Политички случувања во Израел

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.501
Поени од реакции
26.077
Светлината против темнината.

Прегледај го приврзокот 395961
Ја заборавиле Албанија кај силите на светлината. Грците и Бугарите ги има со ЕУ, Косово, Украина, Тајван, педери и педоси.
Сви на окуп, мој до моега.
Автоматски споено мислење:

Воедно да му се заблагодариме и на гопсодинот Бујар тазе пресадена коса у Турска Османи за дејствување на полето на меѓународните односи.
Битно втори се на листата " Израел во Балканот ".

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.418
Поени од реакции
13.449
Долго пред да постои Хамас, Палестинци се разнесуваа по ноќни клубови и пазари низ Израел.
Ова буквално или од пиење се разнелсувале? Не сфатив

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.437
Поени од реакции
5.153
Албанија ја нема а Косово ја има ....
Тоа е предноста кога си имаш 3(три) држави.
Секогаш можеш да играш на повеќе маси без да добиеш по носот. Една си гласа “за“, другата “против“, третата “воздражано“ и се си е како што треба.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.833
Нешто изгледа е труло онаму.

Има верници фанат
Toa беше реплика на пост „супер им е на Западен брег“ (само во Газа било лошо за Палестинците). Арно ама податоците се дека над 100 мртви има и таму на West Bank (наводно убиства од доселеници при берење маслинки, итн). Резонот беше ако веќе ги убиваат, подобро со пушка наместо со маслинка во рака.

Јас од кога ти велев дека Хамас е зло за Палестина? Јас од кога ти велев дека Хамас да го немаше Израелците требаше да го измислат? И Палестинците треба прво да си расчистат со Хамас...
Колку ти што можеш да расчистиш со УЧК и со Калето, толку и Палестинците можат да расчистат со Хамас. Слична е споредбата, тешко вооружени терористи кои со години веќе се на официјална власт (соодветно во Македонија и Палестина), исто така и двете терористички групации се директно или индирекно поврзани со САД.

Процесирај го веќе еднаш тоа. Стај се на место место на просечен човек во Палестина и пробај да се „справиш со Хамас“... Всушност можеш веднаш да пробаш да се справиш со УЧК, поблиску се. Кажи после како си поминал.

„Објективните“ западни медиуми:

Последно уредено:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.004
Поени од реакции
24.483
Така и вие се радувавте во Тетово 2001, Арачиново, Косово итн... Е сега кога е редот на вашите браќа од педофилољубската вера не било убаво. Епа јеби га...

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
530
Поени од реакции
1.096
Ја заборавиле Албанија кај силите на светлината. Грците и Бугарите ги има со ЕУ, Косово, Украина, Тајван, педери и педоси.
Сви на окуп, мој до моега.

Воедно да му се заблагодариме и на гопсодинот Бујар тазе пресадена коса у Турска Османи за дејствување на полето на меѓународните односи.
Битно втори се на листата " Израел во Балканот ".
Xhedai Shqiptarët
Untitled-a87f2103-f3ff-4096-996c-fb689a02b8de.png

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.833

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1718674275475870091

Kakvi Neandertalci se ovie :tapp:, Sletal avion od Izrael vo Dagestan, ovie retardiranive prebaruvale koli da ne ima nekoj Izraelec vnatre lol
Украински мајтап, ги насанкале дека има еврејски избеглици во авионот (еј еврејски избеглици во Дагестан). :LOL:

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2022
Мислења
444
Поени од реакции
1.271
И овие арапиве сосе Турција глумат нешто демек заедно се,ги бодрат Палестинциве демек со вас сме и патиме за вас ,ама се посраа од два амерички носачи на авиони, паркирани во Средоземно Море.Толку од муслиманското братсво.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127

Украински мајтап, ги насанкале дека има еврејски избеглици во авионот (еј еврејски избеглици во Дагестан). :LOL:

Ај сега кажи дека муџите не се идиоти каде и да се во светот, дека Америка плетка конци и затоа се такви.... Овие немаат ни чуено дека постои Америка. Замисли навистина во авионот да имало некои од Израел, ке ги распарчена со заби и тогаш ке ги правдавте овде муџите дека биле револтирани оти Израел ја бомбардира газа..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.650
Поени од реакции
33.833

Ај сега кажи дека муџите не се идиоти каде и да се во светот, дека Америка плетка конци и затоа се такви.... Овие немаат ни чуено дека постои Америка. Замисли навистина во авионот да имало некои од Израел, ке ги распарчена со заби и тогаш ке ги правдавте овде муџите дека биле револтирани оти Израел ја бомбардира газа..
Па никој не тврди дека САД ги „измислиле/направиле“ оние онакви такви какви што се... Тезата е дека ги користат. Ги вооружуваат и ги контролираат потоа.
Минус САД имаш глупи муџи што не можат да направат многу беља. Но плус САД, имаш миљон војни и страдања.

Сеа ти глупи луѓе имаш многу, но не е сеедно дали некој ќе ги вооружи, радикализира уште повеќе, и овозможи да прават ѕверства.
Ете ти пример со Либија. Најдобри беа во целиот регион, побогата држава и подобро живеење и од Израел. Најдобро здравство. За сите гарантирано факултетско образование, и клуч на рака - бакшиш стан по дипломирање. Итн, итн... Доаѓаат САД, им ја уништуваат државата и од Либија искачаат наголемите кољачи.

Дали тие луѓе секогаш имале потанцијал да бидат кољачи?
Веројатно. Веројатно сите имаме, потенцијал. Но кој ги направил од добра држава убава за живеење во разрушена вукојебина и барем 50% извор од кољачите за ИСИС/ИСИЛ?

Одговорот е САД.
Процесирај го тој факт.

Слушни ја вештеркава како се потсмева за убивањето на Гадафи:

Член од
15 февруари 2019
Мислења
999
Поени од реакции
3.989

Ееее шипо бе добар си добар

Kajgana Shop

На врв Bottom