Toa e toa sto ne d*pi tuka na forumot, gratisot i zastedata od 35k evra
Ne ste vise japanski klan, ova e veke sekta.
Greska si ne se zalagam za japonsko ili tajlandsko ili kinesko , naprotiv nemam so nieden od ovie grupi proizvoditeli problem se do momentot koga edno se reklamira a drugo se isporacuva .
Inaku imam momentalno zboruvam vo fukcija klimi neo onoff 3.5(gree) za ladenje i prigrevanje
Vivax 5.5 inverter mislam midea
Max on off (aux) 3.5kw za ladenje
Gree gtech 3.5kw inverter za ladenje greenje
I mitsibushi 4f80VF3 multi za ladenje greenje site ovie se vo redovna upotreba
Konkretno ovaa vivax dodeka mi bese vo starata kuka vo 30+ m2 i morase da ja teram na 2ra 3ta brzina i bese bucna so losa modulacija neodese pod 570w i ne mi bese po kev ama sega premontirana vo prodavnica 30-33m2 kade nepreci bucavost ili vetristata e odlicna i zaradi otvori zatvori vrata nikogas ne gasi i poim nemam kolku trosi pa ni me interesira bitno vrsi rabota , kamo cela zima da mi vrsi rabota ke e odlicno i sega od neze sum pozadovolen od bilo koga edinstveno sto ima samo 3brzini i turbo ama mislam toa turboto po 20tina minuti samo se gasi i se vraka na prethodno setiranata brzina.
E sega deneska edna Gree 5.5ka mu dadov na drugarov merac za potrosuvacka i vidov deka podolg period rabotese na 510w a toj posle mi pusti slika na 450tina deka raboti i duva mlako toplo taka taka ama zadadeni 23c gi odzruva na auto fan bez problem i vo 30m2 nekni koga bese zaladeno veli vo cel den ednas ili max 2pati ako izkluci ,
Inaku kuka soba na prv sprat 30m2 bez izolacija na zidovi ne maltarena nadvoresno, na tavan trska so 15cm staklena volna a od dolu green so drva , a ima dva nadvoresni zidovi.
I zasega e mnogu zadovolen prema sto ocekuvase toa i go dobi bidejki i prethodno koga biravme zaradi sto morase od tehnomarket i taa za cenata sto ja imase nudese vrednost za parite a i 10godisna bezuslovna garancija odlicna rabota.
I prema ova deneska deluva deka eve vo ovoj model gree naprednale vo odnos na modulacijata koja e na zadovolitelno nivo za 5.5ka.
A definitivno se lideri so fan brzini na vnatresnite edinici pogotovo prema midea vivax koi nisto nemaat smeneto 10godini vo toa pole .
Patem da ne nekoj znae pamti kako da go resetirame brojcanikot na wifi stekerce blitzwolf bw-shp5 sum izumil.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk