- Член од
- 23 септември 2015
- Мислења
- 876
- Поени од реакции
- 439
Храната ти е битна за да ја оствариш целта што ти е зацртана, значи прво таму треба програма да си направиш.Поздрав момци значи вака треба да почнам со теретана од 1 окт,ми треба само да ослабам а немам ни програма ни ништо секоја помош е добро дојдена.
И искуство со теретаниве која има најдобри услови.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
1.82 висок 115 кг.Храната ти е битна за да ја оствариш целта што ти е зацртана, значи прво таму треба програма да си направиш.
За тренинг почни гради-трицепс еден ден, друг ден грб-бицепс, трет ден нозе-рамо и убаци стомачни во некои од деновите. Ова ти е некоја основна почетничка програма, со тек на време ќе менуваш и ќе видиш што најмногу ќе ти легне.
Колку си висок, тежок, процент на масно ткиво?
Драстична промена во исхраната ти треба, за почеток исфрли алкохол, сокови, благо, пржено, леб и пецива, а убаци здрави ЈХ (ориз, компир, овес), здрави масти (екстра цедено маслиново масло, омега 3, лешници, бадеми, ореви, индиски ореви, бразилски ореви) и протеини (пилешко бело месо, телешко, риба, јајца, веј протеин) и би требало да видиш разлика за 1-2 недели.1.82 висок 115 кг.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Нема врска, најголем мит е тоа. Пијам скоро 2 години и ни влакно ми нема паднато. Креатинот е најмногу истражуван суплемент и неколку студии имаат докажано дека е безбеден за конзумација без сајд ефекти(со препорачаната доза).Здраво.
Имам некое прашање во врска со бодибилдинг.
Користам whey протеин, почнав пред два месеци, и земам како што пишува на него со препорачана доза, досега е добро.
Имено, решив да пробам креатин, го купив и гледам на интернет како се користи ова она пошто ми е првпат.
Повеќето го препорачуваат, го има во месото итн, но има некои кој после користење после месец дена почнала да му опаѓа косата како што пишува дека креатинот го поттикнувл DHT хормонот или како и да се вика, кој предизвикува опаѓање на косата.
Дали некој го користи и имал слично искуство, искрено мене ми паѓа косата дали е генетски или не незнам кој к* р е искрено, затоа ме загрижува, не сакам да ја изгубам косата бар уште некое време .
Фала за одговорот ако некој го има.
Фала ти за одговорот братче, тоа ме плашеше најмногуНема врска, најголем мит е тоа. Пијам скоро 2 години и ни влакно ми нема паднато. Креатинот е најмногу истражуван суплемент и неколку студии имаат докажано дека е безбеден за конзумација без сајд ефекти(со препорачаната доза).
Ако си читал за метан и винстрол, точно е.Здраво.
Имам некое прашање во врска со бодибилдинг.
Користам whey протеин, почнав пред два месеци, и земам како што пишува на него со препорачана доза, досега е добро.
Имено, решив да пробам креатин, го купив и гледам на интернет како се користи ова она пошто ми е првпат.
Повеќето го препорачуваат, го има во месото итн, но има некои кој после користење после месец дена почнала да му опаѓа косата како што пишува дека креатинот го поттикнувл DHT хормонот или како и да се вика, кој предизвикува опаѓање на косата.
Дали некој го користи и имал слично искуство, искрено мене ми паѓа косата дали е генетски или не незнам кој к* р е искрено, затоа ме загрижува, не сакам да ја изгубам косата бар уште некое време .
Фала за одговорот ако некој го има.
Не друже, гледав специфично за креатин монохидрат, подобар квалитет, па ме подзамисли доста тоа што пишуваа, фала ти за одговорот, ќе почнам деновиве со користење, се надевам дека ќе биде во редАко си читал за метан и винстрол, точно е.
За креатин нема веза пишаното, слободно користи го.
Ако почнала да паѓа, секако ќе ја изгубиш. Не се замарај.Не друже, гледав специфично за креатин монохидрат, подобар квалитет, па ме подзамисли доста тоа што пишуваа, фала ти за одговорот, ќе почнам деновиве со користење, се надевам дека ќе биде во ред
Едно прашање до поискусните, дали L-Arginine од ваше искуство и знаење е ок за користење, или има негативни сајд ефекти? И која дневна доза би била ок за конзумација, и во колкав континуиран временски период?
Со што се занимаваш и што сакаш да постигнеш?
класично вежбање, целта ми е моментално да качам мускулна маса во наредните 6-9 месеци, па после тоа можеби дефиниција@UKB87