Premier League - 2023/2024

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232
Член од
14 април 2012
Мислења
32.545
Поени од реакции
66.134
Ја не видов ниту еден кадар кој покажа дека топката е целосно надвор, со целосниот обем. Офсајд не може да има ако патот на топката е паралелен со гол линијата, значи, не е пас нанапред, предуслов за офсајд.

Она над Габриел, кога ке го успориш, изгледа како фаул, иако во живо не ми се виде како фаул. Слично како што ги успоруваат прегледувањата за некои од црвените картони. Два пати полошо изгледа во slow motion.

Судијава се погуби на мечов. Бруно Гимараеш можеше комотно да јаде директен црвен за лактот над Жоржињо што според мене, требаше да иде да го гледа самиот судија, Хаверт имаше старт за чист втор жолт. Ги наполни играчиве на Њукасл, 3 жолти за приговор.

Артета ако инсистира на овој Челси двоец, Жоржињо-Хаверц, црно му се пишува. Сака е патем во убер катастрофална форма. Дали е повреден или преморен, ама играч не може да помине.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.325
Поени од реакции
9.453
Кога последно Сити има испуштено бодови поради судиска грешка или Тотенхем? И да се згреши не можи да битат аматерски грешки како на утакмицата со Ливерпул каде што ја згрешија линијата или на Арсенал Брентфорд кога заборавија вопшто да ја нацртаат а и денеска вопшто не ги покажаа. Едно е пенал можи да кажиш судиско убедување за еден е пенал за др не е за офсајд и дали топката е во игра или не барем е лесно и тоа да го утнеш срамота е.
Нереков дека не е грешка, грешки имало у вар и ќе има никад нема да ги искоренат, исто беше и на Светско исто е и во лига на шампиони.
У премиер лига има најмногу нека ви го врата поенот чим толку цмиздрење удривте.
И на Јунајтед имаше дискутабилни одлуки па не гледам никој да цмиздри.
За Сити незнам што не ти е јасно 150 прекршоци за ффп имаат и штама се ќути, Евертон 1 има и еве експресно ќе му одземат поени.
За кокошките премалку ги пратам да кажам дали има грешки од вар кај нив или нема.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.255
Топката може не е целосно надвор, може виделе некоја снимка што нас не ни ја прикажале, не навлегувам тука, офсајд не е, ама фаулот над Габриел е чист како солза, со две раце го бутка од зад грб и паѓа и со тоа го оневозможува да реагира и кај играчот што асистира и кај играчот што го дава гол. Точно и други тимови се оштетени од ВАР, не е ни прва ни последна спорна ситуација, животот оди понатаму, но бидете и вие доследни кажете “фаул беше чист, голот требаше да е поништен“, а не со ирелевантни муабети “Топџиите само плачат, ништо не им чини блабла“, делува како да сакате да го свртите вниманието од актуелниот проблем или како да негирате дека е фаул. Ако некој негира дека е фаул нека елаборира, ако не, се сложуваме сите дека голот не е регуларен и Арсенал е оштетен, дали ќе има санкции за судиите не знаеме, тоа што знаеме е дека со ваква црна дамка во вид на кардинална судиска грешка го запишуваме првиот пораз оваа сезона во ПЛ.

1699142673183.png

Последно уредено:
Член од
14 август 2022
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.692

Што изјави Артета пред месец дена за судиите после Спарс - Ливерпул.
Плачко голем станал кога осети на своја кожа.:P

Член од
13 август 2023
Мислења
925
Поени од реакции
2.266
И ист агол ли е ??,
Не е, ама ако сакаш можеш да ја најдеш ситуацијата и од друг агол (фактички од ист ваков како на Њукасл) ќе видиш дека не беше целосно излезена топката на Рашфорд.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.719
Поени од реакции
43.765
Во никој случај неможеш со 100% сигурност да тврдиш дека тоа од Рашфорд е аут, бидејќи нема никаков доказ дека крајниот дел од топката не е над линијата. Исто како што неможеш да тврдиш дека е на линија.

А во таква ситуација се остава првобитната одлука на судијата. На Јунајтед-Брајтон ја сменија.

Исто, вчера поништуваат гол дека Мегваер влијае на играта, а на Сити им судат лесен пенал, во ситуација каде Родри беше бар 3-4 метри оддалечен од топката. Секако не доаѓаше до неа.

Раката на Ромеро со Тотенхем е срамота да не се досуди пенал. А и таа со Кристал Палас беше сумлива ептен, со оглед на тоа што Ворд (ако беше тој) се сврте назад да види каде е топката и раката му беше скоро целосно испружена во десно. Да не збориме дека Рашфорд ќе беше 1 на 1 со голманот, да не ја удреше тој со рака.

Сите овие сомнителни одлуки дојдоа во клучни моменти од натпреварите и Јунајтед ги изгуби сите 4 меча.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.623
Поени од реакции
5.333
Во никој случај неможеш со 100% сигурност да тврдиш дека тоа од Рашфорд е аут, бидејќи нема никаков доказ дека крајниот дел од топката не е над линијата. Исто како што неможеш да тврдиш дека е на линија.

А во таква ситуација се остава првобитната одлука на судијата. На Јунајтед-Брајтон ја сменија.

Исто, вчера поништуваат гол дека Мегваер влијае на играта, а на Сити им судат лесен пенал, во ситуација каде Родри беше бар 3-4 метри оддалечен од топката. Секако не доаѓаше до неа.

Раката на Ромеро со Тотенхем е срамота да не се досуди пенал. А и таа со Кристал Палас беше сумлива ептен, со оглед на тоа што Ворд (ако беше тој) се сврте назад да види каде е топката и раката му беше скоро целосно испружена во десно. Да не збориме дека Рашфорд ќе беше 1 на 1 со голманот, да не ја удреше тој со рака.

Сите овие сомнителни одлуки дојдоа во клучни моменти од натпреварите и Јунајтед ги изгуби сите 4 меча.
Druze da ne se lazeme Junajted godinava ne izgubi ni eden mec poradi sudiski odluki, izgubi poradi kurobolie na site 11 na teren.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.719
Поени од реакции
43.765
.
Druze da ne se lazeme Junajted godinava ne izgubi ni eden mec poradi sudiski odluki, izgubi poradi kurobolie na site 11 na teren.
Не го кажав јас тоа. Ама дека ваквите одлуки имаат влијание на мечевите, имаат.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.623
Поени од реакции
5.333
Не го кажав јас тоа. Ама дека ваквите одлуки имаат влијание на мечевите, имаат.
Ok Boro jas se logirav od tvojot profil i go pisav ova taka.
Vo ovaa sezona jas pred televizor vo tie 90tina minuti dodeka trae mecot imam poveke istrcani kilometri do wc ili do frizider po pivo (a edvaj 1 pijam ni refill ne mi treba) od cel tim na junajted. Da nekoi sudiski odluki vlijaat na igrata, ama sramno e pises deka radi tie klucni odluki timot koj 90 min ne napravil edna sansa ili sut na gol go izgubil mecot.

Druze @RickyLFC so igrite na kajgana fudbal porano ke ti izgleda kako prime Messi za cel tim na junajted. Dosta so izgovori sudiskite odluki vlijaele, trenerot ne cinel ke go menjame, samo eden gospod znae (ako i on znae) kako ovoj junajted so ovie polu igraci e uste vo premier liga

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.719
Поени од реакции
43.765
Ok Boro jas se logirav od tvojot profil i go pisav ova taka.
Vo ovaa sezona jas pred televizor vo tie 90tina minuti dodeka trae mecot imam poveke istrcani kilometri do wc ili do frizider po pivo (a edvaj 1 pijam ni refill ne mi treba) od cel tim na junajted. Da nekoi sudiski odluki vlijaat na igrata, ama sramno e pises deka radi tie klucni odluki timot koj 90 min ne napravil edna sansa ili sut na gol go izgubil mecot.

Druze @RickyLFC so igrite na kajgana fudbal porano ke ti izgleda kako prime Messi za cel tim na junajted. Dosta so izgovori sudiskite odluki vlijaele, trenerot ne cinel ke go menjame, samo eden gospod znae (ako i on znae) kako ovoj junajted so ovie polu igraci e uste vo premier liga
Ама никаде не викам дека Јунајтед ги изгубил мечевите само заради тоа и дека сме таму каде што сме ради судиите. Само потенцирам дека после тоа со Волвс и Онана, Јунајтед е секогаш на лошата страна на ВАР одлуките.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.889
Поени од реакции
6.165
Нема врска кој тим колку е оштетен од ВАР, и дали со, или без тие грешки ќе победел или не. Клучното е што апла при снимки, проверки, што сите на ТВ го гледаме, само тие 5 или колку и да се во ВАР собата не можат да го видат.

Значи не може рандом Педро од Латинска Америка и Чонг од Кина да гледаат дека е офсајд, ама овој у ВАР соба на истата снимка да не го гледа тоа. Сулудо е.
И згора на тоа, после праќаат извинувања. Као демек нешто ќе смени 2 меча суспензија...

Во ниту една друга лига со ВАР не се случуваат овакви кардинални грешки.

Наместо со ВАРот да ја оправат работата, они уште толку го уништија фудбалот.

Kajgana Shop

На врв Bottom