Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Не бе Русија ништо не произведува:toe:
тоа што прави невиден ќар не е ништо битно:sakasuste:

Автоматски споено мислење:

Да додадам,
тоа што САД произведува се и сешто е во минус трилијарда.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.823
Поени од реакции
36.858
Не бе Русија ништо не произведува:toe:
тоа што прави невиден ќар не е ништо битно:sakasuste:

Да додадам,
тоа што САД произведува се и сешто е во минус трилијарда.
Така е, значи САД е готов, кај и да е ќе пропадне.

вештачки ѓубриња, пестициди и еден тон ствари праат русија и украина за хемиска и фармацевтска индустрија. Не значи дека ако не праат ајфони и слично дека немаат извоз.
Нема да пропадне ЕУ без Русија. Ве молам прекинете да пиете од лошата пазарска ракија.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.147
што извезува Русија во ЕУ
Банани!

Јас не спаѓам во тоа мнозинство бидејќи не молчев во 2018 и 2019 година, но бидејќи мојот глас е неважен во споредба со масовното мнозинство кое си молчи, за мене важат истите последици кои важат и за мнозинството кое со своето молчење го одобрува самоукинувањето на македонската нација и на македонската држава.
Како прво, секој глас е важен!
Ме потсети на референдумот иако без можност за приговор туку само со забелешка (како овластен набљудувач), бранев глас кој беше против референдумските прашања дури и инсистирав таа да биде внесена во записникот, имаше некој од УСА амбасадата и цело време пулеше како магаре во шарена врата, а овие од СДСсс галамеа без аргументи како и секогаш.
И не, не си малцинство туку си мнозинство, мнозинството беше против, тоа мнозинство си ти и сите кои гласаа против или бојкотираа!

Нема да пропадне ЕУ без Русија. Ве молам прекинете да пиете од лошата пазарска ракија.
Во право си.
Нема ЕУропска да пропадне без Русија, таа ќе пропадне и со и без Русија, па сега бирај што ти е помило.
Тој процес на растурање на ЕУропска е започнат, не очекувај да заврши за ден или два, може да биде и во агонија или во .... ама биди трпелив.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.614
Поени од реакции
42.139
Така е, значи САД е готов, кај и да е ќе пропадне.

нема да пропадне но ги купуваат истите ствари шверцани преку други земји по многу повисока цена. Али и добро што може така, да не можеше тогаш стварно би пропаднале.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.147
Украински загуби на таканаречениот „Пат на смртта“ област Вербове

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.827
Поени од реакции
4.532
Герхард Шредер потврдува дека Русија и Украина биле многу блиску да си подадат рака, ама некој замешал прсти тука...

Прегледај го приврзокот 395156
Чекај малку, се отепавте од тресење дека долга војна му одговара на Путин, а го ослабнува западот.
Зошто би преговарал за мир и компромис ако му одговара војна?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.547
Чекај малку, се отепавте од тресење дека долга војна му одговара на Путин, а го ослабнува западот.
a vide li sto bese dogovoreno?

Член од
30 октомври 2022
Мислења
444
Поени од реакции
1.271
Маргинализирана во споредба со кого? Со Индија и Филипините? Тие се поинтересен пазар од Европа? Секоја Руска фирма многу порадо би ги продавала своите производи на богатиот Европски пазар него ли во Индија или Бразил.

Тоа дека ЕУ пропаѓа без трговска и економска размена со РФ е апсолутно неточно. Не знам како дојде до тој заклучок.
Автомобилската индустрија движечка сила на економијата на ЕУ.Арно ама со електричните автомобили им се поматија сметките .Кина го контролира светското произвотство ма литиум и графит кои се потребни за автомобилските батерии.ега европјаните имаат две опции или че се вратат на бензин и дизел моторите или маф им е работата.Јасно е дека на нас како држава воопшто не ни оди во прилог ваквата стуација.Колку и да е нефер ЕУ спрема нас ,европска економска криза за нас ќе е катастрофа,ќе се вратиме во мрачните 90ти.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.933
Поени од реакции
12.330
Како прво, секој глас е важен!
Ме потсети на референдумот иако без можност за приговор туку само со забелешка (како овластен набљудувач), бранев глас кој беше против референдумските прашања дури и инсистирав таа да биде внесена во записникот, имаше некој од УСА амбасадата и цело време пулеше како магаре во шарена врата, а овие од СДСсс галамеа без аргументи како и секогаш.
И не, не си малцинство туку си мнозинство, мнозинството беше против, тоа мнозинство си ти и сите кои гласаа против или бојкотираа!
Сакам да ти кажам дека си во право, но едно е тоа што сакаме јас и ти, а друго е тоа што се спроведува на дело.

Еве јас сум против членство во НАТО и во ЕУ - можеби ти не си - но мнозинството малоумни кои ги познавам се крстат во истите тие НАТО и ЕУ како да се некакви порти на рајот кои ќе ни се отворат само кога ќе ги дораснеме за да можеме да поминеме низ истите.

Биди жив и здрав и дај Боже да дочекаме да ги надживееме овие нео-фашисти, нео-империјалисти и нео-феудалисти, но јас лично не сум оптимист дека тоа ќе се случи во мојот животен век, дај Боже да грешам !!!

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.147
Сакам да ти кажам дека си во право, но едно е тоа што сакаме јас и ти, а друго е тоа што се спроведува на дело.

Еве јас сум против членство во НАТО и во ЕУ - можеби ти не си - но мнозинството малоумни кои ги познавам се крстат во истите тие НАТО и ЕУ како да се некакви порти на рајот кои ќе ни се отворат само кога ќе ги дораснеме за да можеме да поминеме низ истите.

Биди жив и здрав и дај Боже да дочекаме да ги надживееме овие нео-фашисти, нео-империјалисти и нео-феудалисти, но јас лично не сум оптимист дека тоа ќе се случи во мојот животен век, дај Боже да грешам !!!
(y)
Не се давај, секоја борба на крајот дава резултат!
Овие квислинзиве (северџгани и друг човечки отпад) се само многу гласни па се има впечаток дека се многу.

Против ОТАН од секогаш, а против ЕУропска по лисабонската декларација која е отворено нацифашистичка!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Нема поента муабетов. Раздвојување на економијата е лошо за двете страни. И двете радо би соработувале, меѓутоа политиката е таа, и сеа прашање е само кој трпи поише и може да издржи подолго.

Ја сум сигурен дека Азија ќе стане позначана од Европа во наредниот пола век. Европа неприродно држи поголем процент од што треба, ради историската предност. Меѓутоа сега Европа е број еден пазар, а и со намалувањето, пак ќе биде значајна. Не за џабе Кинески фирми гледаат да учествуваат во секој сектор. Ако Азија беше доволна, ќе си седеа таму. И Русите радо би учествувале, ама тоа е.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.439
Поени од реакции
87.134
Можеби затоа што секогаш е подобро на маса да се решат проблемите, за да не ескалира ситуацијата, така? Како беше она, еден ден неуспешни преговори е многу подобро од еден ден губење на човечки животи...

На никој не му одговараше војна, освен нели на САД дека оние и онака се едно 16351717 километри одалечени од Украина, не им пукаат бомби у двор...а последиците на економски план сите ги чуствуваат и САД, и ЕУ, и Русија, сите...само финтата е што се мислеше (барем така најавуваа западните медиуми) дека Русија многу брзо ќе потклекне од тие санкции што и ги наметнаа западните земји, што на подолг рок не испадна баш како што тие планираа. Затоа сега гледаме дека на Русија и одговара да ја одолговлекува војната... на САД и следат избори, секој нов финансиски пакет за нив е главоболка да се донесе, поддршката за Украина не е иста како на почетокот, башка им се отвори уште еден нов фронт во Израел, и моментално таму им е фокусот. ЕУ земјиве не сакам да ги коментирам, дно...

Член од
22 декември 2018
Мислења
490
Поени од реакции
686
Можеби затоа што секогаш е подобро на маса да се решат проблемите, за да не ескалира ситуацијата, така? Како беше она, еден ден неуспешни преговори е многу подобро од еден ден губење на човечки животи...

На никој не му одговараше војна, освен нели на САД дека оние и онака се едно 16351717 километри одалечени од Украина, не им пукаат бомби у двор...а последиците на економски план сите ги чуствуваат и САД, и ЕУ, и Русија, сите...само финтата е што се мислеше (барем така најавуваа западните медиуми) дека Русија многу брзо ќе потклекне од тие санкции што и ги наметнаа западните земји, што на подолг рок не испадна баш како што тие планираа. Затоа сега гледаме дека на Русија и одговара да ја одолговлекува војната... на САД и следат избори, секој нов финансиски пакет за нив е главоболка да се донесе, поддршката за Украина не е иста како на почетокот, башка им се отвори уште еден нов фронт во Израел, и моментално таму им е фокусот. ЕУ земјиве не сакам да ги коментирам, дно...
САД има голем проблем со долгот и луѓето што живеат на Земјава ќе имаат гоолеми проблеми доколку САД банкротира или престане да штампа без покритие.. Цели компании што работат од ИТ сектор, па се до наши иселеници што праќаат и работат таму, 80% од компаниите што работат онлајн се поврзани со Амерички фирми, доларот циркулира секаде, моментално на нашава Држава не и одговара Банкрот на САД или било која друга западна држава.

Kajgana Shop

На врв Bottom