Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mašala skoro 150E poeftino, ušte 20 % PDV, okruglo minus 200E od našava cena https://klimi.mk/product/562 će iskoči pomalku od 300E.Стигна 2.5ка AERI+ од Врање, 40к рсд ке видиме дали ке има и поврат на ддв.
Прегледај го приврзокот 395059
Epten si se zaebal sto si fuknal tolku pari za LN, zatoa ke se pravdas i pred nas i po doma.Не верувам баш никој да не купил ... и тој си знај како се осеќал кога го видел попустот од 72к на 39к.
Среќа јас тогаш ЛН избрав за 72к
За дали е Амберот појак од ЛН... сто пати го имам предизвикано Стрелчо да сними подугачко видевце, нешто како што имам јас од ЛН.
Баааар едно пола саат да ги погледаме тие 58 степена издув на Амберката.
*Поканата важи за било кој друг маж на форумов, ги има многу со Амберки.
Друго модулацијата е битна работа заради комфорот кој е значително различен со и без добра модулација.
Јбг, по цел ден седам дома под неа... да се прибирав дома 2 саати пред спиење, и калорифер ќе ми бркаше работа.
Економијата во втор план, ама и таа расте колку повеќе ја користш и како расте цената на струјата низ годиниве...
Знаеш колку беа цените по kWh во 2020?
Упола од сегашниве!
Значи и заштедата сега ќе е дупло поголема од како што била во 2020?
Некој викаше 5-10%....епа ако пресметаш и тоа иди дупло сеа.
Уште нешто околу цените, скапија е шо да прајме... се е поскапено нели?
Пред неколку месеци кога последно гледав дека ЛН беше 100к... Амберката беше 65к...
Ех сеа шо се случи не знам гледам Грее ја намалиле пак на 50к како што беше пред 3 години.
Свети Б вика транспортот поефтинел... ами ај поефтинел ама.... 15к по парче транспорто... ногу бе брааат?!
Си прам математика во умов си викам, можно е 50к и сега на оваја скапија и исто пред 3 години да биди ТОП моделоф на Грее?
Претходно да не праеле многу колеж бе брааат мх? Што мислите?
А мож па им стојат залихите нешо не ој бизнисов![]()
Zlate , sega vikas rano e za matematiki a ti veke mi napravi matematika pogore.Ај уште ова ќе ти одговорам пред да фатам магла.
Чекај, рано е за математики, тек смо почели, грејна сезона ќе трае до Април минимум.
Кој ќе ти кажи колку заштедиле во 3 дена греење, не се гледа на 3 дена во климите туку на 10 години.
Ти пишав и претходно, ја платив поскапо пред 3 години со цел таа да ме штеди наредни 10-15 години без да му ја мислам.
Да не и се думам дали да ја пуштам, дали е скапа струјата, дали ќе излегувам вечер да ја изгасам или ќе седам дома да ја оставам да ми биди топло кога ќе се вратам од работа.
Во Октомври пуштам греење 24 и заборавам до Април, кога ептен ќе залади надвор може ќе кренам степен-два плус.
Е јас го греам цел спрат од куќа 65м2... како тебе и јас лани лето реновирав, ама пошто ставив втора клима, ги отстранив вратите од 2 те соби и ги поврзав со кујната и салонот сето отворен простор, па сега врати имам останато само на спална и на ВЦ.
Ако пресметам колку би ме коштало да го греам цел спрат со термо печката што ја користев претходно, климата веќе ми се исплатила во овие 3 сезони![]()
ахаха ќе си стоеше и на 65к ако се продаваше.... ама изгледа не се продава, заостанале залихите па цурик на стара цени од пред 3 години.A sto se odnesuva do zalihite, nema kako da e od zaliha, inace cenata ke si stoese na 59’999.
Не, мојот избор не е никаков доказ дека кинеските клими се подобри, повеќе пати овде пишував дека ја избрав поради тоа што таа марка клима ме служела 22 години солидно, па дека налетав на голем попуст и то. А и не знаев дека е кинеска, вие овде ме „просветливте “. Но во крајна линија и не е битно што имам, сакам да сум објективен па да не тврдам дека тоа што го имам дома е најдобро, како што за жал прават најголемиот дел овде.So tvojot primer i go dokaža i go dokažuvaš toa kupuvajći i koristejći kineska klima.
Сега е таков односот на квалитет но са некоја година ќе се смени, кинеските ќе стануваат се подобри и кога ќе ги достигнат познатите брендови нема да може баш прецизно да се утврди, ќе има вакви дискусии по авто форумите и едни ќе се колнат во нив, други ќе ги оспоруваат...za gumi, kineski na moja kola ne stavam ni pod razno
ова е точно и мора да е така се додека во Кина платата е 300 долари а во Јапан 2.000, како и поради други фактори кои ги спомнав погоре.- ne može Japonija ni pod razno da napravi bilo koj proizvod da bide so ista cena kako kineskiot a da bide podobar od kineskiot
Neznae čovek vo što se razbiraš poveće, vo gumi ili vo klimi.Кога веќе за гуми прајте муабет, јас никогаш не би фрлал пари за бренд гума како Michelin, Bridgestone, Continental. Што вие на трки да не одите па ви требаат такви гуми?
Абе стави таму Корморан од Мотоцентар супер се гумите. Со такви зимски M+S секаде сум излегувал преку планини на снег.
Или Сава Ескимо екстра гума за снег
Скрос си жими се. Значи јас скапа клима купив пошто страв ми беше евтина ако е ќе експлодира и ќе ме убие? Несалам работа.Neznae čovek vo što se razbiraš poveće, vo gumi ili vo klimi.
Kupuvaš skapa klima ti e strav da ne eksplodira pa će zagineš, a vamu kade životot ti zavisi od dobrata gume i 4x200cm2 kolku što e dopirot so asfaltot kineska. Bogami bravo.
)Ти можеш и Шумахер да бидеш, ако изгуби тракција/нема доволно тракција, а често не по наша вина shit happens… отиде во тиквите!Скрос си жими се. Значи јас скапа клима купив пошто страв ми беше евтина ако е ќе експлодира и ќе ме убие? Несалам работа.
Животот ти зависи од добра гума?
Какви сакаш гуми имај ако не знаеш да возиш џабе ти е.
Ćovek što misli deka M+S e ZIMSKA guma oćekuvaš pravilno da gi posloži prioritetite. Pa ušte patničkive gumi od 100E misli deka se trkački, neznae deka trkački gumi bukvalno koštaat kolku kolata so Kormoran gumi što ja vozi......И јас не разбирам некои работи…
Или луѓето не знаат да си ги постават приоритетите, или поверојатно толку им сече…
Кога добронамерно некогаш сакам да укажам нешто вакво (дека добра гума глава чува), најчест изговор што го слушам е: Не знам ја тоа… Куровмиленче вулканизерот овие ми рече добри биле! Ја ногу задоволен исто!
(А гумата чкрипи на паркирање)
П.С. и редовна проверка на притисокот! Дури и добра гума ако не е напумпана според спецификации, губи многу од својствата..
Автоматски споено мислење:
Ти можеш и Шумахер да бидеш, ако изгуби тракција/нема доволно тракција, а често не по наша вина shit happens… отиде во тиквите!
Или место да закочиш на метро пред тротинетит, тој ќе закочи на шофершајбна!
Е само толку е разликата…
Ама овој Тзлатко се замишлја дека знае се а другите ништо не знаат само тој никој друг. Па и колку вулгарно се понаша.И јас не разбирам некои работи…
Или луѓето не знаат да си ги постават приоритетите, или поверојатно толку им сече…
Кога добронамерно некогаш сакам да укажам нешто вакво (дека добра гума глава чува), најчест изговор што го слушам е: Не знам ја тоа… Куровмиленче вулканизерот овие ми рече добри биле! Ја ногу задоволен исто!
(А гумата чкрипи на паркирање)
П.С. и редовна проверка на притисокот! Дури и добра гума ако не е напумпана според спецификации, губи многу од својствата..
Автоматски споено мислење:
Ти можеш и Шумахер да бидеш, ако изгуби тракција/нема доволно тракција, а често не по наша вина shit happens… отиде во тиквите!
Или место да закочиш на метро пред тротинетит, тој ќе закочи на шофершајбна!
Е само толку е разликата…
Ете повторно тој е најпаметен сите се глупи.Ćovek što misli deka M+S e ZIMSKA guma oćekuvaš pravilno da gi posloži prioritetite. Pa ušte patničkive gumi od 100E misli deka se trkački, neznae deka trkački gumi bukvalno koštaat kolku kolata so Kormoran gumi što ja vozi......
Друже, ја кажав што ми е “фетиш”Ама овој Тзлатко се замишлја дека знае се а другите ништо не знаат само тој никој друг. Па и колку вулгарно се понаша.
Типичен прилепски мајмун.
Не е тема, тие гуми што ги спомнав Сава и Корморан имам позитивно искуство не се прам некој паметен.
Плус не се ни кинески
Паметните дур се мислат шо клима да купат дали Vivax или Haier, будалите си го живеат животот...Mi se može be nie prilepčani sme takvi rodeni pametni.....