Така е, значи САД е готов, кај и да е ќе пропадне.Не бе Русија ништо не произведува
тоа што прави невиден ќар не е ништо битно
Автоматски споено мислење:
Да додадам,
тоа што САД произведува се и сешто е во минус трилијарда.
Нема да пропадне ЕУ без Русија. Ве молам прекинете да пиете од лошата пазарска ракија.вештачки ѓубриња, пестициди и еден тон ствари праат русија и украина за хемиска и фармацевтска индустрија. Не значи дека ако не праат ајфони и слично дека немаат извоз.
Банани!што извезува Русија во ЕУ
Како прво, секој глас е важен!Јас не спаѓам во тоа мнозинство бидејќи не молчев во 2018 и 2019 година, но бидејќи мојот глас е неважен во споредба со масовното мнозинство кое си молчи, за мене важат истите последици кои важат и за мнозинството кое со своето молчење го одобрува самоукинувањето на македонската нација и на македонската држава.
Во право си.Нема да пропадне ЕУ без Русија. Ве молам прекинете да пиете од лошата пазарска ракија.
нема да пропадне но ги купуваат истите ствари шверцани преку други земји по многу повисока цена. Али и добро што може така, да не можеше тогаш стварно би пропаднале.Така е, значи САД е готов, кај и да е ќе пропадне.
Автоматски споено мислење:
Нема да пропадне ЕУ без Русија. Ве молам прекинете да пиете од лошата пазарска ракија.
Чекај малку, се отепавте од тресење дека долга војна му одговара на Путин, а го ослабнува западот.Герхард Шредер потврдува дека Русија и Украина биле многу блиску да си подадат рака, ама некој замешал прсти тука...
Прегледај го приврзокот 395156
a vide li sto bese dogovoreno?Чекај малку, се отепавте од тресење дека долга војна му одговара на Путин, а го ослабнува западот.
Зошто би преговарал за мир и компромис ако му одговара војна?
Автомобилската индустрија движечка сила на економијата на ЕУ.Арно ама со електричните автомобили им се поматија сметките .Кина го контролира светското произвотство ма литиум и графит кои се потребни за автомобилските батерии.ега европјаните имаат две опции или че се вратат на бензин и дизел моторите или маф им е работата.Јасно е дека на нас како држава воопшто не ни оди во прилог ваквата стуација.Колку и да е нефер ЕУ спрема нас ,европска економска криза за нас ќе е катастрофа,ќе се вратиме во мрачните 90ти.Маргинализирана во споредба со кого? Со Индија и Филипините? Тие се поинтересен пазар од Европа? Секоја Руска фирма многу порадо би ги продавала своите производи на богатиот Европски пазар него ли во Индија или Бразил.
Тоа дека ЕУ пропаѓа без трговска и економска размена со РФ е апсолутно неточно. Не знам како дојде до тој заклучок.
Сакам да ти кажам дека си во право, но едно е тоа што сакаме јас и ти, а друго е тоа што се спроведува на дело.Како прво, секој глас е важен!
Ме потсети на референдумот иако без можност за приговор туку само со забелешка (како овластен набљудувач), бранев глас кој беше против референдумските прашања дури и инсистирав таа да биде внесена во записникот, имаше некој од УСА амбасадата и цело време пулеше како магаре во шарена врата, а овие од СДСсс галамеа без аргументи како и секогаш.
И не, не си малцинство туку си мнозинство, мнозинството беше против, тоа мнозинство си ти и сите кои гласаа против или бојкотираа!
Сакам да ти кажам дека си во право, но едно е тоа што сакаме јас и ти, а друго е тоа што се спроведува на дело.
Еве јас сум против членство во НАТО и во ЕУ - можеби ти не си - но мнозинството малоумни кои ги познавам се крстат во истите тие НАТО и ЕУ како да се некакви порти на рајот кои ќе ни се отворат само кога ќе ги дораснеме за да можеме да поминеме низ истите.
Биди жив и здрав и дај Боже да дочекаме да ги надживееме овие нео-фашисти, нео-империјалисти и нео-феудалисти, но јас лично не сум оптимист дека тоа ќе се случи во мојот животен век, дај Боже да грешам !!!
Можеби затоа што секогаш е подобро на маса да се решат проблемите, за да не ескалира ситуацијата, така? Како беше она, еден ден неуспешни преговори е многу подобро од еден ден губење на човечки животи...Чекај малку, се отепавте од тресење дека долга војна му одговара на Путин, а го ослабнува западот.
Зошто би преговарал за мир и компромис ако му одговара војна?
САД има голем проблем со долгот и луѓето што живеат на Земјава ќе имаат гоолеми проблеми доколку САД банкротира или престане да штампа без покритие.. Цели компании што работат од ИТ сектор, па се до наши иселеници што праќаат и работат таму, 80% од компаниите што работат онлајн се поврзани со Амерички фирми, доларот циркулира секаде, моментално на нашава Држава не и одговара Банкрот на САД или било која друга западна држава.Можеби затоа што секогаш е подобро на маса да се решат проблемите, за да не ескалира ситуацијата, така? Како беше она, еден ден неуспешни преговори е многу подобро од еден ден губење на човечки животи...
На никој не му одговараше војна, освен нели на САД дека оние и онака се едно 16351717 километри одалечени од Украина, не им пукаат бомби у двор...а последиците на економски план сите ги чуствуваат и САД, и ЕУ, и Русија, сите...само финтата е што се мислеше (барем така најавуваа западните медиуми) дека Русија многу брзо ќе потклекне од тие санкции што и ги наметнаа западните земји, што на подолг рок не испадна баш како што тие планираа. Затоа сега гледаме дека на Русија и одговара да ја одолговлекува војната... на САД и следат избори, секој нов финансиски пакет за нив е главоболка да се донесе, поддршката за Украина не е иста како на почетокот, башка им се отвори уште еден нов фронт во Израел, и моментално таму им е фокусот. ЕУ земјиве не сакам да ги коментирам, дно...