Политички случувања во Израел

Член од
23 август 2010
Мислења
39.360
Поени од реакции
113.715
Него ви текнува за 40-те израелски бебиња... Епа конечно е потврдено, Бајден ги видел. :unsure:
The queen of the copper mountain. Сфаќаш за што ти зборев денес? Еве небитно дали е точно ова ба видеото или не, зошто овој ебен профил би бил за верување? Објасни те молам.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.997
Поени од реакции
7.659
Не се мои затоа може слободно да ги стрелаат.

Кажи им го ова на родителите на децата од Смилковско кој умреа од раката на Исламот. Или на Ерменците, Коптите во Египет, Асириците врз кој е правено и се прави геноцид само зошто не се од правата религија.
Или пак на децата во Нигерија кој умираат секојдневно од рацете на Боко Харам.
A ti pojdi do Romanija i vidi kolku egejci ima tamu i prashaj gi kako se nashle tamu!
Mozhebi i ce ti tekni shto sakam da ti kazham!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.676
Поени од реакции
33.848
The queen of the copper mountain. Сфаќаш за што ти зборев денес? Еве небитно дали е точно ова ба видеото или не, зошто овој ебен профил би бил за верување? Објасни те молам.
Што е битно името на објавувачот. Телеграм е социјална мрежа како форумов.
Тоа се луѓе како мене и тебе, не се медиуми. Но материјалот е преземен од Фокс... Сакаш да се обложиме дека видеото е автентично? Еве во две пива по избор на тој што ќе го добие облогот? :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.360
Поени од реакции
113.715
Што е битно името на објавувачот. Телеграм е социјална мрежа како форумов.
Тоа се луѓе како мене и тебе, не се медиуми. Но материјалот е преземен од Фокс... Сакаш да се обложиме дека видеото е автентично? Еве во две пива по избор на тој што ќе го добие облогот? :)
Не, не сакам, друго ми е муабетот мене ама џабе кога не ме сфаќаш или не сакаш да ме разбереш. Еве ај, имаш доказ дека тие бебиња НЕ СЕ убиени? Немаш така? Епа како тврдиш дека не се убиени и дека Бајден лаже? Еве и јас немам доказ дека се убиени па не викам дека СЕ УБИЕНИ, едноставно нема доказ за тоа. Можеби не сакаат во јавност да покажат слика од 40 мртви бебиња, можеби лажат, но тоа не го знаеме и НЕ МОЖЕ да тврдиме дека е така или не е, капиш?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.676
Поени од реакции
33.848
Пола минута пребарување на официјалната страна на Фокс Њуз... @Stefan-kobe вади пивата, за мене Пауланер Салватор или Лефе (сеедно темно или светло). :D

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Не се мои затоа може слободно да ги стрелаат.

Кажи им го ова на родителите на децата од Смилковско кој умреа од раката на Исламот. Или на Ерменците, Коптите во Египет, Асириците врз кој е правено и се прави геноцид само зошто не се од правата религија.
Или пак на децата во Нигерија кој умираат секојдневно од рацете на Боко Харам.
На нас не ни е баш многу гајле за било кој деца што не се наши (веројатно сите ќе се согласат), на нас ни е гајле оти меџународната има двојни стандарди, сега отворено застана зад злосторствата што ги прави Израел, ама веќе две години квичеа против Русија, иако во изминатите 20 години имавме спротивна ситуација каде америте напаѓаа други држави, ја имаме и војната во Јемен каде имаат умрено многу повеќе деца (сигурно во шестоцифрена цифра, можеби и 7 е отишла) и најпоследната сега замислиси Израел го помага Азербеџан во етничкото чистење на Нагорно Карабах, еј евреите помагаат на потурчени шиити да исчистат христијанско население, кој би рекол.

Да не заборавиме и кај нас како беше 2001, големите пријатели ни забранија да ги требеме терористите и ги натераа нашите продадени души да потпишат рамковен договор, зошто сега истото не го бараат од евреите туки и ги помагаат и после немојте да викате зошто сме биле анти нашите непријатели и ја подржуваме Русија.
Автоматски споено мислење:

Овие па уште се расправаат чива била ракетата, како @Klinton сте станале кога се правеше мутав кој ја гаѓал црквата, кај може ракета на Хамас која има неколку кила ексползив да среди цела болница, дај барем овде не се расправајте кога се знае чива е.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.676
Поени од реакции
33.848
Еве ај, имаш доказ дека тие бебиња НЕ СЕ убиени? Немаш така? Епа како тврдиш дека не се убиени и дека Бајден лаже? Еве и јас немам доказ дека се убиени па не викам дека СЕ УБИЕНИ, едноставно нема доказ за тоа. Можеби не сакаат во јавност да покажат слика од 40 мртви бебиња, можеби лажат, но тоа не го знаеме и НЕ МОЖЕ да тврдиме дека е така или не е, капиш?
Баче, не се дава доказ за негација. Не можеш да докажеш негација, секогаш се докажува тврдење.

Туку остави философија. Падна таа приказна во вода, дури ни западните не ја верглаат веќе. Да имаа докази ќе ги покажеа, остај тие причи дека „не сакале во јавност да покажуваат мртви деца“. Пошто покажаа. Нетанјаху објави фотографија, што истиот ден се докажа дека е лажна и толку беше за тоа. Оттогаш е штама од западните медиуми и од Израел, не спомнуваат никакви 40 бебиња. Ги спомнуваат само тие што ги реметат.

Во исто време има стотици видеа од мртви деца, само не се еврејски деца. Ти сериозно не виде ниедно од тие стотици мртви бебиња и деца, макар по видеата овде што се поставуваат? Па сега веруваш во приказни дека „не се објавуваат такви снимки/фотографии“?

Не ми се верува дека уште зборуваме за приказната за 40-те измислени бебиња - додека нетов е преплавен од снимки за илјада+ жртви од уништената христијанска болница. Не е во ред... Отвори ги очите малку, следново е 18+ ама намерно не го ставам во спојлер. Нека боде очи. :(

Помина времето кога не се објавуваа вакви работи. Еве ја реалноста, грда и нескриена.
18+

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.649
Многу потресени за малите Алах акбарчиња. Ич кур не ми чуе, до последен нека ги сотрат.
Ќе ти чуе за некоја година, бидејќи ова не завршува локално, туку ќе се распламти, а ние, односно западен Балкан е идеален за да гори.

Акбарите се последица на Западот, истиот оној запад и нас со децении што не ебава.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.360
Поени од реакции
113.715
Цобе е типичен пример за ова. Чисто се сомневам дека знаел за темава се додека не ја чул веста за 40те мртви бебиња. Во неговото 10 + годишно битисување на форумов, еден единствен коментар немам прочитано на политичкиве теми па дури и на тие поврзани со Македонија. Сега наеднаш кур го боли за евреите, има мусли другар што јаде свинско за после тоа ама, ама муџите...
Целта на евреите е постигната безразлика дали веста е точна или не.
И? Тебе треба да те прашам за да коментирам? Тоа што не коментирам не значи дека не следам политика. У принцип не коментирам зашо има премногу глупаци што трујат со едни исти глупости, али ете ова со Израел ми е интересно и затоа сум активен. Мада рака на срце не можам со експертите како тебе, сепак вие сте посебна категорија каде што знаете се, за сите теории на заговор, за тоа кој кого заебал, кој кажува вистина, кој лаже, кој е во право, така да тука ви признавам и нема бегање од тоа. Само да додадам, особено фасцинира фактот што многу вешто и брзо може да процените кој е релевантен медиум, а кој не, нормално во зависност од содржината на видеото.
Автоматски споено мислење:

Во исто време има стотици видеа од мртви деца, само не се еврејски деца. Ти сериозно не виде ниедно од тие стотици мртви бебиња и деца, макар по видеата овде што се поставуваат? Па сега веруваш во приказни дека „не се објавуваат такви снимки/фотографии
Видов. Е сеа сакам да ми објасниш како си сигурен на пример дека тоа не се стари снимки, наместени снимки, измислени снимки, пропаганда снимки, како што тврдиш за секое ебано видео поврзано со израелски жртви. Prove it.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Хамас екипата на форумов беше брза со пропаганда ама сепак и ова со болницата испадна дека е нивно срање.

Класични терористи, депоа и складови за муниција под болница. Отпад.

Грозно ако е точно дека има стотици жртви.

Kajgana Shop

На врв Bottom