Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
А кај реков јас дека Францускиот предлог и договорот за добрососедство се офанзивна надворешна политика?? Зошто ми ставаш зборови што не сум ги рекол?? Или нешто изиграваш шеговит??

Тебе ако ти се тогаш фатете си се со зз под рака и на бацирака кај Каракачанов ајде одма...
Па ти тоа го сугерираш, како сакаш јас да го разберам твојот коментар ако не така? за охридскиот договор имаше дефанзива па се случија карпалак и вејце, за територијалната поделба имаше дефанзива па ни кажаа дека некои прашања не заслужуваат одговор, за преспа и двојазичност исто дефанзивни додека не не заебаа, сега ти викаш офанзивно, па има ли по офанзивно од ова што го прават Заев и Ковачевски? ако не сум те разбрал убаво образложи не сум Ванѓа.

Па ти тоа го сугерираш, како сакаш јас да го разберам твојот коментар ако не така? за охридскиот договор имаше дефанзива па се случија карпалак и вејце, за територијалната поделба имаше дефанзива па ни кажаа дека некои прашања не заслужуваат одговор, за преспа и двојазичност исто дефанзивни додека не не заебаа, сега ти викаш офанзивно, па има ли по офанзивно од ова што го прават Заев и Ковачевски? ако не сум те разбрал убаво образложи не сум Ванѓа.
Туркањето гаќи на секој белосветски мешетар што ќе дојди во нашава татковина според тебе ако е офанзивна политика, тогаш и да ти нацртам џабе ќе биди...

Туркањето гаќи на секој белосветски мешетар што ќе дојди во нашава татковина според тебе ако е офанзивна политика, тогаш и да ти нацртам џабе ќе биди...
Епа тоа те прашува, што е офанзивна надворешна политика. Еве, пост мортем на периодот 2016-23та. Што требаше да направиме поразлично?

Туркањето гаќи на секој белосветски мешетар што ќе дојди во нашава татковина според тебе ако е офанзивна политика, тогаш и да ти нацетсм џабе ќе биди...
Јас ти кажувам што е официјалната политика и став, а тоа е дека ова со бугарија е офанзивна политика и дека ако не го прифатиме ова и изгласаме уставни измени следниот договор ќе биде многу полош, затоа те прашувам што за тебе е офанзивна политика.

Улогата на западот во 2001-ва е иста како и секогаш со нас. Лицемерна и непријателска. Толку. Точка.
НАТО тогаш, официјално имаше 40 000 војници во Косово.
Неофицијално, повеќе од 50 000. Потполна политичка контрола на сите структури таму.

Знаете што прво направија на терен, кога почна судирот во Македонија?
Распоредија дополнителни едници на границата со Македонија, за да ги спречат македонските безбедносни структури да влезат во Косово, да ги гонат УЧК. Во исто време на учките им беше овозможено да се движат како сакаат, пред носот на НАТО структурите, а на нивните ранети припадници им беше пружана помош, и беа транспортирани по болниците во Косово, меѓу кои и во таа во базата Бондстил.

Околу вршење на обука на учките,наоружување, давање на логистичка, разузнавачка и политичка подршка, да не правиме муабет. Тоа не е сменето до денес. Исто е.

Жално е што е дури и после 20 и кусур години од тие настани, после се што се случи во Македонија, се уште има луѓе, кои себеси се сметаат за Македонци, а се уште не им се јасни овие работи.
Ама, јбг, тоа е..

Улогата на западот во 2001-ва е иста како и секогаш со нас. Лицемерна и непријателска. Толку. Точка.
НАТО тогаш, официјално имаше 40 000 војници во Косово.
Неофицијално, повеќе од 50 000. Потполна политичка контрола на сите структури таму.

Знаете што прво направија на терен, кога почна судирот во Македонија?
Распоредија дополнителни едници на границата со Македонија, за да ги спречат македонските безбедносни структури да влезат во Косово, да ги гонат УЧК. Во исто време на учките им беше овозможено да се движат како сакаат, пред носот на НАТО структурите, а на нивните ранети припадници им беше пружана помош, и беа транспортирани по болниците во Косово, меѓу кои и во таа во базата Бондстил.

Околу вршење на обука на учките,наоружување, давање на логистичка, разузнавачка и политичка подршка, да не правиме муабет. Тоа не е сменето до денес. Исто е.

Жално е што е дури и после 20 и кусур години од тие настани, после се што се случи во Македонија, се уште има луѓе, кои себеси се сметаат за Македонци, а се уште не им се јасни овие работи.
Ама, јбг, тоа е..

Апсолутно точно ама приказната оди и подлабоко. Не заборавај дека али ахмети,фазли велиу гзим острени и останати се соработници на удба односно белград. Македонија нема пријатели ни на исток ни на запад, а соседите се како стршлени кои сакаат да не асимилираат, поделат, купат, разнебитат....ме мрзи да куцам подетално ама еве у кратки црти кажав

Koga se zboruva na ovaa tema odvreme na vreme se javuvaat botovi koj sto ja furaat tezata deka Ljubco i kompanija ja kreirale vojnata, ovaa vojna ja iceniraa nasite zapadni “prijateli” so odnapred smislen rezultat da ja izgubime, nemase scenario ni po greska kade trebase da zavrsi so pozitiven rezultat za nas.
Ednostavno morase da se izgubi, bese precizno icenirano i zatoa USA ne dozvoli pogolema eskalacija, da se zavrsi so pomalku zrtvi na dvete strani.

Оваа војна ја добивме на терен, политичарите ја изгубија на маса...

војната ја добивме, западот направи да капитулираме. Тоа е нонсенс но се деси ете. Таман ми-24 и сухоите се загреваа и некој реши да дигне рачна.

војната ја добивме, западот направи да капитулираме. Тоа е нонсенс но се деси ете. Таман ми-24 и сухоите се загреваа и некој реши да дигне рачна.
Некој спомна МИ-24?
Аnd you will know my name is the lord when i lay my vengeance upon thee :oeoeoe: :popce::oeoeoe::popce:

Koga se zboruva na ovaa tema odvreme na vreme se javuvaat botovi koj sto ja furaat tezata deka Ljubco i kompanija ja kreirale vojnata, ovaa vojna ja iceniraa nasite zapadni “prijateli” so odnapred smislen rezultat da ja izgubime, nemase scenario ni po greska kade trebase da zavrsi so pozitiven rezultat za nas.
Ednostavno morase da se izgubi, bese precizno icenirano i zatoa USA ne dozvoli pogolema eskalacija, da se zavrsi so pomalku zrtvi na dvete strani.
Целта беше рамковниот - односно втората фаза од растурање на македонската држава Македонија.
Направена е нефункционална држава, со фактор (Арнаутите) преку кој се контролират процесите-политиката, Македонија се држи во заложништво, преку медиумите и инсталациите се работи на “подели па владеј“ и се шири страв кај Македонците, ако случајно одлучат да се борат ќе им биде уништена државата.....

Toa почнаа поопипливо да го тераат со доаѓање на америчкиот човек на власт - Циле, воедно, заедно со Азем Власи, своевремено најперспективните двајца титови ученици.
Он го потегна она со Тајван и после го снема од политика. Тоа со Тајван напраи Кина да не гласа за ООН силите на граница (распоредени по војната на Косово) да им се продолжи мандатот, па се тргнаа. Така на овие им се отвори пат да влезат, да шетаат.

Италијанците се многу информирани кога се работи за албанците, таа фашистичко балистичка линија сеуште фунционира, се сеќавам имаше италијански документарец уште пред војната 2001 за униформирани лица во македонија.

Тоа е истата шема као со Смилковско. Што се не пуштија, де Груевски бил, де Мијалков бил, де Вељановски, де незнам кој... Само тие што беа обвинети, и осудени, никако не се. И што е најтрагично, има луѓе што стварно веруваат во тие тези.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom