Терористички напади во светот

Член од
5 март 2018
Мислења
16.455
Поени од реакции
18.711
vidi realnosta e takva kakva sto e. vo evropa imas miljoni afrikanci, arapi i sekavi muslimani sto vlegoa bez viza ili imaat nekoj glupi privilegii so francija ili nekoja druga kolonijalna sila. imas ukrainci bez vizi. imas i nasi so bg pasosi sto prakticno znaat deka nemozat na legalen nacin do viza pa taka se svercuvaat. 90% od niv se slajm, zbor da nema deka ima i OK narod megu niv, ima i rabotnici megu niv. da ne se lazeme, pametni, kapacitet luge nema. takvite legalno vleguvaat.

toa e razlikata. vo aus 90% se legalno vlezeni, kapacitet luge. 10% se snasle na studentska viza, turisticka pa ostanale, partner itn... jas sum siguren deka duri i tie 10% se vo golema mera OK, daleku od mudzite sto se naseluvaat vo evropa ili ovaa bagra sto sega ke vi dojde.
Исто лајно сегде, какви студенстки визи какви бакрачи.
Мене тебе ќе ни побараат студентска виза и низ сито и решето ќе не поминат, ама нив азил без проблем
Од кога заврши пандемијата сите села на кај Гостивар се истребени во Австралија, добија виза и шуто и рогато

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.570
Исто лајно сегде, какви студенстки визи какви бакрачи.
Мене тебе ќе ни побараат студентска виза и низ сито и решето ќе не поминат, ама нив азил без проблем
Од кога заврши пандемијата сите села на кај Гостивар се истребени во Австралија, добија виза и шуто и рогато
ne avstralija, germanija i avstria. vmro uste na vremeto tamu forsirase germanski za da gi preseli. ovde takvi nema da priparat.

i ne, mene nikoj ne mi bara viza a i da sakam da migriram nekade prilicno lesno e za mene.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.455
Поени од реакции
18.711
ne avstralija, germanija i avstria. vmro uste na vremeto tamu forsirase germanski za da gi preseli. ovde takvi nema da priparat.

i ne, mene nikoj ne mi bara viza a i da sakam da migriram nekade prilicno lesno e za mene.
Не реков стриктно за тебе и за мене, општо за сите граѓани.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.570
Не реков стриктно за тебе и за мене, општо за сите граѓани.
chola, fakt e deka ovde e mnogu mnogu potesko da dojdes nego vo evropa. fakt e deka poveke se bara za da se dobie viza. fakt e deka aus dava minimalen broj na refugee vizi i obicno gi procesira so godini. prilicno provereni se pred da dojdat.

ovde koga ke dojdat aus ima prilicno dobra politika da gi smiri strastite. gi vrabotuva, im dava dovolno sloboda i prostor da ne se custvuvaat totalno otfrleni i im ostava moznost da si se druzat na niven nacin, da imaat funkcionalni zaednici. si bila ovde si videla i nasite kako funkcioniraat si zaprimetila valjda i drugite. vo evropa ne e bas taka. da ne dolzam evropa nema bas pametna politika koga se u prasanje migrantite posebno odkako EU gi trgna granicite. doprva ke bide haos tamu.

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.714
Поени од реакции
9.545
chola, fakt e deka ovde e mnogu mnogu potesko da dojdes nego vo evropa. fakt e deka poveke se bara za da se dobie viza. fakt e deka aus dava minimalen broj na refugee vizi i obicno gi procesira so godini. prilicno provereni se pred da dojdat.

ovde koga ke dojdat aus ima prilicno dobra politika da gi smiri strastite. gi vrabotuva, im dava dovolno sloboda i prostor da ne se custvuvaat totalno otfrleni i im ostava moznost da si se druzat na niven nacin, da imaat funkcionalni zaednici. si bila ovde si videla i nasite kako funkcioniraat si zaprimetila valjda i drugite. vo evropa ne e bas taka. da ne dolzam evropa nema bas pametna politika koga se u prasanje migrantite posebno odkako EU gi trgna granicite. doprva ke bide haos tamu.
ako taa sama eu ne pochne da gi vrakja od kade shto gi pribrala :) mi mirisa na takvo nekoe scenario ako ne sega barem vo idnina, da ne se chudime ako se pojavi nov hitler vo nekoja od drzhavite koja e najvishe zagrozena od migranti

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.570
ako taa sama eu ne pochne da gi vrakja od kade shto gi pribrala :) mi mirisa na takvo nekoe scenario ako ne sega barem vo idnina, da ne se chudime ako se pojavi nov hitler vo nekoja od drzhavite koja e najvishe zagrozena od migranti
abe jas bi sakal da dojde do toa ama tesko. svabite treba da se lideri, oni treba da povlecat a oni ispadnaa najgolemi PICKI. im go srusija gasovodot kutat. predhodno gi prisluskuvaa merkel i ministrite kutat. sega ovoj idiotot sto gi vodi duri i beter e. evropa e samo sluga na amerite a oni planiraat da ja cicaat ne da ja sreduvaat. duri i evreite mislam so zadovolstvo ke im gi pratat palestincite i toa kolku moze ponapizdeni na germanija kako eden vid odmazda za vtora svetska.

francija veke nikoj ne ja ebe ni 2% duri ni u afrika. spancite, holandzanite, belgijancite isto.

edini koj kolku tolku imaat nekoja OK reputacija od kolonijalnite sili se portugalcite a oni sigurno nema da ja vodat EU, taka da pisi propalo...

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.092
abe jas bi sakal da dojde do toa ama tesko. svabite treba da se lideri, oni treba da povlecat a oni ispadnaa najgolemi PICKI. im go srusija gasovodot kutat. predhodno gi prisluskuvaa merkel i ministrite kutat. sega ovoj idiotot sto gi vodi duri i beter e. evropa e samo sluga na amerite a oni planiraat da ja cicaat ne da ja sreduvaat. duri i evreite mislam so zadovolstvo ke im gi pratat palestincite i toa kolku moze ponapizdeni na germanija kako eden vid odmazda za vtora svetska.

francija veke nikoj ne ja ebe ni 2% duri ni u afrika. spancite, holandzanite, belgijancite isto.

edini koj kolku tolku imaat nekoja OK reputacija od kolonijalnite sili se portugalcite a oni sigurno nema da ja vodat EU, taka da pisi propalo...
Mnogu samodoverba imas kako ja branis Avstralija.... imam 2 prvi bratucedi si dojdoa vo Mk od razlicni mesta od Avs. Isto I 3 drugari od drustvo site se vrqtija nazad I znam ubavo kako e tamu... dobro sekoj e individualno no poveke se vratile od Avs nego od Germanija sto poznavam... moze I za begalcite vo pravo si sto zboruvas tuka ne ti zameruvam ne deka ne e taka... ama standardot vo Avs mislam deka ne e kojznae sto podobar od Evropa

Ф

Флеш

Гостин
Имаше изјава на млада Белгијка на СкајЊуз.

Како сакале да живеат во мир,не згрешиле ништо ,невини млади Шфеѓани кои се невини ,ништо нивната земја не згрешила . Па види коа Нато со Сад и др окупираа и се мешаа у туѓи земји,иронично немало невини Шфеѓани кои гинеле у име на правдата . Авганистан и Ирак се сјебани земји,Либија,Јемен исто .....Сега избегници им хараат у красна мирна и напредна Европа. Меркел прими со срце парателно и невино милиони мигранти од војните за работна ефтина сила .

Член од
5 март 2018
Мислења
16.455
Поени од реакции
18.711
Mnogu samodoverba imas kako ja branis Avstralija.... imam 2 prvi bratucedi si dojdoa vo Mk od razlicni mesta od Avs. Isto I 3 drugari od drustvo site se vrqtija nazad I znam ubavo kako e tamu... dobro sekoj e individualno no poveke se vratile od Avs nego od Germanija sto poznavam... moze I za begalcite vo pravo si sto zboruvas tuka ne ti zameruvam ne deka ne e taka... ama standardot vo Avs mislam deka ne e kojznae sto podobar od Evropa
А па овде еден стандард :ROFLMAO:

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Имаше изјава на млада Белгијка на СкајЊуз.

Како сакале да живеат во мир,не згрешиле ништо ,невини млади Шфеѓани кои се невини ,ништо нивната земја не згрешила . Па види коа Нато со Сад и др окупираа и се мешаа у туѓи земји,иронично немало невини Шфеѓани кои гинеле у име на правдата . Авганистан и Ирак се сјебани земји,Либија,Јемен исто .....Сега избегници им хараат у красна мирна и напредна Европа. Меркел прими со срце парателно и невино милиони мигранти од војните за работна ефтина сила .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.570
abe svasta ima, ne vikam ne... imas takvi sto ke dojdat ovde i nemoze da se snajdat ili se dojdeni na viza so ogranicuvanja pa ne im cini kade sto se. vo ger/eu imas ete sloboda da ides bilo kade pa od toj aspekt e podobro i polesno da se snajdes, zbor da nema.

AMA... standardot vo AUS e znacitelno povisok od recisi site EU drzavi. skandinavcite se drzat ali tamu pa ne bi ziveel i 10 pati povisok da im e standardot, ednostavno mrazam ladno vreme i toa ne e za mene (sto ne znaci deka ne e za tebe na primer)... fakt e deka ovde e 100 pati posredeno, posigurno, pofunkcionalno zasto cel kontinent si funkcioniriame homogeno a tamu sekoj 200km imas nov jazik, pravila itn... fakt e deka imame podobar finansiski sistem, ziveeme vo podobri sredini, primer ovde prosecno zivealiste e 255m2 sto e najmalku 3 pati pogolemo nego gajbite u evropa... fakt e deka 80% od populacijata ni zivee vo gradovi sto redovno se vo top 10 vo svetot za ziveenje a drugive ziveat na na farmi cesto golemi kolku makedonija. fakt e deka imame zeleni gradovi so parkovi i drva, i recisi nikakov kriminal u sporedba so evropa... pa stokoholm e prilicno nebiten grad za EU (dali e u top 10 grada vo EU) ima poveke kriminal nego cela AUS... taka da ima razlika i toa GOLEMA.

Kajgana Shop

На врв Bottom