D
Deleted member 157923
Гостин
Нема врска, не сум ничиј дилер.Se pojavi dilerce na Daikin , dobredojde
Не ме бива за лажење
Едноставно мислам дека Daikin е No.1
Или можда No.2 одма после Gree хеје
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема врска, не сум ничиј дилер.Se pojavi dilerce na Daikin , dobredojde
Kako dilerce na Daikin da te zapoznam so nesto , Gree i Daikin imaat zaednicka kompanija vo Kina, se viga GD.Нема врска, не сум ничиј дилер.
Не ме бива за лажење
Едноставно мислам дека Daikin е No.1
Или можда No.2 одма после Gree хеје
Да сум слушнал дека овие денешни модели на Gree се уствари стари модели на Daikin од пред дваесет годиниKako dilerce na Daikin da te zapoznam so nesto , Gree i Daikin imaat zaednicka kompanija vo Kina, se viga GD.
Само клими да бидат друже. Ги вадам старите и ставам само нови. За ова треба да правам цели инсталации. Пуштав парно секаде само котел ми фали да доставам и да се греам.Чим буџетот не е битен тогаш Go Wild.
Топлинска пумпа воздух-вода Daikin Altherma во комбинација со соларно и фенкојлери во секоја соба
Чекај сега, веќе имаш парно, инсталација цевки, радијатори...уште котел ти фали?Само клими да бидат друже. Ги вадам старите и ставам само нови. За ова треба да правам цели инсталации. Пуштав парно секаде само котел ми фали да доставам и да се греам.
Се имам. Котел ми фали само. Проблемот е што многу ретко сум во Мк зимно време/прв пат сум сега после многу години и не ми требало котел за греење. Клими имам за ладење летно време бидејќи сум дома цело лето. Ставив клими од најефтините да ме ладат и немам проблем. Е сега треба да се греам а не сум во план да носам дрва,пелети или било што. Имам купено и котел на гас само што нема кој да ми го монтира бидејќи дизните требало да се менуваат за на плин, а новите биле на метан. Затоа барам некое решение со клими. Стискам копче и решен проблем. Радијаторите цевките ќе си стојат за во втор момент кога ќе седнам фиксно а не само летечи.Чекај сега, веќе имаш парно, инсталација цевки, радијатори...уште котел ти фали?
Има Altherma за висока температура на вода до 70 степени.
Цела таа инсталација си останува истите стари радијатори. Место котел оди тоа. Ама тогаш имаш само греење
Не знам ти си знаеш.Се имам. Котел ми фали само. Проблемот е што многу ретко сум во Мк зимно време/прв пат сум сега после многу години и не ми требало котел за греење. Клими имам за ладење летно време бидејќи сум дома цело лето. Ставив клими од најефтините да ме ладат и немам проблем. Е сега треба да се греам а не сум во план да носам дрва,пелети или било што. Имам купено и котел на гас само што нема кој да ми го монтира бидејќи дизните требало да се менуваат за на плин, а новите биле на метан. Затоа барам некое решение со клими. Стискам копче и решен проблем. Радијаторите цевките ќе си стојат за во втор момент кога ќе седнам фиксно а не само летечи.
Немам соларно, имам во план да го ставам од затворен систем. Бојлер имам 300 литри иноксен и спремен за овие работи. Појма немам што да правам а многу ми викаат клима смени и крај.Старите клими се некоја година не се ниту 5 години.Не знам ти си знаеш.
Јас да се ставам на твое место, Значи имам стари претпоставувам он/офф клими за ладење кои впрочем можат и да греат. До -5,6 степени би требало е сега не знам колку стари се.Да не се инвертер?
Имам парно, радиатори, цевки... Па ништо од тоа не фрлам ќе купам уште топлинска пумпа и решен проблем.
И тоа е на дугме на ист принцип работи како климата. Плус имаш топла санитарна вода.
Соларно да не имаш? Можеш да го употребиш и бојлерот ако ти е на соларно да земеш само топлинска пумпа без бојлер
Абе види ти на овој линк јави се прашај. Можи и да ти пуштат чоек да ти кажи која варијанта ти е најдобра.
Битно производите им се екстра квалитет. Е сега скапи ср малце
Ah dilerce, neispileno…imas uste leb da jades.Да сум слушнал дека овие денешни модели на Gree се уствари стари модели на Daikin од пред дваесет години
Еве ги. Гледаш сите се Китаици.
Штета што се No.2
![]()
Производство кондиционеров Daikin
Купить кондиционеры Daikin в Беларуси с установкој:Контакты:+375(29) 880-77-07Интернет-магазин климатического оборудованија:https://tvoy-klimat.by/Сравнить це...m.youtube.com
Бојлерот има од страна два дополнителни отвори за цевки од соларно (црвено, плаво) така?Немам соларно, имам во план да го ставам од затворен систем. Бојлер имам 300 литри иноксен и спремен за овие работи. Појма немам што да правам а многу ми викаат клима смени и крај.Старите клими се некоја година не се ниту 5 години.
Јас имам парапетна еве оваа@Goran^^^ @Sv B Jas sakam parapetna 2.5ka dali moze da spodelite link od nekade ama da bide razumna cena jas toa sto gledav bea ceni od 50K nagore.
Eve vaka:
1. Dali ima parapetna klima 2.5ka.
2. Dokolku ima dali moze da spodelite link od istata.
3. Naglasete zosto parapetnava vredi za parite.
Sekoj drug e dobredojden da komentire i ve molam oznacete me vo seriozni komentari sekoj koj e dostoen da mi odgovori na spomenatite 3 tocki.

A poeftinive kineski kolku traat i kakva potrosuvacka imaat? za drugar prasuvamЈас имам парапетна еве оваа
Прегледај го приврзокот 394938Прегледај го приврзокот 394939
Дува од долу и имаш подно греење
Еве ти линк
![]()
DAIKIN PERFERA FLOOR STANDING - ICS GROUP - Intelligent Climate Solutions
daikin klimiwww.icsgroup.mk
Значи да се разбереме, има поефтини кинески. Ама ако погледнеш на работите од една друга перспектива ти купуваш квалитет кој ќе трае следните 15-20 години. Ќе има мала потрошувачка и голем комфорт.
@Goran^^^ @Sv B Jas sakam parapetna 2.5ka dali moze da spodelite link od nekade ama da bide razumna cena jas toa sto gledav bea ceni od 50K nagore.
Eve vaka:
Sekoj drug e dobredojden da komentire i ve molam oznacete me vo seriozni komentari sekoj koj e dostoen da mi odgovori na spomenatite 3 tocki.
Исто така таа парапетна има номинален COP 4.55 исполнува услови за Geff грант.@Goran^^^ @Sv B Jas sakam parapetna 2.5ka dali moze da spodelite link od nekade ama da bide razumna cena jas toa sto gledav bea ceni od 50K nagore.
Eve vaka:
Кажи му на другар ти дека со купување на кинески производ шансите му се 50-50, или-или, или ќе ја биде или не.A poeftinive kineski kolku traat i kakva potrosuvacka imaat? za drugar prasuvam
Da japonskite imaat malku podobar komfor se slagam za toa, ama druze gi napravi kinezive deka Valiant panelki prodavaat.
Zborime za toplotni pumpi na kraj na denot nesto sto pocnalo da se primenuva pred 100+ godini, ne e vcera izmisleno.
Koga će pročitam vakvo nešto se pali edna sijalička i počnuvam da se nerviram što se mu se sevira na ovoj pitom napaten ( čitaj polupismen) narodec vo našata mila Makedonija. Za tehnikava e skoro pa nepismen i može se i sešto da progolta. Ispađa deka japoncive se od druga planeta i pravat uredi koi koristat termodinamika od majkava naša Zemja koja ja koristat i site drugi vpročem, no ne nivnite uredi trošat duplo pomalce!Јас имам парапетна еве оваа
Прегледај го приврзокот 394938Прегледај го приврзокот 394939
Дува од долу и имаш подно греење
Еве ти линк
![]()
DAIKIN PERFERA FLOOR STANDING - ICS GROUP - Intelligent Climate Solutions
daikin klimiwww.icsgroup.mk
Значи да се разбереме, има поефтини кинески. Ама ако погледнеш на работите од една друга перспектива ти купуваш квалитет кој ќе трае следните 15-20 години. Ќе има мала потрошувачка и голем комфорт.