Блам држава

Член од
24 март 2010
Мислења
15.284
Поени од реакции
26.164
Викам дека имаат помалку лоши одлуки од другите.
Тоа никој не го спори. Немам проблем со огромен дел од ставовите на Левица.

Ама декларираната надворешна геостратешка политика им е смешка. Викам декларираната, зошто не сум убеден дека ако дојдат во позиција да ја практикуваат, би ја. Ама ако ја, штетните последици би биле толку големи, што авантурата на Љубчо и Циле со Тајван ќе изгледа како детска екскурзија.

И другата сериозна замерка од теоретски аспект е економската политика. Ама Левица се викаат, тоа подразбира дека не разбираат економија. Така да беспредметно е да се разглаба таа тема.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
И сега, треба ли да броиме по кој пат Србија и‘ се наоѓа на помош на „севернава„ вукојебина, која не е способна да решава домашни проблеми, а не да се впушта во решавање на вонгранични, како што е потребата од итно евакуирање на Македонците од Израел...аман више...

На наредните избори пак да си ги гласате сегашниве ликови од домашната политика...како што би рекол Миленко.

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201

111 години и работи. Пензија пробал да извади му барале мито и не им дал.
Мислам дека донесеа закон за социјална пензија што сите над 65 години ќе имаат примања од 6 000 денари. Не дека ќе им смени нешто со моменталните цени али вајда место секој ден на работа по 10-12 часа ќе му се намали некој.

Автохтоните административци се тотално исти ко административните ботови на СДС/ДПНЕ само што се далеку понеписмени. Ништо чудно и тој што му барал мито да нема 2 чисти што треба да направи.

Последно уредено:
J

joli1

Гостин
iskreno pogolem kriminal e plakjanje na patarini koga voopsto patistata ne se ni odrzuvani, otkolku sto e plakjanje so nekoi fejk moneti.

resenie odamna ima, a toa se elektronski patarini, ama poradi toa sto vo makedonski patarini ima soliden broj na glasaci, mnogu tesko deka istite ke se uvedat.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.440
Поени од реакции
87.138
Господинот Претседател Вучиќ и драгата дама Брнабиќ направија повеќе за Македонија и Македонците, отколку дегениве што дремат на власт еве веќе 6-7 години...

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.303
Господинот Претседател Вучиќ и драгата дама Брнабиќ направија повеќе за Македонија и Македонците, отколку дегениве што дремат на власт еве веќе 6-7 години...
За жал.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.159
Поени од реакции
16.297
iskreno pogolem kriminal e plakjanje na patarini koga voopsto patistata ne se ni odrzuvani, otkolku sto e plakjanje so nekoi fejk moneti.

resenie odamna ima, a toa se elektronski patarini, ama poradi toa sto vo makedonski patarini ima soliden broj na glasaci, mnogu tesko deka istite ke se uvedat.
Da, interesno mi beše drugo, kaj se pravat lažnite moneti evra i 2 evra?... Za kniznite znaeme deka ima štanceraj vo Tatarija, pa i nashi denari, ama metalni ako se dobro napraeni nikoj ne primetuva..
Patem, na leviot breg na Axion vo Schkup ima dukani kade prometot e isklučivo vo keš Evra, odat do 50 evra banknoti. Mi kaža eden što mu vratile vo menuvačnica 50ka, pa tamu ja plasiral koga pazarel. E sega Kusurot moze isto da e Falc, ama positno, polesno ke go dadeš. Imaše vo mediumi za Kosovo, kelnerite kažuvaat za mali banknoti voopšto ne ne interesira kakvi se, davam i primam.,
Toa ti e West Balkan Euro zona
A imaše deka zbog kvalitetni tatarski falc evra vo Grcija ni vo Banka ne primale 200ka , za 500ka mislam se zboreše će ja ukinat ??

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147

Kajgana Shop

На врв Bottom