Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.203
- Поени од реакции
- 9.926
Не сум видел ниту ме интересира...Нуклеарна бомба на кој принцип работи?
Не сум видел ниту ме интересира...Нуклеарна бомба на кој принцип работи?
Значи изворот на тие сили што ти ги признаваш, доаѓа од процес наречен движење, а ти го негираш движењето. Без движење, нема взаемно дејство, нема ништо, едноставно ништо нема да постои.природно взаемно дејство на тие сили. Доаѓаат од
Да расчистиме младиќу... Го негирам "движењето на земјата" а не движење како поим или процес.а ти го негираш движењето
Џабе се изнапишува толкав текстЗначи без процесот движење, ништо нема да постои, а ти го негираш тој процес![]()
Знам дека е џабе за тебе, ама Парва може ќе прочита.Џабе се изнапишува толкав текст
Батка, во вселената не постои горе/долу? Што е во вселената горе а што долу? Еве и сам пиша , да те цитирам: Како ќе измериш "гравитација" на долниот дел од "земјината топка" конкретно ете на Антарктикот? Долниот дел од земјината топка??? А што е горе ,а што е долу во вселената објасними. Во однос на што горе , во однос на што долу?? Разбираш? За нас кои живееме на северна хемисфера тоа е горе, за тие што живеат на јужна хемисфера е исто така горе. Малку сам се побиваш кога велиш ДОЛНИОТ ДЕЛ НА ЗЕМЈИНАТА ТОПКАКои сили? Пиши конкретно. Која е таа сила што турка нагоре како кај примерот со "земјината топка". Како ќе измериш "гравитација" на долниот дел од "земјината топка" конкретно ете на Антарктикот? Ете да се спуштам на твое ниво да речам пошто ти не можеш повисоко очигледно...
Ама не те прашав да ми објаснуваш за гравитацијата, туку зашто би не лажел Каку:@Bafra
Привлечна сила, значи мора да постои тело што ке привлача помали тела, а и ке ги држи на дистанцу и ке вртиф елипсобидно, како што Земја ву дејстфуе на Месечину.
Ако се доближиф, ке паднеф, а ско су нс дистснцу, ке се вртиф, што поблиско, тој побрзо.
Значи не е сила што лута по фселену и стиска сфе на сфи стране, затој и нема гравитација у интерстелар.
Али ке улегне некое тело у соларан систем, е ондак тој тело га привлачаф поголеми тела, месечине, планете, а највише матична ѕвезда.
Сфати ли ме?
Гравитација не не гура одозгора, влече не од јадро, планета не привлача нас, не не гура наше небо надоле.
Сакаш да кажеш дека овој Мичиу Каку не лаже како и некои други гении претходно
Треба да те интересира од чиста радозналост. Мене ич не ме интересира авто, авио, машинска механика ама како уфолог не можам да ги заобиколам видеата и текстовите каде се опишуваат леталата и нивниот начин на функционирање.Не сум видел ниту ме интересира...
@Ingvar @Bafra @парва одговорете на болдираното за да не помислам дека намерно ми прескокнуете прашањаПооооолека...
Ако одиме по умот од Тајсон енд компани, тогаш на нас, како субјекти, треба да влијаат барем 4 (!!!) брзини, со кои Земјава пичи таму некаде низ Вселената.
И сега, која од тие брзини мене лично ме засега, а јас не ја заприметувам во моето секојдневие?...
Како е можно тие 4 брзини да се одвиваат истовремено, а да немаат и некое „несакано дејство„, како што би било, на пример, влијанието на брзините една врз друга и последиците од тоа влијание врз предметот кој пичи бесмислено, т.е. на се‘ што се наоѓа на Земјава?...
Универзумов и не е баш на форма туку на енергија. А нашето поле на гледање дава форма на енергијата. Причата со матриксот, дека сами ние со нашата потсвест си го формираме светот. Кога гледаш под микроскоп електронот е на секаде. Кога ќе го фиксираш погледот, електронот станува честичка со фиксна локација. А кога ќе го тргнеш погледот пак исчезнува. Од ова може да се заклучи дека електронот може да биде и бран и физичка честичка. Ова баш е докажано со два експеримента : Копенхагенска интерпретација и со Шродингеровата мачка.Ова е универзум на форма и се состои од интеграција, дезинтеграција и реинтеграција.
Младиќу,Универзумов и не е баш на форма туку на енергија. А нашето поле на гледање дава форма на енергијата. Причата со матриксот, дека сами ние со нашата потсвест си го формираме светот. Кога гледаш под микроскоп електронот е на секаде. Кога ќе го фиксираш погледот, електронот станува честичка со фиксна локација. А кога ќе го тргнеш погледот пак исчезнува. Од ова може да се заклучи дека електронот може да биде и бран и физичка честичка. Ова баш е докажано со два експеримента : Копенхагенска интерпретација и со Шродингеровата мачка.
Па не си баш во право. Така не можеш да се извлечеш со таков одговор. Конкретно за овие движења на земјата што ги спомна Пророк всушност се наводно измерени и се располага со прецизни мерења. Јас мислам дека токму тие дезинформации (како измерена брзина на вртење ама не ја чувствуваш) го креираат матриксот.Универзумов и не е баш на форма туку на енергија. А нашето поле на гледање дава форма на енергијата. Причата со матриксот, дека сами ние со нашата потсвест си го формираме светот.
Шит...@Ingvar @Bafra @парва одговорете на болдираното за да не помислам дека намерно ми прескокнуете прашања
Ова прашање се крчка од поодамна беше поставено на тема "Рамна Земја" па редно е да се одговори нели? Имате ли сила да го одговорите ?
Автоматски споено мислење:
5 биле дечки... @Ska Maniac да не сакаш можеби и ти да се обидеш?
Прегледај го приврзокот 395453
Се уште сме во неизвесност и чекаме одговор. Се надевам нивните одговори ќе бидат синхронизирани и усогласени па да почекаме уште некое време.Шит...
Чак и ја‘ не знаев дека биле 5...а можеби се и 6, ако земеме дека Земјава, Месечината и Сонцето се „вртат„ околу некој заеднички „гравитационен центар„...