Политички случувања во Израел

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.851
Поени од реакции
5.519
Vesta ja prenesoa mnogu svetski mediumi, imas del od niv na prva strana na google, ne deka se potpiram na toa sto oni go velat i slicno ok e znaeme site kako funkcionira mediumskiot prostor, site sledat necija agenda, nebitno, ama u era na internet, i site grozotii sto veke izlegoa pri upadov na Hamas, a i znaeme mudzive za sto sve se spremni, dokumentirano sekako, ne iznenaduva ako ovaa vest e tocna, narocito sto za evrejski deca stanuva zbor, omrazata prema sve evrejsko kaj niv e nadrealno golema.

Ama ko sto ti rekov, na izraelcive ne im treba veke nikakov PR, si go dobija oni toa so samiot upad i prvite videa sto oficijalno izlegoa a ne mozes da gi negiras, povodot tuka dojde, ne im trebaat vakvi dopolnitelni lagi, ali ako e do mene, se nadevam deka e kromid vest, ne bi sakal i ova da e tocno.
Za fan klub *Putin, dedolarizacija i.multipolaren svet" ne postojat mainstream mediumi..Tie sw undeeground, komuniciraat samo na tajni telegram kanali itn...

Sega kje bidish spalen na klada deka.Cnn,bbc ti go mijat mozokot so Ariel, deka sekoj neprijatel na Usa mu e nivni prijatel, eve najnovi drugarchinja mu se ovie mirotvorcite na Hamas, taka da odnapred izgubena vojna ke vodis so lica koi ja imaat ekskluzivnata vistina vo svetot direktno dadena od visha sila, i za se se vo pravo...
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.956
Поени од реакции
33.023
Kazi koj seriozen pa i neseriozen medium ke ti dade graficki prikaz na ubieni bebinja? :)
Toa samo amatersko video moze da ti go potvrdi, od medium takvo nesto NEMA sansa da vidis, niti cenzurirano pa na svoj rizik da otvoris.
Пун је интернет со мртви палестински бебиња... Но не чекај јас да ги постирам, доволно ужасно беше еднаш да ги видам.
Ти сериозно немаш видено последниве денови што се има на нет од УЖАСИ? Умре тоа непубликување вакви работи, ако ги следиш телеграм каналите со вести сакаш нејќеш ќе се провлече и се и свашта со хорор содржина.

Свашта видов, но овие 40 изралески бебиња не ги видов... И да знаеш дека шансите се дека до утре ќе разберете колку длабоко сте го гризнале кромидот (вести).


So siot um mislis deka nekoj ke snima obezglaveni bebinja?? i da izvadat ke recia fotosop e, kako na Utkin kukastite...
Со сиот ум мислам дека не си толку наивен колку со сила што тераш инает.
 
Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.605
Поени од реакции
22.795
Абе ја уште те чекам да кажеш што тоа згрешив во мојот коментар дека ги подржуваш руските терористи на ист начин како што сега ги подржуваш хамас.

Ама некако не ми образложуваш кај згрешив :toe:
Za so Rusite pogodi, za ova drugoto i ne bas. Vprocem tuka mnogu tocno i nedvismisleno napisav sto mislam okolu temata, zatoa i ti rekov me oznacuvas a ni sam ne znaes zosto.
I nekako osekjam deka treba da razjasnam nekoi raboti. Ne sum tuka za da navivam i odberam strana tuku prvenstveno da gi dupcam ovie licemerite koi se epten zagrizeni i sto se pritresvat kako popareni za civilnite zrtvi, posebno civilnite zrtvi od ednata strana.
Civilni zrtvi se civilni zrtvi, deca se deca sekade na planetata.
Ili si zagrizen za site ili ne si, nema izmegju. Se drugo e hipokrizija, a tuka povekjeto ste bas toa, hipokriti.
Taka da eve ti go odgovorot na tvoeto prasanje okolu sto jas poddrzuvam ili navivam.
Sega ke me udostois so odgovor na moeto prasanje koe bese da povtoram :
Dali opravduvas ubivanje na nedolzni palestinski civili od okupatorskite izraelski sili?
 
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.056
Поени од реакции
5.463
Бреј замисли да се заангажираше Ванчо за украинските бебиња загинати од руски ракети ко што се потресе за палестинските? Следно е промоција на Хамза 30% попуст после џума у петок. Еее Ване Ване и кожурка ќе исечеш ама само против американците да бидеш.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.822
Поени од реакции
44.421
Ти сериозно немаш видено последниве денови што се има на нет од УЖАСИ?
Пун је интернет со мртви палестински бебиња... Но не чекај јас да ги постирам, доволно ужасно беше еднаш да ги видам.

Свашта видов, но овие 40 изралески бебиња не ги видов... И да знаеш дека до утре ќе разберете дека сте гризнале кромид (вести).



Со сиот ум мислам дека не си толку наивен колку со сила што тераш инает.
Ima, amaterski videa, ama koga se vo prasanje deca, a konkretno bebinja, pristapot e poinakov mediumski, toa retko koj go pustal do sega, ima odredeni granici i (ne)pisani pravila tuka.

Vo Anglija vo globala i na filmovi gledaat toa da go izostavat (tela na mrtvi deca) ne pa vo realnosta koga se slucuva, pak ke kazam, telo od mrtvo masakrirano bebe nema sansa da vidis vo medium, bar onie sto se vo spotlight, ne aludiram na sase politiko sajtovi sto sebe si se smetaat za nekakovsi medium.

Ne gleam nikakva poenta zasto ja razvlekuvas patem diskusijava :))), nema poenta.

Cisto ti replicirav za tvojot muabet za Pi Ar, totalno nerezeonski koga veke povodot oni go dobija, veke nikakov masakar i mrtov izraelec ne im e potreben dopolnitelno, tolku e.
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.267
Поени од реакции
25.499


Чудна работа, како не се згрозувавте досега:

Ама нели Евреите се цивилизираните, изгледа некои христијани сакаат да ги пљукаат и мочаат:
АМА СИТЕ ОВИЕ СЕ ГОИМ КАКО НЕ РАЗБИРАШ ТИ !!!
НИЕ ГО БРОИМЕ САМО БОЖЈИОТ БИБЛИСКИ НАРОД ИЗБРАН ОД БОГА !!!
 
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.191
Поени од реакции
7.559
АМА СИТЕ ОВИЕ СЕ ГОИМ КАКО НЕ РАЗБИРАШ ТИ !!!
НИЕ ГО БРОИМЕ САМО БОЖЈИОТ БИБЛИСКИ НАРОД ИЗБРАН ОД БОГА !!!
Ок, ама овие бројат нешто што го нема... некоја нов начин на пресметка ќе да е
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
24.956
Поени од реакции
33.023
Автоматски споено мислење:

Најдобро да почекаме до утре но фактите за сега: Нема ни 40 ни николку заклани еврејски бебиња. Но има еден куп слику од мртви палестински бебиња, кои не ти препорачувам да ги пребараш (пошто лесно ќе ги најдеш).
Автоматски споено мислење:

 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.977
Поени од реакции
11.076
Ти кај беше 2001 со твојот полов орган?
Пак на прашање со прашање ќе одговараш?

И како тоа твојот интерес за мене го менува фактот што повикуваш друг член на форумот да дојди под биро и да ти го испуши половиот орган?
Особено што човекот ниту те навреди претходно, ниту пак те омаловажи.

Бујрум прво одговори дали под истото биро се криеше и во 2001 пошто има тука луѓе кои изгубија членови на семејства од учките, а и сами учесници па куршуми им летаа над глава додека ти се бавеше со сосема десетта работа па потоа откако дојде во АРМ да седиш на биро и да читаш извештаи за истите тие кои ти ја бранеа татковината што така лесно би ја дал за шака сребреници.
Всушност тоа е и твојот интерес, финансискиот, инаку воопшто не би се замарал да го браниш вујко ти од преку барата да не ти беше газето под кирија дадено. Прокси Клинтон. :love:

Многу плачиш кога ќе те клоцнат. :smirce:

ЕДИТ:
Пошто гледам ти е навика, следен пат кога ќе ме цитираш и пораката намерно ја ставаш во споено мислење со претходна порака кон друг член (за да не ми стигне нотификација), пингај ме слободно.
Не како пичка под кошула, напиши и бегај.
Башка не мора под биро да се криеш, та не си на работа де. ;)
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom