Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 459 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.193
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853
Инаку го спомнува и елемент 116 кој што се добива со збогатување на овој елемент 115. Он вика дека 116 е стабилната верзија на 115 која што може да се користи како погон за промена на состојбата време - место. Инаку 115 бил стабилен само неколку стотинки и затоа не можат ни да го доистражат.
(2ка имав хемија така да незнам стручно да објаснам, изгледајте го видеото од 1989 ако за детална анализа)
Е да беее. А за нашиот лорандит, кој му ебе матер, така а :anco:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.660
Поени од реакции
29.452
Време у метеоролошки смисол, или време како тајмлајн?

Првпат слушам за ова баш сега ќе го гуглам.:ROFLMAO:
Не метеоролошки него тајмлајн. Пластично вака.
Од точка А до точка Б има на пример 100км. Ако идеме со брзина на светлината (најголемата брзина што постои) ни треба на пример 10 год да стигнеме до таму (а знаеш дека во вселената брзините се рачунаат со временски дистанци наместо со должински т.е. тие 10 год се множат по 300 000км у секунда и рачунај колку е далеку). Е со овој начин на патување ти уствари од точка А се телепортираш пред точка Б и патуваш само 50 мин на пример.
Тоа телепортирање не е како на игра или филм каде што се материјализираш од нигде никаде, туку грубо кажано со единицата простор - време ја влечеш точка А пред точка Б (или ја носш Точка Б пред точка А , не сфатив добро ) и така имаш реално за патување само 50 мин со конвенционалната брзина км на саат или светлосни години што исто се базира на км на саат.
Не знам попластично да обајснам.
Автоматски споено мислење:

Е да беее. А за нашиот лорандит, кој му ебе матер, така а :anco:
Бафра значи ако се троламе како со ботовине од темине за Украина , боље да не пишуваме ништо и да не губиме време. Ако троламе да има поента да не е само спам.
Ова за лорандитов само знам дека го имало на Кожуф и дека Аце наш ги мачкал штитовите. Буквално ни митови, ни легенди, ни факти не знам за рудава (ваљда ако е руда?). Ако знаеш нешто пиши.
Автоматски споено мислење:

@Del Boy

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
За ова прашање овде никој неможе да ти даде конкретен одговор, затоа што никој не работи во Белата Куќа или Кремељ.
А ние овде теории може да си разглабаме колу сакаш.
Само извлекувам логичен заклучок. Може секој да си напише свое мислење. Баш ме интересира како другите размислуваат на темата Антарктички договор.

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
Значи тоа меѓусебно ривалство помеѓу САД и Русија е приказна за мали деца.
Ова покушавам години уназад да им објаснам на луѓето. Дека се е тоа само мачкање очи на обичниот народ.
Исто колку Сдс и Дпмне што се мразат толку и овие.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.660
Поени од реакции
29.452
Ова покушавам години уназад да им објаснам на луѓето. Дека се е тоа само мачкање очи на обичниот народ.
Исто колку Сдс и Дпмне што се мразат толку и овие.
Јас малце другачие го толкувам ова. Додека една на друга си ги кочат интересите се навистина фуриозни и со омраза, ама ако некој 3 проба да им се умеша или да стане потенцијалана опасност за 2те е тогаш се заедно. Југславија е најпрост пример дека и ЦИА и КГБ работеле да ја уништат.
НЛО-во исто им била заедничка опасност во шеесетите и - седумдесетите.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853
:oftopik:

Југславија е најпрост пример дека и ЦИА и КГБ работеле да ја уништат.
Ако некој ме финансира, ми дава технологија, соработува во повеќе области, како тоа работи да ме уништи? СФРЈ како, и СССР, и Кина, и сите други комунистички системи, самите од себе се распаѓаат.
Затоа и сега западот е пред распад, бидејќи со децении практикуваат истото. За некоја деценија некои ќе зборат дека Русија и Кина ги уништиле САД, но тоа нема врска.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.660
Поени од реакции
29.452
:oftopik:

Ако некој ме финансира, ми дава технологија, соработува во повеќе области, како тоа работи да ме уништи? СФРЈ како, и СССР, и Кина, и сите други комунистички системи, самите од себе се распаѓаат.
Затоа и сега западот е пред распад, бидејќи со децении практикуваат истото. За некоја деценија некои ќе зборат дека Русија и Кина ги уништиле САД, но тоа нема врска.
Од после Тито, двете доѓаат до заклучок дека подобро е да ја распаднат заради отворената покна за влез од тогашната ЕУ. Ни на едните ни на другите јака Југославија во ЕУ немало да им биде од интерес. А политичкиот систем мирно ќе го делегирале европјаниве за да се разделат како Чешка и Словачка или пак лабава конфедерација да остане.

Член од
25 октомври 2013
Мислења
194
Поени од реакции
304
Нема такво нешто луѓе . Освен камења и песок нема ништо во вселената.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.452
Поени од реакции
6.001
Нашето апсурдно постоење на каменов наречен ,,Земја" е без никаква врска, едноставнo сплет на околности случени во еден неизмерно голем универзум во кој ако му дадеме доволно време се ќе се случи, ние сме статистичката грешка на универзумот.

Затоа, јас лично не верувам во постоењето на други интелигенти форми на живот, нижи форми на живот е поверојатно, но и таа работа тешко.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.974
Поени од реакции
22.257
@парва: не знам кој е Сунгер Боб, ама не сум тој .
Океј сори.
Ама начин на кој ги состављате реченице ви е ист. Само што он ставаше плус смајли на крај.
Пораснаја си не се смееш више.
Шалу се.
Пеј си ти нанани нанајна.

Нашето апсурдно постоење на каменов наречен ,,Земја" е без никаква врска, едноставнo сплет на околности случени во еден неизмерно голем универзум во кој ако му дадеме доволно време се ќе се случи, ние сме статистичката грешка на универзумот.

Затоа, јас лично не верувам во постоењето на други интелигенти форми на живот, нижи форми на живот е поверојатно, но и таа работа тешко.
А можда постоиф иљадници статистички грешке!?
Сфакакфи форме на живот.

Древни људи раскажуеф и цртаф за контакт сс ектратерестриал. А ск смо оставени на милост и немилост да се справимо сс нашу иднину.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.452
Поени од реакции
6.001
А можда постоиф иљадници статистички грешке!?
Сфакакфи форме на живот.
Можеби постојат, но колку од тие нижи форми на живот ќе имаат можност да еволуираат до нашето ниво?
Опстанокот на животот дури и на самава наша планета е ненормално тежок, не за џабе 99% од сите животни форми кои постоеле на планетава се истребени...замисли во останатиот дел од универзумот.

Од сите тие форми што постоеле на планетава само ние некако сме успеале да дојдеме до ова ниво сега и огромниот дел од времето сме поминале како бедни животни.
Дури би рекол дека постоењето на човековата цивизација кога би ја погледнале низ призма на бројки испаѓа смешка. Со можноста за пишување живееме приближно 3500-4000 години.

Kajgana Shop

На врв Bottom