Најекономично греење и ладење

Член од
14 август 2018
Мислења
4.840
Поени од реакции
10.754
Znam deka e za namalena potrosuvacka, ama kako funkcioniraat, ova eco mod mi e nesto slicno so night mod, a vtoriot mod pisuva deka raboti samo vo rezim na ladenje. Ne e ubavo objasneto vo katalogot.
Друже.. едноставно е! Не може климата да троши помалку, а да грее/лади исто!

Туку прават маркетиншки финти и трикови…
Еко, меко, буст, ова, она… (за проста раја што паѓа на такви термини..)!

У основа, стискаш еко, и ако ти е зададена да лади на 26ц, она ќе лади до 28ц! Нормално кога ќе и го намалиш таргетот, она побрзо ќе го достигне и ќе почне да модулира…
Тоа е целиот фејк у ствари…

П.С. за греење, стај ја да грее на 18ц место на 22ц, и voila!! Ете ти еко-мод и заштеда :ROFLMAO:

Член од
16 март 2019
Мислења
3.320
Поени од реакции
5.382
Znam deka e za namalena potrosuvacka, ama kako funkcioniraat, ova eco mod mi e nesto slicno so night mod, a vtoriot mod pisuva deka raboti samo vo rezim na ladenje. Ne e ubavo objasneto vo katalogot.
Eco mod e na ladenje nema klimatizeri sto imaat ECO mod na greenje za da bide najekonomicno greenjeto so klimatizeri treba da raboti 24/7 non-stop koga si doma na 25°C koga si nadvor na rabota I slicno togas na 23°C bitno da ne ja gasis

Член од
14 август 2018
Мислења
4.840
Поени од реакции
10.754
Eco mod e na ladenje nema klimatizeri sto imaat ECO mod na greenje za da bide najekonomicno greenjeto so klimatizeri treba da raboti 24/7 non-stop koga si doma na 25°C koga si nadvor na rabota I slicno togas na 23°C bitno da ne ja gasis
Лепи, човекот убаво праша што прави копчето!? Не побара совет како да ја користи…

Член од
16 март 2019
Мислења
3.320
Поени од реакции
5.382
Лепи, човекот убаво праша што прави копчето!? Не побара совет како да ја користи…
Eco kopceto e za ladenje pritiskas I klimatizerot e vo eco mod NA DALECINSKOTO SI IMA ECO Kopce ( za modeli koj imaat Eco mod )
Inaku za greenje mu dadov info kako e najekonomicno greenjeto so klimatizeri da raboti 24/7 bez da ja gasi

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
Ja od 2009 se gream na inverter, znam kako treba :)) ovie modovite ne mi bea bas jasni kaj vivax, ke menjam klima pa sakav da znam kako funkcioniraat. Fala druze na pojasnuvanjeto.

Член од
26 ноември 2022
Мислења
13
Поени од реакции
3
Ако миже мислење за која од овие 2 клижи е подобра и поефикасна. Ми треба за 30м2 днрвна соба со добра изолација.

Претходно ја гледав и Midea Breezeless, но ја нема веќе на лагер. Screenshot_20231028_184002_Samsung Internet.jpg Screenshot_20231028_183804_Samsung Internet.jpg Screenshot_20231028_183804_Samsung Internet.jpg

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.529
Поени од реакции
2.822
Ако миже мислење за која од овие 2 клижи е подобра и поефикасна. Ми треба за 30м2 днрвна соба со добра изолација.

Претходно ја гледав и Midea Breezeless, но ја нема веќе на лагер. Прегледај го приврзокот 396177Прегледај го приврзокот 396178Прегледај го приврзокот 396178
Fairy e super model, moj sovet ti e da zemes Gree Arctic Pro , sega e na oromocija 27999, vo ist rang so Fairy, daleku podobra od Vivax

Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
Ako su u istom rangu Arctic Pro i Fairy, zasto onda razliciti nazivi i cene ? Ako se razlikuju, mozes li da nam objasnis po cemu se rad prve razlikuje od druge ? Ako je bolja od Vivaxa, da li mozes da nam objasnis po cemu je bolja ? Koji parametri su bolji kod Arctic Pro od Vivaxa ? Hvala

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230

Претходно ја гледав и Midea Breezeless, но ја нема веќе на лагер.
Или Мидеата (ака Виваксот што го постави) или Тундрава на линков подоле. Не мора да е од клими мк, чисто ко модел.

Kajgana Shop

На врв Bottom