Разликата во години

Член од
14 август 2018
Мислења
4.926
Поени од реакции
11.105

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.846
Поени од реакции
20.344
Голема разлика во години почнува да излегува на површина кога едниот е во 40 тите а другиот во 60тите, и те како тука има голем јаз, имам познаничка кога беше 45 нејзиниот сопруг беше 60, шо бидна го остави за нејзино годишен тип, кога нагоните ќе си го направат своето сите прикаски и бајки завршуваат. Затоа отворете очи коа бирате животен сопатник а не one night stand, or friends with benefits.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.603
Поени од реакции
24.967
Голема разлика во години почнува да излегува на површина кога едниот е во 40 тите а другиот во 60тите, и те како тука има голем јаз, имам познаничка кога беше 45 нејзиниот сопруг беше 60, шо бидна го остави за нејзино годишен тип, кога нагоните ќе си го направат своето сите прикаски и бајки завршуваат. Затоа отворете очи коа бирате животен сопатник а не one night stand, or friends with benefits.
zavisi toa od sresinata kade zivees i energijata na partnerot. ne bi se slozil deka sekade i sekogas e taka.

Член од
22 август 2022
Мислења
675
Поени од реакции
2.004
@Aceso, не се изразив правилно, вчера морав да работам :cautious: не обрнав многу внимание. Примерот го дадов оти ми текна на смешна ситуација. Мислев на оние коишто го прават муабетот без да мора да зборат, до толку се познаваат. За интереси, точно е, со тоа што претеризам и во таа насока не чини.

Идеално е како во Венов дијаграм, да си има заеднички интереси и претензии, но да се има и индивидуални. Ем на партнерот дава чувство дека си има и свој некој индивидуален свет и приватност, ем е потенцијална шанса да научиш нешто во самата врска, да се откриеш себеси во нешто што не си го практикувал, дали е тоа некое хоби или што веќе.

Ама за муабет, мора да се слични. На пример ако едниот е затворен, а другиот комуникативен многу тешко.

Член од
22 август 2022
Мислења
675
Поени од реакции
2.004
Многу зависи од ставот и духот на партнерот. На колешка ми мажот е 8 и пол години помал од неа, ама ете некако функционираат. Мене дали дека знам, чудни ми се, она како мајка ми делува, дали дека има детенце од прв брак, а баеги младолика и држеча е, а и зошто да не биде, уште ги ситни 30тите додуша. Он среќен она среќна. Нека се среќни нека се сакаат луѓето што да речам, нити некој некого превари, нити некој некого излажа, убава зрела врска си имаа, после си дојде и брак. Мајка му сцени праеше ама ништо не постигна.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.371
Поени од реакции
16.556
Imashe edna srbinka, taa 22-23 toj 65. I si kazha sama deka e zaljubena i pokraj drugoto deka imaat i neverojaten Sex.

Pobaraj ja na YouTube sigurno ce gi najdish videata.

I shto bi rekla ti na toa?
реалниот Џемс Бонд, инаку активен како шпиун, по вв2 се пензионира и на 60г зема 19г швеганка, имаа 3 деца...
Сега е друго, жените дрмаат а мажите бргу се амортизираат, нема невести, најлошо е во селата... гледав пред некој ден српската серија Праводаџија,кандидатот 47кодиниу, ситуиран, со куќа и добра кола, во Војводина, средени села, како Европски, очекува партнерка +/- 5 години.., се јавуе бабетина од 58г и уште мани наоѓа :mad:...
всушност жените сега не се со таргет за брак и деца, на фејс ке дреме со децении чекајки принц на бел коњ или со бмв од 150 КОЊИ :cool:, онаа стара Поговорка ИЛИ ИЧ или БРИЧ

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.634
Поени од реакции
37.596
... поголема разлика од 3 години не трпи идеалниот брак, па што сака нека биде, тоа муабети, видливи среќни за околина, на други да кажат, генерациска разлика се слаже заедно да живеат може некоја недела, месец, повеќе нема шанса, флертот, швалерајот, караниците се присутни каде повеќе каде помалку, но сепак присутни.

Kajgana Shop

На врв Bottom