Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
Ako su u istom rangu Arctic Pro i Fairy, zasto onda razliciti nazivi i cene ? Ako se razlikuju, mozes li da nam objasnis po cemu se rad prve razlikuje od druge ? Ako je bolja od Vivaxa, da li mozes da nam objasnis po cemu je bolja ? Koji parametri su bolji kod Arctic Pro od Vivaxa ? Hvala
Rang i model nije isto, zato ne mesaj babe i zabe.
U odnosu na Vivax, zar nevidis kolika je razlika u izduvu, 20% !!!
Mislis da je malo? Vivax je u rangu 9K , daleko ke od 12k.
Автоматски споено мислење:

Или Мидеата (ака Виваксот што го постави) или Тундрава на линков подоле. Не мора да е од клими мк, чисто ко модел.

I dvete za min 20% poslabi od Gree vo kapacitet.

Последно уредено:
Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
Rang i model nije isto, zato ne mesaj babe i zabe.
U odnosu na Vivax, zar nevidis kolika je razlika u izduvu, 20% !!!
Mislis da je malo? Vivax je u rangu 9K , daleko ke od 12k.

I dvete za min 20% poslabi od Gree vo kapacitet.
//// Ok, rang i model nisu isti pojam, ali opet nam nisi odgovorio na pitanje. Ako su u istom rangu Arctic i Fairy (tako si napisao), a razlicite cene ... po cemu se oni razlikuju ?? ....
Sto se tice izduva, da li se slazes da kolicina proterenog vazduha preko izmenjivaca, ..... ne mora nikakve veze da ima sa snagom klime ?? ////

Daj ti nama realan razlog, po cemu je Arctic u istom rangu kao Fairy ... pa da znamo i preporucujemo drugima, koji ne citaju nista po net-u .... Hvala, jos jednom

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
//// Ok, rang i model nisu isti pojam, ali opet nam nisi odgovorio na pitanje. Ako su u istom rangu Arctic i Fairy (tako si napisao), a razlicite cene ... po cemu se oni razlikuju ?? ....
Sto se tice izduva, da li se slazes da kolicina proterenog vazduha preko izmenjivaca, ..... ne mora nikakve veze da ima sa snagom klime ?? ////

Daj ti nama realan razlog, po cemu je Arctic u istom rangu kao Fairy ... pa da znamo i preporucujemo drugima, koji ne citaju nista po net-u .... Hvala, jos jednom
Dali ti mislis da je kapacitet od 3.5kw sa 500m3 isto sa 3.5kw sa 700m2 ?

Дај пушти Еуровент, да ја провериме. :)
Koga ke pustis od Vivax….hahaha

Член од
16 март 2019
Мислења
3.321
Поени од реакции
5.382
Ако миже мислење за која од овие 2 клижи е подобра и поефикасна. Ми треба за 30м2 днрвна соба со добра изолација.

Претходно ја гледав и Midea Breezeless, но ја нема веќе на лагер. Прегледај го приврзокот 396177Прегледај го приврзокот 396178Прегледај го приврзокот 396178
Vivax AERI +

Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
Dali ti mislis da je kapacitet od 3.5kw sa 500m3 isto sa 3.5kw sa 700m2 ?
////// Ne, ne mislim da je isto. .... Ali uz adekvatne pratece stvari ...

- tip kompresora .......
- velicina izmenjivaca, spoljnog i unutrasnjeg ...........
- kolicina gasa u sistemu ............
- primerena elektronika i softver da svim tim komponentama kako treba upravlja i da termodinamicki proces bude efikasan ........
- kvadratura, izolacija i oblik prostora koji ce da greje .........
- i najbitnije, da nam das dokaz da je to klima od 3,5kw ............

Kao prvo....
oprecne su specifikacije za tu klimu, negde pise 590m3:

.... A negde 650m3:

Daj nam dokaz da ima 650m3/h, posto su oprecne informacije. .........

I kao drugo....
ako je i tacno da je 3,5kw .... i ako je to uredjaj za prosecno izolovan prostor od 30m2 najvise, i koji za prosecnu visinu plafona od 2,6m, ima 78m3 ukupno....
kompletna izmena vazduha ce sa 650m3 da bude 8.3 puta/h, a sa 550m3 da bude 7.1 puta/h. Mislis li da je ovo toliko bitno :) ?

Takodje, mislis li :

pod 1: da je normalno da klima duva sa tolikim protokom u takvom prostoru gde zive ljudi ?
pod 2: da je u prosecno izolovanom prostoru, dovoljno da klima radi sasvim normalno sa auto fan-om, ili eventualno na drugoj brzini i ljudi je ne premecuju ?
pod 3: koliki je stvarno najveci protok vazduha tog uredjaja, a i kapacitet, ako mozes dokumentovano da nam kazes, posto su oprecne informacije ???

Mogu oni da navrte turbinu da se vrti i duplo brze, pa da ima i 1000m3/h, ali ... treba da su adekvatni i lageri, i leziste za nju, adekvatna i velicina i temperatura izmenjivaca. Dzabe se vrti brzo, ako nema koristi od toga .... kapiras ?

Znaci, daj nam dokaze za sve sto tvrdis ovako pausalno ....

Hvala, jos jednom ............. /////////

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
////// Ne, ne mislim da je isto. .... Ali uz adekvatne pratece stvari ...

- tip kompresora .......
- velicina izmenjivaca, spoljnog i unutrasnjeg ...........
- kolicina gasa u sistemu ............
- primerena elektronika i softver da svim tim komponentama kako treba upravlja i da termodinamicki proces bude efikasan ........
- kvadratura, izolacija i oblik prostora koji ce da greje .........
- i najbitnije, da nam das dokaz da je to klima od 3,5kw ............

Kao prvo....
oprecne su specifikacije za tu klimu, negde pise 590m3:

.... A negde 650m3:

Daj nam dokaz da ima 650m3/h, posto su oprecne informacije. .........

I kao drugo....
ako je i tacno da je 3,5kw .... i ako je to uredjaj za prosecno izolovan prostor od 30m2 najvise, i koji za prosecnu visinu plafona od 2,6m, ima 78m3 ukupno....
kompletna izmena vazduha ce sa 650m3 da bude 8.3 puta/h, a sa 550m3 da bude 7.1 puta/h. Mislis li da je ovo toliko bitno :) ?

Takodje, mislis li :

pod 1: da je normalno da klima duva sa tolikim protokom u takvom prostoru gde zive ljudi ?
pod 2: da je u prosecno izolovanom prostoru, dovoljno da klima radi sasvim normalno sa auto fan-om, ili eventualno na drugoj brzini i ljudi je ne premecuju ?
pod 3: koliki je stvarno najveci protok vazduha tog uredjaja, a i kapacitet, ako mozes dokumentovano da nam kazes, posto su oprecne informacije ???

Mogu oni da navrte turbinu da se vrti i duplo brze, pa da ima i 1000m3/h, ali ... treba da su adekvatni i lageri, i leziste za nju, adekvatna i velicina i temperatura izmenjivaca. Dzabe se vrti brzo, ako nema koristi od toga .... kapiras ?

Znaci, daj nam dokaze za sve sto tvrdis ovako pausalno ....

Hvala, jos jednom ............. /////////
Nauci prvo da citas modele, ili izgleda namerno trolas.

Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
/// ... Ja (laik) ---- dadoh tebi (profesionalcu i prodavcu), nekoliko stvari da mi objasnis, koje me bune i koje sam primetio kod uredjaja Arctic Pro koji prodajes, nudis i reklamiras............ Ovaj drugi uredjaj koji ima Eurovent (Tundra) niko profesionalno ovde ne reklamira i prodaje, te samo mogu da blenem u sertifikat ---- koji nista ne razumem...........Hocu mozda da vise verujem zivom i postenom coveku ovde, a ne nekim tamo sertifikatima.

Pa sam te zato tebe sve ovo i pitao.

Ali izgleda da ti nista ne znas o tim modelima --- a preporucujes ih i cak uporedjujes sa drugim proizvodjacima ?? A i sam ne znas prave karakteristike i mogucnosti uredjaja.

Ako je to tako --- onda ne trolam ja nego ti i treba da kazes da nista ne razumes i da mi shodno tome olaksas izbor :). Ova Tundra bar ima taj ozloglaseni Eurovent :) .... vise mi je objanio on---sertifikat .... nego ti :) ... ////

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
/// ... Ja (laik) ---- dadoh tebi (profesionalcu i prodavcu), nekoliko stvari da mi objasnis, koje me bune i koje sam primetio kod uredjaja Arctic Pro koji prodajes, nudis i reklamiras............ Ovaj drugi uredjaj koji ima Eurovent (Tundra) niko profesionalno ovde ne reklamira i prodaje, te samo mogu da blenem u sertifikat ---- koji nista ne razumem...........Hocu mozda da vise verujem zivom i postenom coveku ovde, a ne nekim tamo sertifikatima.

Pa sam te zato tebe sve ovo i pitao.

Ali izgleda da ti nista ne znas o tim modelima --- a preporucujes ih i cak uporedjujes sa drugim proizvodjacima ?? A i sam ne znas prave karakteristike i mogucnosti uredjaja.

Ako je to tako --- onda ne trolam ja nego ti i treba da kazes da nista ne razumes i da mi shodno tome olaksas izbor :). Ova Tundra bar ima taj ozloglaseni Eurovent :) .... vise mi je objanio on---sertifikat .... nego ti :) ... ////
Dzabe da ti objasnjvam kad si laik, kupi to sto ti kazem, bar si razumeo da je 700 vise od 500, dovoljno je.

Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
Dzabe da ti objasnjvam kad si laik, kupi to sto ti kazem, bar si razumeo da je 700 vise od 500, dovoljno je.
//// Ok, onda cu da te puslusam :)

Posto snagu klime procenjujes prema kolicini vazduha koji pregura preko izmenjivaca.....
Kazes da je Artcic Pro za 20% jaci od Vivaxa ---- zbog toliko jaceg izduva u odnosu na Vivax ......... onda zakljucujem da je Amber Nordic GWH12YD sa 800m3/h .......... samo 14% jaci od Arctic Pro koji ima 700m3/h.
A Amber Nordic je vise od duplo skuplji od Arctic Pro. Cist bezobraluk za ovaj Amber Nordic :), samo 14% jaca a toliko skupa.

pozdrav :) //////

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.530
Поени од реакции
2.823
//// Ok, onda cu da te puslusam :)

Posto snagu klime procenjujes prema kolicini vazduha koji pregura preko izmenjivaca.....
Kazes da je Artcic Pro za 20% jaci od Vivaxa ---- zbog toliko jaceg izduva u odnosu na Vivax ......... onda zakljucujem da je Amber Nordic GWH12YD sa 800m3/h .......... samo 14% jaci od Arctic Pro koji ima 700m3/h.
A Amber Nordic je vise od duplo skuplji od Arctic Pro. Cist bezobraluk za ovaj Amber Nordic :), samo 14% jaca a toliko skupa.

pozdrav :) //////
Posto si laik i nerazumes, ponovo pises nesto sto nerazumes, dzabe ….laik ostaje laik.

Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
Priznajem to .... nego da te pitam kao strucnjaka ----- da li znas koji je ovo model, njega hocu da kupim ....... mislim da je taj bas najbolji po tvom rasudjivanju ...

Kajgana Shop

На врв Bottom