K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.110
Како аматерски се важи ова, така?
Зборуваше Мирко Филиповиќ пред неколку години во еден подкаст дека ги обезвредиле титулите во кик боксот на светско ниво и дека има многу организации, па така може многу лесно да каже некој дека е светски шампион.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Зборуваше Мирко Филиповиќ пред неколку години во еден подкаст дека ги обезвредиле титулите во кик боксот на светско ниво и дека има многу организации, па така може многу лесно да каже некој дека е светски шампион.
Штитници на нозе, кациги, ограничени удари со нозе, за клинч да не збориме...
Секоја чест за победите и резултат како најдобар учесник, се надевам дека Илиоски ќе има одлична иднина во спортов, но да не се лажеме, организацијава нема најдобра конкуренција. Истата приказна се повторува цело време, многу луѓе станаа „светски шампиони“ :)

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Го виде ли некој аперкатот од Раунтри?
Ау човече, страва.

Еден од подобрите аперкати кои сум ги видел досега.
Аперкатот генијален, али мене ме купи со шмекерскиот потег после тоа.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Гого Славески вечерва се бори во нова организација, односно Карате Комбат 43 во Лас Вегас. По освојувањето на шампионскиот појас во БКФЦ, еве шанса да го гледаме Гого на друг настап во нова организација, а противник ќе му биде Брендон Џенкинс.

KARATE COMBAT: GORJAN SLAVESKI is HERE! (youtube.com)

Gogo.jpg

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Конор МекГрегор во обид...
Na momenti e dosta cringe, ali vo globala dobar trash talk ima Colbi. Jas sum fan :D
Ne trebase za tatko mu da zboruva na presot, Edwards ne mozese da se iskontrolira. Normalno, pocinat bil tatko mu.

Inace nikoj ne mozi ko Konor. Ne veruvam da go kopiraat nego, no ocigledno go kopiraat stilot, a to e "get inside his head".

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Имам претчуство дека ова ќе биде нешто како Џоунс со Кормиер... Стрикленд очигледно не сака кога некој друг го навредува него, психолошки не е премногу стабилен, или барем не толку колку што си мислев, имаше јадосан и гневен поглед. Ду Плесис целосно спротивно: смирен, со насмевка, речит. Едвај чекам. Ова истури само уште толку гнев. А искрено, се надевав дека атмосферата ќе биде со меѓусебно уважение.
Голем обожавател сум на двајцата, но сакам Дрикус да се врати во Јужна Африка со појасот.
+Инфо: од 20те победи на Дрикус, 19 имаат завршеток (Finish), додека борбите на Шон најчесто завршуваат со последното ѕвоно.
Screenshot (24).png
Автоматски споено мислење:

Na momenti e dosta cringe, ali vo globala dobar trash talk ima Colbi. Jas sum fan :D
Ne trebase za tatko mu da zboruva na presot, Edwards ne mozese da se iskontrolira. Normalno, pocinat bil tatko mu.

Inace nikoj ne mozi ko Konor. Ne veruvam da go kopiraat nego, no ocigledno go kopiraat stilot, a to e "get inside his head".
Татко му на Леон бил криминалец, наводно лидер на некоја група. Сакам да победи Колби, ама гомно од човек е, сите го викаат истото за него. Само Фергусон да извојува победа.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.708
Поени од реакции
4.552
Татко му на Леон бил криминалец, наводно лидер на некоја група
Не го знаев ова.
Иначе Стрикланд воопшто не ми делува за ментално неспремен борец, баш обратно јас мислам...

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Мене ме изненади колку е нервозен и психички нестабилен овој Топурија. Ако го влече таа енергија и во ринг има дебело да го јаде од Волк.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
193
Поени од реакции
168
Не го знаев ова.
Иначе Стрикланд воопшто не ми делува за ментално неспремен борец, баш обратно јас мислам...
Погледни го пресот. Англосаксонскиот свет за вакви работи вика „hit a nerve“.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.672
Поени од реакции
4.368

Ама trash talk пред и после тој уплашен поглед по нападот од Мавидал на улица не делува исто. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom