Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.535
Поени од реакции
18.501
Прво, никаде не те навредив на лична основа, така да мислам дека не треба одма да се палиш, дебата е, не мора да се нервираш. Ако се нервираш да не збораме можи?

Самиот Стојков го кажува тоа, повели, без ракавици да беа координирани војската и полицијата се ќе се решеше за 2 дена:

Има овде доста типови кои викаа дека Американците не ни дозволувале да ги решиме.

Тонч.
Автоматски споено мислење:

Тебе ти рекоа?! Или Мирка Велиновска и Јанко Бачев ти кажаа?

Генерал Стојков е НАЈРЕЛЕВАНТНИОТ лик кој може да зборува за 2001ва година, така да не водете само чист инает.
Ima nekoi od nas dovolno vozrasni za da gledame i slusame na tv sto zborea Amerikancite. I da, celo vreme toa se povtoruvase, da se upotrebuva proporcionalna sila, sto na mene kako dete cudno mi bese, kako moze da se stedis vo odbrana koga nekoj veke te napaga. Na pocetok imavme nekoja verbalna poddrska od Zapadot, i toa se smeni za mesec mesec ipol, od teroristi stanaa buntovnici, pa borci za covekovi prava. Sekoj sto ne sfati uste togas deka Zapadot ne ne saka, si ima problem, koga edni obicni dileri i ubijci gi podrzuvase pred nas,znaci nas so nula ne mnozat. Isto uste togas imase likovi koi veruvaa deka ete, so Ramkovniot dogovor, ke se skoluvaat i emancipiraat Albancite pa ke ni bide dobro, a i toa se pokaza deka e naivno veruvanje.

Ako si bil vo peleni 2001, kako Anton na primer, podobro bi ti bilo da kutis na taa tema.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.992
Снабдувањето на УЧК идеше и преку ОБСЕ и нивните тернски мисии за наводно надгледување на конфликтот.
Ги имаше снимано баш при примопредаја. На вести ја имаше снимката.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.834
Поени од реакции
17.783
Пак да те прашам, кај беше во 2001 година? И зошто да те сметам тебе за порелевантен од Горан Стојков?

Да, да...Доказ...Не верувам во Теории на заговор...И доказ дека не ни дозволија да ги уништиме терористите....Ако можеш....

Секоја чест на тоа што си седел по касарни, никој не ти го спори тоа, ако судиш пред време, ќе видиш дека можеби и некој друг седел освен тебе, или претрпел друга загуба, ама Македонски синдром на егоцентричност. После мене потоп...
Стојков и преќутва многу работи од 2001ва. Татко ми прв пат дома се врати после година дена од војната не ни знаев дали е жив или не а го собраа одма додека ручавме и знам каков се врати, која единица беше, што должеше и кај беше (работи кој знаеше да ги поткажи само на пијанство) И знам сите кои беа со него какви се вратија и шо се не видоа.. Не зборам по касарни седење, зборам сеге каде што 'гореше'.

Taтко ми и е сведок како ги пуштаа и им враќаа оружје ....

Има ситуации каде што и Стојков не кажва а мн од бранителите ги нервира истото и тоа ти зборам бранители кој делеле ров со Стојков :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.992
Ima nekoi od nas dovolno vozrasni za da gledame i slusame na tv sto zborea Amerikancite. I da, celo vreme toa se povtoruvase, da se upotrebuva proporcionalna sila, sto na mene kako dete cudno mi bese, kako moze da se stedis vo odbrana koga nekoj veke te napaga. Na pocetok imavme nekoja verbalna poddrska od Zapadot, i toa se smeni za mesec mesec ipol, od teroristi stanaa buntovnici, pa borci za covekovi prava. Sekoj sto ne sfati uste togas deka Zapadot ne ne saka, si ima problem, koga edni obicni dileri i ubijci gi podrzuvase pred nas,znaci nas so nula ne mnozat. Isto uste togas imase likovi koi veruvaa deka ete, so Ramkovniot dogovor, ke se skoluvaat i emancipiraat Albancite pa ke ni bide dobro, a i toa se pokaza deka e naivno veruvanje.

Ako si bil vo peleni 2001, kako Anton na primer, podobro bi ti bilo da kutis na taa tema.
Во сите војни на Балканот, Западот беше на страна на муслиманите а против православните. Босна, Косово, Македонија. Затоа Албанците денес се малку глупи со оваа антиамериканско поведение кое го тераат во контекст на Блиски исток.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.075
Поени од реакции
4.168
^^

Epa od shto znajte da plivate, zatoa pola Makedonija e vo Germanija, a pola Makedonija so e tuka zivee na rab na egzistencija, karajki se VMRO SDS, ke umre bezimen, severen....
Абе убаво ти пиша еден член пред некој ден ти си кромид над кромидите, се насукуваш како сом у плитко, ве работат како бавча, какви докази сакаш? Колку години имаше во 2001? Постоеше ли ти воопшто тогаш?
Значи живи сведоци сме на тој период, илјадници луѓе кои беа вклучени во воените подрачја на лице место за време на случувањата сите исто го потврдуваа дека ОБСЕ не им дозволуваше да користат "прекумерна сила" буквално влеваат на линија на фронтот и ги стопираа на АРМ, УЧК си играа идиоми дојди ми преку граница која ја "чуваа" НАТО
Нели ти беше за почитување на меѓународното право, зашто во темата за Израел не застанеш на страна на Палестинците меѓународното право е на нивна страна, па две години Проспера аше за тоа меѓународно право каде Русија нападнала суверена држава, а ваму Израел три суверени држави нападна.
Абе прозирни сте како бела срча, затоа увек пишам дека тоа е се што заслужувате УЧК робство, тоа го барате тоа го браните тоа го посакувате, нека ви биде, и никад да не куртулите, Господ нека ги поживее Али Ахмети и компанија и со поддршка од НАТО и стратешкиот ви партнер САД уште долго да им робувате.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.194
Поени од реакции
6.440

Дипломираа албанците во плукање на се македонско и ја поделија државава, уриме.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.535
Поени од реакции
18.501
Во сите војни на Балканот, Западот беше на страна на муслиманите а против православните. Босна, Косово, Македонија. Затоа Албанците денес се малку глупи со оваа антиамериканско поведение кое го тераат во контекст на Блиски исток.
Ne mozat oni da bidat pravi Muslimani ako ne gi mrazat Amerikancite i Izrael, toa e toj arapski mentalitet sto go imaat i go primaat koga odat bo djamija i posle pijat caj. Zatoa, kolku i da deluva nesinhrono, kolku i nivnite politicari da moraat da davaat izjavi vo poddrska na Izrael, oni, kako narod, sekogas ke si bidat protiv Amerika, kontra Israel i slicno. Amerika za niv e Satanata, kolku i da im pomognala bez razlika.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.194
Поени од реакции
6.440
Кога ќе почнат ваква провидна пропаганда да шират дека западот ни бил некаков пријател во 2001 и албанците се супер, ми текнува на еден цитат од Димо Хаџи Димов по повод убиството на внукот на Гоце Делчев Тодор Чопов од страна на ВМРО на Тодор Александров.

На гнасните џелати не им се тресеше раката, кога го стегнаа јажето околу вратот на Тодор Чопов...
И со такви крвави раце ќе ја „ослободуваат“ Македонија! Срамота е да се живее во ова гнасно време.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.262
Поени од реакции
5.525

Точно, Џорџ Робертсон, кој беше секретар на ОТАН и ја посети Македонија на самиот почеток од „конфликтот„, ги нарече „учките„ со поимот „терористи„, за да само пар недели подоцна се премисли...

Колку се сеќавам, токму тој лик им даде на Македонските сили „фора„ (кратко време) за решавање на проблемот со „планинарите„.

Која „конфликтот„ почна да трае и да се развлекува на повеќе места низ Македонија, тогаш меѓународните хохштаплери се впуштија „во погон„ и почнаа со делење совети за користење „пропорционална сила„ (дали тоа беше кажано од Кавијар со Лајна?...), оти во спротивно Македонија би била бомбардирана од ОТАН.

Ете, уште еден доказ дека ОТАН ја сака „севернава„...
Автоматски споено мислење:

Ликов (левиот) е само еден од многуте комунистички паразити, кои фатија функции како награда за цинкарењето на своите сопартијци.

Десниот лик, е јасно нели, „дете/внук на комунизмот„, кој, како и секој добар комуњар, смета дека сиот комодитет му припаѓа по биолошка линија...

Последно уредено:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.355
Поени од реакции
6.041
Стојков и преќутва многу работи од 2001ва. Татко ми прв пат дома се врати после година дена од војната не ни знаев дали е жив или не а го собраа одма додека ручавме и знам каков се врати, која единица беше, што должеше и кај беше (работи кој знаеше да ги поткажи само на пијанство) И знам сите кои беа со него какви се вратија и шо се не видоа.. Не зборам по касарни седење, зборам сеге каде што 'гореше'.

Taтко ми и е сведок како ги пуштаа и им враќаа оружје ....

Има ситуации каде што и Стојков не кажва а мн од бранителите ги нервира истото и тоа ти зборам бранители кој делеле ров со Стојков :)
Brat, izgledaj go celoto video, a i drugi intervjua so Stojkov, veli deka ima dosta raboti za koi ne mozi da zboruva oti se voeni tajni i e obvrzan da kjuti. Stojkov vo intervjuto kaza dosta raboti..

Прво, ако го гледаше интервјуто тоа истото го рече и генералот. Прво имавме поддршка, за по одреден период Западот од прагматични причини да ја смени реториката..

Кажа дека од самиот старт на конфликтот Западот преку своите претставници тежнеел кон брзо завршување на конфликтот. И самиот генерал изјави дека ако од старт полицијата и војската настапувале заеднички, за два дена ќе завршело се,ама Борис Трајковски се колебал..Тука е нашето проклетство како народ, што во секоја ситуација си ги копаме очите, и на крајот сите ни се виновни..

А на која тема ќе зборувам а на која ќе ќутам си одлучувам јас, а не ти.

Ете уште еден Македонски синдром. Наместо да пробуваш што помасовно да се зборува на оваа тема од луѓе и што биле, и што гледале на ТВ и што не биле родени тогаш да го слават и не забораваат херојството и жртвите на нашите браќа, да се сади патриотско семе во срцата на младите да си ја сакаат државата, ти му велиш ќути..

Не сфаќај го ова лично,не се однесува зс тебе, но зошто мислам дека оние што во 2001ва конфликтот го поминаа во касарна лупејќи компири, сега се најгласни во тоа да ни докажат дека во 2001 носеле униформа за време на конфликтот? Познавам 10 души што беа во жарот на борбата, и никој од нив не сака да прави муабет за тоа!!
Абе убаво ти пиша еден член пред некој ден ти си кромид над кромидите, се насукуваш како сом у плитко, ве работат како бавча, какви докази сакаш? Колку години имаше во 2001? Постоеше ли ти воопшто тогаш?
Значи живи сведоци сме на тој период, илјадници луѓе кои беа вклучени во воените подрачја на лице место за време на случувањата сите исто го потврдуваа дека ОБСЕ не им дозволуваше да користат "прекумерна сила" буквално влеваат на линија на фронтот и ги стопираа на АРМ, УЧК си играа идиоми дојди ми преку граница која ја "чуваа" НАТО
Нели ти беше за почитување на меѓународното право, зашто во темата за Израел не застанеш на страна на Палестинците меѓународното право е на нивна страна, па две години Проспера аше за тоа меѓународно право каде Русија нападнала суверена држава, а ваму Израел три суверени држави нападна.
Абе прозирни сте како бела срча, затоа увек пишам дека тоа е се што заслужувате УЧК робство, тоа го барате тоа го браните тоа го посакувате, нека ви биде, и никад да не куртулите, Господ нека ги поживее Али Ахмети и компанија и со поддршка од НАТО и стратешкиот ви партнер САД уште долго да им робувате.
Кога ќе научиш да дебатираш тогаш ќе ти реплицирам, точкичи...Ако сум јад кромид, ти си лејка, акоо воопшто знајш што е тоа...Се дотогаш, твоите тези за мене и твоите лајпрдења што сум и како сум, ги множам со нула, како и тебе...Ајде сега февга...
Jas ocekuvam avtenticno tolkivanje od taa snimkata kade borcite za sloboda si podavaat mobilen telefon pri rutinska kontrola od policijata.
Mobilen bese, bomba kasikara bese, uste dilema mi e.
@Vartolu ti preseci, ne mozam tolku godini vo neizvesnost da ziveam :cautious:
Која е таа снимка, не ја имам видено, ако можиш постави ја..

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.075
Поени од реакции
4.168
Кога ќе научиш да дебатираш тогаш ќе ти реплицирам, точкичи...Се дотогаш, твоите тези за мене и твоите лајпрдења што сум и како сум, ги множам со нула, како и тебе...Ајде сега
Нема со тебе што да се дебатира, се е јасно, постот го напишав just for the record, ти што и да се случи на светов за тебе увек САД и НАТО се светлата страна, затоа викам од нивното арно никад да не куртулиш, кој бег да ти го стават данок да му плаќаш и да ќутиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom