве сега во проевропски Северен Протекторат имаат :icon_mrgr:

Какво трогателно видео на Сашка Цветковска, две солзи ми полазија на лицето. Истава новинарка држеше срцепатални говори пред Шарената Револуција за да се бутне тогашниот режим, немале слобода на изразување, еве сега во проевропски Северен Протекторат имаат :icon_mrgr:
Цела кариера и е одработување за албанско бугарскиот интерес, и сега е омилена кај албанско бугарските националисти, последен што ја отепа од фалење беше арсим зеколи, како едно фала што ја покажува корупцијата а највеќе што уништува македонци. Уриме.

Си турна Сашка режим со пенкало, си доби проширен и надграден режим кој ем ја краде, ем ја понижува национално, ем ја репресира, и згора на тоа и будала на очи ја прави. :LOL:

Еве и баба Најчевска нешто се жали, многу била автократска и режимска владава. Колку и да пробува да најде нешто позитивно и да избегнува критикување, сепак постојано е демантирана од сите страни, секој втор ден, и не може да замижи.

FpRPFHp.png

Си турна Сашка режим со пенкало, си доби проширен и надграден режим кој ем ја краде, ем ја понижува национално, ем ја репресира, и згора на тоа и будала на очи ја прави. :LOL:

Еве и баба Најчевска нешто се жали, многу била автократска и режимска владава. Колку и да пробува да најде нешто позитивно и да избегнува критикување, сепак постојано е демантирана од сите страни, секој втор ден, и не може да замижи.

FpRPFHp.png
Не вреди да се коментира што мисли србоманка како Најчевска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom