Макфест (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го следите фестивалот Макфест?

• Да

Гласови: 13 17,1%
  • Не

Гласови: 52 68,4%
  • Понекогаш

Гласови: 11 14,5%

• Вкупно гласачи
    76
Песните беа досадни. Утре вечер ќе има поинтересни. Досадни беа и со некој клише прашања и изреки Димитар и Маријана. До кога веќе ќе се користат изрази и прашања како што се
го скрши мразот, како се чувствуваш?, блескавата сцена...

Лидија Кочовска и Силви (Силви бенд) покажаа како се пее.

...не знам дали е до мене или се случи дебакл со денешниов Макфест, страшно фалширање, разочарувачки, бекстејџот неприроден, со сила муабет, глупа конверзација да не речам дебилна, го сменив каналот неиздржливо беше!

Дали си сериозен и зошто не?
Сериозен сум дека покажаа лекција на повеќето таму учесници како се пее. Нормално Лидија и Силви си имаат искуство и од нив треба да учат.

Песните кој повеќето учесници ги имаа беа досада жива, текстови од кој запаметив делови од рефрени на некој песни и ништо повеќе.

Разбирам во Македонија не се живее многу добро од музика но мене ме нервира тоа што се пријавуват дебитанти и избрани од жири да учествуваат кој после фестивалов никаде ќе ги нема. Наместо колку толку да им биде мотив фестивалот за понатака да прават песни нив ќе ги снема.

Последно уредено:
Сериозен сум дека покажаа лекција на повеќето таму учесници како се пее. Нормално Лидија и Силви си имаат искуство и од нив треба да учат.

Песните кој повеќето учесници ги имаа беа досада жива, текстови од кој запаметив делови од рефрени на некој песни и ништо повеќе.

Разбирам во Македонија не се живее многу добро од музика но мене ме нервира тоа што се пријавуват дебитанти и избрани од жири да учествуваат кој после фестивалов никаде ќе ги нема. Наместо колку толку да им биде мотив фестивалот за понатака да прават песни нив ќе ги снема.
Во се се согласувам, освен дека Лидија и Силви покажале некому како се пее. Ужасни беа, побогу, секој тон фалш. Ај за Силви тоа е стандард, ама Лидија... Една Петко која јас да ја испеам нема да биде фалш таа успеа да ја упропасти. А особено која и да беше народна што ја преработиле Силви бенд, тоа беше крвопролевање од уши.

Во се се согласувам, освен дека Лидија и Силви покажале некому како се пее. Ужасни беа, побогу, секој тон фалш. Ај за Силви тоа е стандард, ама Лидија... Една Петко која јас да ја испеам нема да биде фалш таа успеа да ја упропасти. А особено која и да беше народна што ја преработиле Силви бенд, тоа беше крвопролевање од уши.
Ок да до некаде беа лошо ама Лидија знае да покаже емоција во песните што ги пее. Овие што беа учесници со нови песни беа ужас од песна до пеење. Песната на Детска Евровизија што ја имаат пратено МРТВ е моментално подобра песна од се што вчера беше презентирано ново на Макфест.

Автоматски споено мислење:

Колку добри песни имало низ годините Макфест

Последно уредено:
Маријана: Еве сега да видеме еден Ангел.

Симона. Па мојот аутфит е синоним за мојата песна и издигнување на Феникс.

се да ви ебам неписмено

Маријана: Еве сега да видеме еден Ангел.

Симона. Па мојот аутфит е синоним за мојата песна и издигнување на Феникс.

се да ви ебам неписмено
А уствари облечена ко кокошка. :pos: :pos: :pos:

Ислушав дел од песните, не ми се допаднаа.
Добив впечаток како да сум во 2010, според музиката/аранжманите на песните.
Убаво е што има традиција фестивалот и уште се одржува, ама никако да ни воскресне музичката естрада.

Исто, дали ја сум грешка или не избраа победник? Колку што знам порано се бираше?

Макфест умре уште пред 30 години ама на ајваните нема кој да им каже.

Ислушав дел од песните, не ми се допаднаа.
Добив впечаток како да сум во 2010, според музиката/аранжманите на песните.
Убаво е што има традиција фестивалот и уште се одржува, ама никако да ни воскресне музичката естрада.

Исто, дали ја сум грешка или не избраа победник? Колку што знам порано се бираше?
Бидејќи не знам на колку години ги менуваат дел од луѓето на функции кој се задолжени за организирање на фестивалот од лани направено е да нема победници одма туку да се причека до нареден Макфест за да се види која песна ќе е слушана и со најмногу прегледи на Јутјуб па таа да добие парична награда.

Од ланската година во екипата кој се задолжени во организација на Макфест се Роберт Саздов (Куку Леле) - Уметничкиот директор
Јован Јованов Џеј Џеј - Член на уметничкиот совет
Антонио Димитриески - ПР на Макфест
И нормално општината Штип дава пари за организација.

Од ланскиот Макфест најслушана песна беше на Пајак и Лара Бела и на нив заедно со продуцентот Иван Јованов Ивајо вчера им доделија 120.000 денари.

Бидејќи се менуваат луѓето на функции на фестивалов во 2014 година се свиреа сите песни во живо зо тогашниот оркестар на МРТВ кој за жал веќе не е дел од МРТВ.

аранжманите се класика, и боље да се класика пошто колку толку се поштова поп музиката. Иако има од овие трап фаци тек тук некој. Траперите нема нешто више што нервира од тој одвратен жанр.

Ставиле снимки од настапите на Јутјуб ама им ги монтирале студиската верзија од песните наместо да си остане како што си пееа во живо :facepalm:

Ставиле снимки од настапите на Јутјуб ама им ги монтирале студиската верзија од песните наместо да си остане како што си пееа во живо :facepalm:

Нормално, за да имаат видеата гледаност и да не ги изгасат после првите 10 секунди :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom