Најекономично греење и ладење

Член од
16 март 2019
Мислења
3.330
Поени од реакции
5.402
Zdravo, me interesira sovet za zatopluvanje na dnevna so kujna okolu 45 kvadrati na potkrovje (spustena edna strana, znaci ponizok tavan). Ke se koristi klimata kako edinstven nacin na zatopluvanje i ladenje pa me interesira dali imam potreba od konzolna klima (preporacani se kako podobri) ili da si zemam normalna 5 ipolka. Zainteresiran sum za Toshiba/Mitsubishi ama konzolnite se okolu 60% poskapi od normalnite.

Za 45m2 ti treba 5.5kw predlog ovoj model

Член од
2 август 2014
Мислења
1.789
Поени од реакции
4.150
На другиот спрат го користам овој модел 2 ипол години, греам околу 55 квадрати но без фасада обична мачканица и да бидам искрен задоволен сум од климата но можеби поради тоа што имавме прилично топла зима овие 2 години, но во температури под -7/8 не го задоволува целосно просторот. Поради тоа доле сакам да ставам 5.5 за помала квадратура за и во ладни периоди да затоплува, а кога ќе биди потопло нормално и климата ке биде пуштена на послабо.

Ne begaj od Midea, Mdv e isto podbrend na Midea, no Extrem se sepak ponovi modeli i najvažno Setec e uvoznik.
Ne zaboravaj kupuvaj klima isklučivo so Eurovent sertifikat i da se poklopuvaat oznakite, na taa pogore od Setec se poklopuva vo se pa i vo tie 40.000 den.

Член од
10 јуни 2016
Мислења
134
Поени од реакции
72
Бандо,

Ај предложете клима за соба околу 20м2 со ПВЦ прозорци и надворешна изолација 12ка.
Климата барем нека има некоја модулација да не биде 800w да троши најниско

Член од
16 март 2019
Мислења
3.330
Поени од реакции
5.402
Бандо,

Ај предложете клима за соба околу 20м2 со ПВЦ прозорци и надворешна изолација 12ка.
Климата барем нека има некоја модулација да не биде 800w да троши најниско

LG S12 EQ odlicen model

Член од
29 август 2008
Мислења
5.811
Поени од реакции
4.254
Dali nekoj znae so kolku modulira Vivax Aeri+ 18 pri greenje?
Imase tuka polemiki i mn,diskusii i minatata sezona ,mislam deka Pod 500 tesko mozi najnisko 400,(taka se sejkavam se spodeluvase)na priblizni T,i nadvoresna i vnatresna !

Tuku pocnavte so toplejne.??
Автоматски споено мислење:

Imase tuka polemiki i mn,diskusii i minatata sezona ,mislam deka Pod 500 tesko mozi najnisko 400,(taka se sejkavam se spodeluvase)na priblizni T,i nadvoresna i vnatresna !

Tuku pocnavte so toplejne.??
Jas sabajle od 06do 07 prv pat pustam denes, i sega od pred 15min, 23° fan med-low

Attachments

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
GREE ima Eurovent samo izgleda neznaes da go najdes ni Eurovent a ne pa marka stom postiras vakvo nesto....eve ti link:
Samo Vivaxo gо nemiT na Eurovento a najveke se nudi na forumov :)
EVVivax.jpg

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
ne go razbiram videoto sto sakas da dokazes no gledam eden saat video snimano a temperaturata vo prostorijata edvaj 18,8 stepena i spored tebe prijatno e da se sede na taa temperatura i ja zasili so potrosuvacka i kaci potrosuvacka od 1900 w eden saat rabota edvaj dojde do 19.8 i sakas da kazes deka klimava e super deka gree a malku trosi , ova video e pezaza gledanje barem jas taka razbrav , da se nasalime ama sega si so dve klimi sigurno ti e okolu 22 stepena
Добро приметено, а еве уште ден доказ дека ниска модулација може само да те олади....и тоа лично од @zlatko_ti412 снимено како скапо платена клима лади у мод греење.
Почетна ситуација на видеото му е со усисна температура 29,6C, а после 4мин дување ладњикаво на крајот од видеото усисот е 28,7C или за само 4минути работа за цел еден степен ја спуштил температурата во собата со ниската му модулација :pos: , а на греење е климата :lolzz:
Mалце трошат ама и ладaт при греење japancive :lolzz:

Ladenje na zimo1.jpg
:lolzz:
Ladenje na zimo2.jpg

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.998
Добро приметено, а еве уште ден доказ дека ниска модулација може само да те олади....и тоа лично од @zlatko_ti412 снимено како скапо платена клима лади у мод греење.
Почетна ситуација на видеото му е со усисна температура 29,6C, а после 4мин дување ладњикаво на крајот од видеото усисот е 28,7C или за само 4минути работа за цел еден степен ја спуштил температурата во собата со ниската му модулација :pos: , а на греење е климата :lolzz:
Mалце трошат ама и ладaт при греење japancive :lolzz:

Прегледај го приврзокот 394471
:lolzz:
Прегледај го приврзокот 394472
СПИНЕР ЕДЕН :pos:

Дедо мраз да дојде не може да ја олади собата за 4 минути ама Срелчо ќе се проба да спинува.

Ко шо мојш да се види на сликиве, потрошната е во пад односно е намалена за 1/5 од првата до втората слика во тие 4 минути, следствено на тоа и температурата на издув е намалена за 3.5 степена па нормално е и темпераурата на усис да биде пониска за 0.9 степени.

ЕДИТ: до 270 спуштила измеѓу тие 4 минути... значи ближи накај 1/4 намалена потрошна!

п.с. вчера вечер ми ставаше смеалки на мои постови а ништо не пиша... од тогаш ли бараш по мојот канал на кое видео да ми коментираш?
п.п.с ма ич не ми текнува зошто сум ти снимил олку посветено видевце, ама мора да имало некој разлог пошто си знајш да се џибаш :)

Attachments

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.953
Поени од реакции
11.183
Директи застапници (читај продавачи) за Мидеа исто нема присутни тука на овој форум.
Како и ќе има, кога тие што треба да ги продаваат не знаат кај тераат и што прават! А не пак некој по форуми да ги величи!

Влегувам во Сетек да гледам клими, посебно ради Мидеата влегов. Една внатрешна имаа само, и 5-6 од другите марки.
Го прашувам продавачот: ме интересира тој и тој модел(за екстрим), ми вика го немаме ама иста е со оваа…
Ја глуп пробувам да му објаснам дека за висината ми е повеќе…
Ми вика: аааа иста е таа со оваа!?! Јас ја имам дома!?!
Јас пак му објаснувам: како исти, ни внатрешната ни надворешната е иста! Плус екстримот е 5-6 кила потежок…
-Ааа нема врска тоа…. Ми вика!?! И оваа грее многу убаво!?!

Јас гледам дека “Луд, збуњен, нормалан” е муабетов…
Океј, фала, чао, пријатно…

Kajgana Shop

На врв Bottom