Основно одделение бев, тогаш само што ставивме кабловска телевизија.Прашање: како почнавте да гледате ММА?
Останавте воодушени од некоја борба, некој борец, некој настан? Почнавте да гледате откако започнавте со тренирање на ММА, кик-бокс, бокс...
Почнав да гледам некаде 2005-2006 год., на EuroSport даваа K-1 World Gran Prix Кик-Бокс и по некоја Pride MMA борба. Мислам начекував на некоја UFC борба, ама не се сеќавам на кој канал...Прашање: како почнавте да гледате ММА?
Останавте воодушени од некоја борба, некој борец, некој настан? Почнавте да гледате откако започнавте со тренирање на ММА, кик-бокс, бокс...
Пред 15-20 години на Еусоспорт 2 кога даваа К1. Мојот покоен комшија ми рече за Мирко Кро Кап и тогаш ги гледав со него Федор, оној високиот Јапонец, Реми Боњански, Бадр Хари и останатите. После се деси долга стагнација, а пак почнав и посериозно да пратам од кога се одржа првиата приредба на УФЦ после прекинот поради короната. А за ова најзаслужни беа Подкаст Инкубатор.Прашање: како почнавте да гледате ММА?
Викендов (сабота на недела) негде околу 4 -5 наутро.Кога че биди борбата Павлович со енглезот?
Ах рано рано не вреди д чекам за една рунда, не очекувам повеќе да трај.Викендов (сабота на недела) негде околу 4 -5 наутро.
Ни соседниве земји немаат некои квалитетни UFC борци. Грција немала никој високо рангиран, Илир Латифи, иако Албанец, роден е и има тренирано во Шведска. Александар Ракич е исто роден во Австрија и таму има тренирано, додека пак Медич има направено work and travel шема. Благој Иванов, Бугаринот кој го победи Федор во Самбо негде 2007-2008 многу касно се префрли во UFC, а претрпе и голема повреда, не само како борец, туку и како човек.Како копиљ многу пратев кечери (беа популарни, мојава екипа баш глеавме од Хоган, Милион долар мен, Лекс Лугер, Ултимејт Вориор, и секако мојот фаворит Андертејкер), ова зборам на почеток на 90-ти, па паралелно владееше Тајсон манија ( јас лично бев манијак, не пропуштев борба, и потоа спонтано коа начекав К-1 тоа веќе беше егзотика и ептен запратив. Се сеќавам први некои имиња кои ги глеав и ми се останати во меморија се Семи Шилд,Боњански, Мирко секако одигра голема улога као човек од еx -yu и еден од најдобрите. После ептен ги запратив коментаториве на сеа е Спорт Клуб Фајт, а пред тоа им беше Фајт ченл, ептен се добри некако ми е интересно да ги пратам нивните преноси, едниот е Озрен, другиот Матија и има уше еден не можам да се сетам како се викаше. Низ годините УФЦ ептен се подигна како бренд, штета е што моментално имаме само еден човек со македонски корени кој за жал се бори за друга земја. Како би било добро некое јако македонско дете да се појави и да им замрси концците тамо, ептен би било јако. Ама за жал нашиве ги нема ни на регионалниве промоции а не па во УФЦ. Штета.
Tретиот да не е Марко Петрак?Како копиљ многу пратев кечери (беа популарни, мојава екипа баш глеавме од Хоган, Милион долар мен, Лекс Лугер, Ултимејт Вориор, и секако мојот фаворит Андертејкер), ова зборам на почеток на 90-ти, па паралелно владееше Тајсон манија ( јас лично бев манијак, не пропуштев борба, и потоа спонтано коа начекав К-1 тоа веќе беше егзотика и ептен запратив. Се сеќавам први некои имиња кои ги глеав и ми се останати во меморија се Семи Шилд,Боњански, Мирко секако одигра голема улога као човек од еx -yu и еден од најдобрите. После ептен ги запратив коментаториве на сеа е Спорт Клуб Фајт, а пред тоа им беше Фајт ченл, ептен се добри некако ми е интересно да ги пратам нивните преноси, едниот е Озрен, другиот Матија и има уше еден не можам да се сетам како се викаше. Низ годините УФЦ ептен се подигна како бренд, штета е што моментално имаме само еден човек со македонски корени кој за жал се бори за друга земја. Како би било добро некое јако македонско дете да се појави и да им замрси концците тамо, ептен би било јако. Ама за жал нашиве ги нема ни на регионалниве промоции а не па во УФЦ. Штета.
Душан Тодоровиќ од Србија и сега му е базата во Секутор во Белград и тоа е проблемот, зошто не бара по Европа или САД некој клуб да тренира. Од проспекти на Балканот во прв ред Солдиќ, ама ке видиме, отиде во ОНЕ по пари, а каде ке дотурка само Господ знае. Исто иако е млад, многу е надежен и Марко Бојковиќ од Србија, али он треба уште многу фурни леб да јаде. Прво да се докаже во КСВ или некоја таква организација, па после може и во УФЦ.Ни соседниве земји немаат некои квалитетни UFC борци. Грција немала никој високо рангиран, Илир Латифи, иако Албанец, роден е и има тренирано во Шведска. Александар Ракич е исто роден во Австрија и таму има тренирано, додека пак Медич има направено work and travel шема. Благој Иванов, Бугаринот кој го победи Федор во Самбо негде 2007-2008 многу касно се префрли во UFC, а претрпе и голема повреда, не само како борец, туку и како човек.
Освен Кро Коп и Благој Иванов, не знам некој борец кој вештината ја усовршил во неговата домашна земја.
Најпоразително е тоа што на регионалната сцена не нема нигде.
Не не Марко Петрак има поткаст свој на јутуб, и плус водеше сеа ова ФЦН. Овој од Спорт Клуб фајт е, се вика Антонио Баковиќ. Заеедно со Озрен и Матија мене лично ми се топ трио, и одлични се за пратење УФЦ борби.Tретиот да не е Марко Петрак?
Автоматски споено мислење:
Душан Тодоровиќ од Србија и сега му е базата во Секутор во Белград и тоа е проблемот, зошто не бара по Европа или САД некој клуб да тренира. Од проспекти на Балканот во прв ред Солдиќ, ама ке видиме, отиде во ОНЕ по пари, а каде ке дотурка само Господ знае. Исто иако е млад, многу е надежен и Марко Бојковиќ од Србија, али он треба уште многу фурни леб да јаде. Прво да се докаже во КСВ или некоја таква организација, па после може и во УФЦ.
Не не Марко Петрак има поткаст свој на јутуб, и плус водеше сеа ова ФЦН. Овој од Спорт Клуб фајт е, се вика Антонио Баковиќ. Заеедно со Озрен и Матија мене лично ми се топ трио, и одлични се за пратење УФЦ борби.Tретиот да не е Марко Петрак?
Душан Тодоровиќ од Србија и сега му е базата во Секутор во Белград и тоа е проблемот, зошто не бара по Европа или САД некој клуб да тренира. Од проспекти на Балканот во прв ред Солдиќ, ама ке видиме, отиде во ОНЕ по пари, а каде ке дотурка само Господ знае. Исто иако е млад, многу е надежен и Марко Бојковиќ од Србија, али он треба уште многу фурни леб да јаде. Прво да се докаже во КСВ или некоја таква организација, па после може и во УФЦ.
Па Петрак едно време работеше на Фајт Ченл, пред да почне со подкастот, затоа и прашав.Не не Марко Петрак има поткаст свој на јутуб, и плус водеше сеа ова ФЦН. Овој од Спорт Клуб фајт е, се вика Антонио Баковиќ. Заеедно со Озрен и Матија мене лично ми се топ трио, и одлични се за пратење УФЦ борби.
Не не Марко Петрак има поткаст свој на јутуб, и плус водеше сеа ова ФЦН. Овој од Спорт Клуб фајт е, се вика Антонио Баковиќ. Заеедно со Озрен и Матија мене лично ми се топ трио, и одлични се за пратење УФЦ борби.
E могуче, не сум го регистрирал тогаш вероватно. Али не е тамо неколку години сигурно.Па Петрак едно време работеше на Фајт Ченл, пред да почне со подкастот, затоа и прашав.