Најекономично греење и ладење

Член од
16 март 2019
Мислења
3.330
Поени од реакции
5.402
NeoTo spusta na ladejne 90w, na greejne i so 250w raboti bez eco modovi...,ne pravi cesti df, a gi pravi samo koga cela nadvor kako elka ke zamrzne....
Super bi bilo koga I drugite Gree modeli bi modulirale kako NEO-to ( bez test eco-modovi ) No 90% od Gree ne moduliraat kako sto treba primer T.S.T LOMO nitu modulira na greenje a za suvi defrosti non-sto pravi sekoe pustanje Za Ladenje e top za greenje e uzas TST-to

Член од
11 април 2012
Мислења
4.696
Поени од реакции
5.434
Mislam deka e najpametno da si se ladis, mozebi ke ti pomogne da se razbistris.
Otide nekade u pm i uste ke ni solis pamet….bolna rabota od nekoi sto ke otidt nadvor i se pravat deka se znaat…selska varijanta.
Не е битно каде сум отишол друга, од тоа што јас го продавам луѓе не идат по форуми да се жалат. Тажно е што не може да се каже истото за тебе и твојот тим ама што е тоа е.

Moj bliski prijateli ja imaat i se prezadovolni taka da od iskustvo modelot na LG e ekstra za taa cena
Заеби тоа имам другар што има другар чија братучетка има снаа од мушка тетка.

ако имаш ти твое искуство дојди сподели го, за рекла казала нема потреба.
Од друга страна на форумов луѓе кои имале лошо искуство со модел на грее се бројат на една рака, се остало е јас познавам муабети)

зашто бе кога ги спомнувате нив еднаш не речете еве викса е задоволен од нивен Хансол (колку и да ми идат на нерви екипата тука не можам да оспорам дека тој Хансол сосема коректно си ја брка неговата работа)
Или ТС што е задоволен од ломото, еве никаде не сум видел да е спомнат како позитивен пример

гаранцијата не чини (што со условувањето се сложувам дека е мизерија) го тргнаа тоа е зашто го тргнавте зашто само за пвој бренд а другиов што е ваш ребрендиран а ова а она

сеа Ќе дојде и Србинот ааа јас еуровент не признавам ама грии да имаше еуровент ќе ги земев нив место фуџицуво кое го продавам

Гледам членови се фрустрирани како темава за година дена не мрднала, а сиромашката го вергла истиот муабет најмалку од 2016 година

Член од
29 август 2008
Мислења
5.811
Поени од реакции
4.254
Super bi bilo koga I drugite Gree modeli bi modulirale kako NEO-to ( bez test eco-modovi ) No 90% od Gree ne moduliraat kako sto treba primer T.S.T LOMO nitu modulira na greenje a za suvi defrosti non-sto pravi sekoe pustanje Za Ladenje e top za greenje e uzas TST-to
Najubav, vidi vaka ako edna klima lomo lc ili lomo eco,kako beja veke zaboraviv...ne funkcionira spored upatstvoto,mozi i problemot da e do nejze,senzori,freon,cevki,ploca,kompresor....itn.
Ti gi generaliziras rabotite i vikas site ne cinat...tuka e pogolem problem

Член од
16 март 2019
Мислења
3.330
Поени од реакции
5.402
Najubav, vidi vaka ako edna klima lomo lc ili lomo eco,kako beja veke zaboraviv...ne funkcionira spored upatstvoto,mozi i problemot da e do nejze,senzori,freon,cevki,ploca,kompresor....itn.
Ti gi generaliziras rabotite i vikas site ne cinat...tuka e pogolem problem
Problemot e sto i novite Gree modeli ( ne samo lomo ) se so visoki modulacii na greenje on-off ciklusi i suvi defrosti toa go kazuvaat I drugi clenovi

Заеби тоа имам другар што има другар чија братучетка има снаа од мушка тетка.

ако имаш ти твое искуство дојди сподели го, за рекла казала нема потреба.
Ne e rekla kazala modelot LG S12 EQ go imaat moi bliski prijateli 5-ta godina go imaat i se prezadovolni i od potrosuvackata i od se top model za taa cena vo MKD drug model so Twin Rotary Compressor nema za 500 Evra

Член од
2 јули 2020
Мислења
84
Поени од реакции
98
Moj bliski prijateli ja imaat i se prezadovolni taka da od iskustvo modelot na LG e ekstra za taa cena
Секогаш е истото: Аааа Стојанчо од другиот влез многу е задоволен со климата. Најдобро му модулира, best buy, на попуст е во таа и таа продавница,......

Член од
29 август 2019
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.998
Nagradno prasanje , dali vetreto so 22 stepeni go osekjas toplo?

Kaj mene na +16 nadvor, vnatre e sokogas 20+ bez klima.
Во станче е друга приказна... на +16 надвор во неизолирана куќа е испод 10С без греење.

п.с. тоа 16С на видеото е од сензор изложен директно на сонце... реална температура веројатно испод 10С.

Mislam deka tvojot nacin na greenje ne e voopsto greenje, i uste komentiras kakva bila potrosuvackata. Bog da cuva , klimata da e pustena na 19C na greenje….i super potrosuvacka….hahaha
Швецка работа, си седат облечени по дома.... ние овде размазени сакаме +24С и по дома по гаќи да седиме.

Ima Twin Rotary Compressor odlicno modulira ekstra model za taa cena
Супер тоа што е со Twin компресор, ама е само 2.5ка на греење :/

Член од
20 јануари 2023
Мислења
386
Поени од реакции
526
Izgleda makata vi e golema, japankite ne vrvat nesto vo prodazba…hahaha
Nema ni da vrvit, GREE No.1 toa e.
Uste edno pozdravce do hejtercinjava na GREE, i ne zaboravajte nikogas deka GREE No.1
Да, јапанците помалку се продаваат како бројка од Грее, и затоа Грее се најдобри?! Ептем ти е јак доказот. Дачија во неколку европски земји е на прво место по продажба, па никој не се најде паметен да тврди дека е подобра или еднаква со Мерц,Ауди...

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Здраво,
дали некој има искуство за следнава клима за греење.
Потребна ми е за простор од 28 квадрати дневна, спратот е во земја со добра изолација и ПВЦ прозорци, дополнитело по потреба да греам и отварам врата за плус15 квадрати?
Дали овој модел на Мидеа би ми бркал работа за овој простор, ако има некој искуство да каже?
Поздрав,
Некој искуство со ваква мидеа, или да понуди некој друг модел до 40к буџет?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.696
Поени од реакции
5.434
Ne veruvam deka nekoj ke ti odgovori od prosta pricina sto im vleguvas vo diskusijata kako serif i strikno sakas mislenje za ured koj nikoj od niv ne go prodava ili si ostavil ramki na budzet vo koj ne mozes da go dobies ni daljinskoto od konjot koj go falat (a znaeme deka daljinskoto e mnogu bitno, lepi odma ke ti kaze se za klimata samo vrz baza na ova) pa odednas nemaat iskustvo ili mislenje.
Klimata ja imas na eurovent i mozes da si poglednes sto moze da ocekuvas od nea: https://www.eurovent-certification.com/en/catalog/program/certificate/participant/model/show/200275130

Za zal osven testot od relevantna institucija nisto poveke ne mozam da ti kazam za klimava.

E sega moeto prasanje za tebe koe e poveke povrzano so tvojot prostor a ne so daden model na klima:
- 28m2 prostor koj vikas deka e dobro izoliran, a gledas klima koja e so moknost od 5.5kw? Pa i da ja drzis celo vreme vratata od tie dopolnitelni 15m2 otvorena mislam deka e overkill ama ti si go znaes prostorot najubavo.

Pogledni go linkot sto ti go postirav i vidi dali imas potreba od istava klima ili ti treba nekoja solidna 3.5kw (normalno ne nekoja koja e samo na hartija so taa jacina)

Член од
16 октомври 2023
Мислења
5
Поени од реакции
1
Zdravo, me interesira sovet za zatopluvanje na dnevna so kujna okolu 45 kvadrati na potkrovje (spustena edna strana, znaci ponizok tavan). Ke se koristi klimata kako edinstven nacin na zatopluvanje i ladenje pa me interesira dali imam potreba od konzolna klima (preporacani se kako podobri) ili da si zemam normalna 5 ipolka. Zainteresiran sum za Toshiba/Mitsubishi ama konzolnite se okolu 60% poskapi od normalnite.

Член од
2 август 2014
Мислења
1.789
Поени од реакции
4.150
Moe mislenje e deka nema da pogrešiš voopšto ako ja zemeš ovaa klima pod uslov da gi greeš koga e potoplo i tie plus 15m2.
Dosta e slabička kako 5.5-ka no za tvojot prostor e baš kako što treba. Gleam na -7C dava 3,72kW so COP 2,81 što e odlično, znači će troši togaš 3.72/2,81=1320W, a toa ti garantira deka će te zagree vo zima i na ušte poniski T. Normalno će mora da se navikneš na pojakiot izduv od nea odkolku od 3.5-ka.
Kako paralela mojata 3.5-ka vadi 2.8kW na -7C vo 28m2 ama bez fasada so stiropor, poslednive tri blagi zimi beše dovolna, no ako e poladna zima nema da e dovolno..... kaj tebe so Mideata nema da imaš problem od vakva priroda.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.998
До сеа колку што следам на форумов не се вратил корисник со Мидеа уред да сподели искуство подетално особено за овие поновите модели што се продаваат последниве 2 години а со сигирност ги има такви што купиле.
Ваљда повеќето се корисници кои не се замараат многу многу да мерат и да споделат искуства откако ќе купат.
Директи застапници (читај продавачи) за Мидеа исто нема присутни тука на овој форум.

Така да останува она што е достапно на еуровент и само претпоставки.

Член од
2 август 2014
Мислења
1.789
Поени од реакции
4.150
До сеа колку што следам на форумов не се вратил корисник со Мидеа уред да сподели искуство подетално особено за овие поновите модели што се продаваат последниве 2 години а со сигирност ги има такви што купиле.
Ваљда повеќето се корисници кои не се замараат многу многу да мерат и да споделат искуства откако ќе купат.
Директи застапници (читај продавачи) за Мидеа исто нема присутни тука на овој форум.

Gi pratam po forumi ima zadovolni korisnici, po nekoj nezadovolen so 9-ka poradi defrosti na plus 12C, vo glavno nisko moduliraat, nemaat defekti ..... pa zar VIVAX-ov so AERI ne e najprodavana klima vo Mk, sekoja vtora fasada ja ima, a toa e postar model na MIDEA, EXTREM modelive se sigurno posofisticirani vo sekoj pogled. Po mene glavna zamerka e kupuvaš 12-ka, vo stvari kupuvaš edna dobra 9-ka i taka pored nagore.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495

На другиот спрат го користам овој модел 2 ипол години, греам околу 55 квадрати но без фасада обична мачканица и да бидам искрен задоволен сум од климата но можеби поради тоа што имавме прилично топла зима овие 2 години, но во температури под -7/8 не го задоволува целосно просторот. Поради тоа доле сакам да ставам 5.5 за помала квадратура за и во ладни периоди да затоплува, а кога ќе биди потопло нормално и климата ке биде пуштена на послабо.

Kajgana Shop

На врв Bottom