K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Прашање: како почнавте да гледате ММА?

Останавте воодушени од некоја борба, некој борец, некој настан? Почнавте да гледате откако започнавте со тренирање на ММА, кик-бокс, бокс...

O

ob1

Гостин

Останавте воодушени од некоја борба, некој борец, некој настан? Почнавте да гледате откако започнавте со тренирање на ММА, кик-бокс, бокс...
Основно одделение бев, тогаш само што ставивме кабловска телевизија.
На Нова ТВ мислам дека беше прва борба во Pride што ја гледав Мирко Кро Коп против Александар Емелианенко, брат му на Федор.
Тепаше Кро Коп и мислам дека таа борба беше кога го повика Федор да се тепаат.

Тогаш ептен го засакав него, а и општо MMA како спорт.
Никад не сум тренирал вакво нешто, ниту сум некој тепач хахаха, али редовно го следам спортов.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.387
Поени од реакции
8.997

Почнав да гледам некаде 2005-2006 год., на EuroSport даваа K-1 World Gran Prix Кик-Бокс и по некоја Pride MMA борба. Мислам начекував на некоја UFC борба, ама не се сеќавам на кој канал...

Тој период религиозно следев Kик-Бокс, покрај тоа знаев и некоја MMA борба да изгледам.

Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.113

Пред 15-20 години на Еусоспорт 2 кога даваа К1. Мојот покоен комшија ми рече за Мирко Кро Кап и тогаш ги гледав со него Федор, оној високиот Јапонец, Реми Боњански, Бадр Хари и останатите. После се деси долга стагнација, а пак почнав и посериозно да пратам од кога се одржа првиата приредба на УФЦ после прекинот поради короната. А за ова најзаслужни беа Подкаст Инкубатор.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Како копиљ многу пратев кечери (беа популарни, мојава екипа баш глеавме од Хоган, Милион долар мен, Лекс Лугер, Ултимејт Вориор, и секако мојот фаворит Андертејкер), ова зборам на почеток на 90-ти, па паралелно владееше Тајсон манија ( јас лично бев манијак, не пропуштев борба, и потоа спонтано коа начекав К-1 тоа веќе беше егзотика и ептен запратив. Се сеќавам први некои имиња кои ги глеав и ми се останати во меморија се Семи Шилд,Боњански, Мирко секако одигра голема улога као човек од еx -yu и еден од најдобрите. После ептен ги запратив коментаториве на сеа е Спорт Клуб Фајт, а пред тоа им беше Фајт ченл, ептен се добри некако ми е интересно да ги пратам нивните преноси, едниот е Озрен, другиот Матија и има уше еден не можам да се сетам како се викаше. Низ годините УФЦ ептен се подигна како бренд, штета е што моментално имаме само еден човек со македонски корени кој за жал се бори за друга земја. Како би било добро некое јако македонско дете да се појави и да им замрси концците тамо, ептен би било јако. Ама за жал нашиве ги нема ни на регионалниве промоции а не па во УФЦ. Штета.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Како копиљ многу пратев кечери (беа популарни, мојава екипа баш глеавме од Хоган, Милион долар мен, Лекс Лугер, Ултимејт Вориор, и секако мојот фаворит Андертејкер), ова зборам на почеток на 90-ти, па паралелно владееше Тајсон манија ( јас лично бев манијак, не пропуштев борба, и потоа спонтано коа начекав К-1 тоа веќе беше егзотика и ептен запратив. Се сеќавам први некои имиња кои ги глеав и ми се останати во меморија се Семи Шилд,Боњански, Мирко секако одигра голема улога као човек од еx -yu и еден од најдобрите. После ептен ги запратив коментаториве на сеа е Спорт Клуб Фајт, а пред тоа им беше Фајт ченл, ептен се добри некако ми е интересно да ги пратам нивните преноси, едниот е Озрен, другиот Матија и има уше еден не можам да се сетам како се викаше. Низ годините УФЦ ептен се подигна како бренд, штета е што моментално имаме само еден човек со македонски корени кој за жал се бори за друга земја. Како би било добро некое јако македонско дете да се појави и да им замрси концците тамо, ептен би било јако. Ама за жал нашиве ги нема ни на регионалниве промоции а не па во УФЦ. Штета.
Ни соседниве земји немаат некои квалитетни UFC борци. Грција немала никој високо рангиран, Илир Латифи, иако Албанец, роден е и има тренирано во Шведска. Александар Ракич е исто роден во Австрија и таму има тренирано, додека пак Медич има направено work and travel шема. Благој Иванов, Бугаринот кој го победи Федор во Самбо негде 2007-2008 многу касно се префрли во UFC, а претрпе и голема повреда, не само како борец, туку и како човек.
Освен Кро Коп и Благој Иванов, не знам некој борец кој вештината ја усовршил во неговата домашна земја.
Најпоразително е тоа што на регионалната сцена не нема нигде.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.113
Tретиот да не е Марко Петрак?
Автоматски споено мислење:

Ни соседниве земји немаат некои квалитетни UFC борци. Грција немала никој високо рангиран, Илир Латифи, иако Албанец, роден е и има тренирано во Шведска. Александар Ракич е исто роден во Австрија и таму има тренирано, додека пак Медич има направено work and travel шема. Благој Иванов, Бугаринот кој го победи Федор во Самбо негде 2007-2008 многу касно се префрли во UFC, а претрпе и голема повреда, не само како борец, туку и како човек.
Освен Кро Коп и Благој Иванов, не знам некој борец кој вештината ја усовршил во неговата домашна земја.
Најпоразително е тоа што на регионалната сцена не нема нигде.
Душан Тодоровиќ од Србија и сега му е базата во Секутор во Белград и тоа е проблемот, зошто не бара по Европа или САД некој клуб да тренира. Од проспекти на Балканот во прв ред Солдиќ, ама ке видиме, отиде во ОНЕ по пари, а каде ке дотурка само Господ знае. Исто иако е млад, многу е надежен и Марко Бојковиќ од Србија, али он треба уште многу фурни леб да јаде. Прво да се докаже во КСВ или некоја таква организација, па после може и во УФЦ.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231

Душан Тодоровиќ од Србија и сега му е базата во Секутор во Белград и тоа е проблемот, зошто не бара по Европа или САД некој клуб да тренира. Од проспекти на Балканот во прв ред Солдиќ, ама ке видиме, отиде во ОНЕ по пари, а каде ке дотурка само Господ знае. Исто иако е млад, многу е надежен и Марко Бојковиќ од Србија, али он треба уште многу фурни леб да јаде. Прво да се докаже во КСВ или некоја таква организација, па после може и во УФЦ.
Не не Марко Петрак има поткаст свој на јутуб, и плус водеше сеа ова ФЦН. Овој од Спорт Клуб фајт е, се вика Антонио Баковиќ. Заеедно со Озрен и Матија мене лично ми се топ трио, и одлични се за пратење УФЦ борби.

Не не Марко Петрак има поткаст свој на јутуб, и плус водеше сеа ова ФЦН. Овој од Спорт Клуб фајт е, се вика Антонио Баковиќ. Заеедно со Озрен и Матија мене лично ми се топ трио, и одлични се за пратење УФЦ борби.

Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.113

Па Петрак едно време работеше на Фајт Ченл, пред да почне со подкастот, затоа и прашав.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Па Петрак едно време работеше на Фајт Ченл, пред да почне со подкастот, затоа и прашав.
E могуче, не сум го регистрирал тогаш вероватно. Али не е тамо неколку години сигурно.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Какви борби вчера, претежно по брза постапка :D .За Переира како што пишав и претходно на форумов, имам филнг дека ќе го рокне Јири и така и се случи. Иако Јири мора да се признае има доста незгоден и невообичаен стил на борба и имаше свои моменти до прекинот. Сепак мислам дека ако оваа борба продолжеше понатака Јири имаше поголеми шанси да го заврши доле, али тоа е. На овој Переира толку му треба, малце да те поткачи еден два и отиде. Во секој случај голема победа за неговата кариера, каде стана шампион и во втора категорија.За да биде победен треба некое ол раунд типче као Томи Аспинал во тешка. Што да се каже за таа борба? Томи Аспинал го као експрез воз го прегази УФЦ хамерот, најстрашната рука во организацијата.Ама.. се покажа дека некои борци не се победуваат на таков начин. Секоја чест на Аспинал кој покажа фантастична брада и го издржа првиот налет на Павлович кој почна исто као и секоја борба,но овој пат противникот не изгуби фокус и не му падна одма као покосен, туку продолжи да се бори со муда и верба во себе и со три удари у серија го покоси као крушка. Аспинал е ол раунд, луд борец и верувам дека не би имал проблем да ги свитка Џонс. Мислам дека ќе владее подолго во дивизијава. Исто одличен настап и фокус врз себе остави Сент Дени. Типов за пар секунди го покоси Фреволта, за момент ми ја ва врати траумата од борбата на Волк против Ислам. Тој Сент Дени е опасно типче, ќе биде интересно да се види понатака во лајтвејт. Одма им најави борба на Гејчи, Пориер. Се на се одлични борби вчера, искрено не станав за џабе хахаха. Следен е УФЦ 296 Едвардс-Колби на 17 декември, а нередната сабота ќе биде интересна Дариуш-Царукиан.

Kajgana Shop

На врв Bottom