Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.062
Не ми беше муабетот за улогите или оружјата, туку за тоа што го гледаме. Или поточно тоа што не го гледаме.
За конкретниов случај, гледаш едно видео и влечиш заклучоци со знаењето што го имаш/немаш.
Повеќето заклучуваат дека готово, дрон од 500 долари победи цела тенк од 5 милиони долари. Од едно видео.

Во реалноста, не знаеме дали тенкот е уништен или оштетен, дали се работи за тандем експлозив од 30 000 долари и дрон/ови од 15 000 долари или Маверик со кашикара и сл.
Колку обиди имало да се уништи еден тенк? Колку загинале обидувајќи се да го направат тоа?
Колку пати може да го повторат истото?
Итн.

Така и со сите работи. Влечење заклучоци од едно видео, особено без знаења (кашикара неможе фолија да пробие, не пак тенк) не е добра работа.
Колку и да чини и колку и да требаат обиди смешно звучи со еден дрон да уништиш цел тенк.
А подобар доказ нема за тоа дека тенкот е уништен од тоа дека цел тенк е во пламен и цела посада изгорена. Што доказ чекаш ти ?! На вести некој да потврди изгледа ?!

И не биди буквалист со кашикарата.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Јас не го реков тоа, извртуваш, ниту пак тој.

Ти му викаш дека се поистоветувал, одлепил и не знам што наместо да се збора за суштината, а суштината е дека државата е ВЕЌЕ своевина на УЧК која постави терористи на раководни функции, која економски не пороби, криминално исто и цело село шмрче бело - вклучително и градот каде имаш ти стан, вклучително и градот кај што има живеалиште овој за кој скокна да го браниш.

Постираното му беше БАШ на место. Доста УРА викате додека вујко Сем ви уринира во уста.

Не му лепи етикети дека е Кинез ако не му се свиѓа тоа што ни го прави УСА нам, можеби е само загрижен за сопствената иднина (нешто за што вас слепите апологети на „западните вредности“ не ви чуе - битно кешот да врти).
Deckoto( vajda e makedonec) na drug makedonec mu vika vas kje dojdat so eden tenk kje ve okupiraat. Toa ako ne e sizofrenija, ne znam so e :D
Mislam mozhe pocnal da se identifikuva ko Rusin, zatoa prasav. Moderni vreminja se, nekoj mazi i ko zeni se identifikuvaat.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.303
Deckoto( vajda e makedonec) na drug makedonec mu vika vas kje dojdat so eden tenk kje ve okupiraat. Toa ako ne e sizofrenija, ne znam so e :D
Mislam mozhe pocnal da se identifikuva ko Rusin, zatoa prasav. Moderni vreminja se, nekoj mazi i ko zeni se identifikuvaat.
Додека ти продолжуваш да го вреѓаш тој и понатаму зборува за сурова вистина. Дури и БЕЗ тенк УЧК не окупира. Токму тоа го кажува.
Нешто нејасно?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Додека ти продолжуваш да го вреѓаш тој и понатаму зборува за сурова вистина. Дури и БЕЗ тенк УЧК не окупира. Токму тоа го кажува.
Нешто нејасно?
Koj e okupiran? Nie, Vie, toj del me zanima. Vo koj svet zivee vo koj Klinton a okupiran, a on ne e :D I ja bi sakal da odam tamu

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.062
Koj e okupiran? Nie, Vie, toj del me zanima. Vo koj svet zivee vo koj Klinton a okupiran, a on ne e :D I ja bi sakal da odam tamu
Северџаните викаат дека се е мед и млеко и дека не сме ни окупирани, ни избришани географски, ни избришани национално, ни избришани историски.
Во кој свет живеат тие, и ја би сакал да одам таму.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Северџаните викаат дека се е мед и млеко и дека не сме ни окупирани, ни избришани географски, ни избришани национално, ни избришани историски.
Во кој свет живеат тие, и ја би сакал да одам таму.
Ne se samo severdzanite, ete i clenot pogore, so vie ni se obrakja :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.572
И? Кај се Палестинците сега што ја поминаа границата? Ослободија Израелска територија?

Разбирам сеа дека видеото кај што една Меркава е уништена ќе остане запишано во алејата на легендите. А тоа што Израел може да се прошета до Суецкиот канал ако му прдне, никому ништо. А таа прошетка нема да биде со Мавик дронови.
hamas ne osvojuvaa nego ubivaa. uspesno zavrsena misija e toa.

avijacija e mokna alatka dur nekoj ne upotrebi nuklearka. togas dzabe avionite i nosacite. ideme kon toa.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.797
Не ми беше муабетот за улогите или оружјата, туку за тоа што го гледаме. Или поточно тоа што не го гледаме.
За конкретниов случај, гледаш едно видео и влечиш заклучоци со знаењето што го имаш/немаш.
Повеќето заклучуваат дека готово, дрон од 500 долари победи цела тенк од 5 милиони долари. Од едно видео.

Во реалноста, не знаеме дали тенкот е уништен или оштетен, дали се работи за тандем експлозив од 30 000 долари и дрон/ови од 15 000 долари или Маверик со кашикара и сл.
Колку обиди имало да се уништи еден тенк? Колку загинале обидувајќи се да го направат тоа?
Колку пати може да го повторат истото?
Итн.

Така и со сите работи. Влечење заклучоци од едно видео, особено без знаења (кашикара неможе фолија да пробие, не пак тенк) не е добра работа.
Не е битно како што колку каде, се се тоа предпоставки, најбитно е што го репнаа тој супериорен тенк со козоебачка експлозивна направа патем снимано во 4к Live Stream.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.303
Ти одговорил Ска во меѓувреме и дечкото е милјарда посто во право. Тотално се согласувам со неговото мислење.

Живееме во свет и држава која е под контрола на протекторат, кој пак е под контрола на одредена амбасада, која амбасада *(вие, тие, ние, оние) ја поддржуваат слепо веќе 30 години и освен арното за помош на формирање држава ниедно друго арно не сме виделе од таа амбасада.

Сега може да одиш каде сакаш, слободна волја е тоа, но никако не е за фалење дека нешто арно видовме или голем сојузник ни е овај од преку барата.
Темата е општа, но доста е дискусија во овој правец.
Јасна е ситуацијата иако може да дефокусираме до утре.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.797
Види има македонци и Македонци, овие првиве плаќаат данок на УЧК земаат пензија од УЧК, УЧК ги моча у фаца и они викаат врне, а вториве Македонци не трпат такви срања, мислам јас сум ок ако вас ви е убаво така терајте, трпете дудлајте нека ве дупат колку им се сака, ама немој бе да продавате пуфки и да се исмевање на други кога самите сте во најдолната и најмизерна состојба што некој народ некад бил.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138

Пак Русија сјебува украински авион длабоко во внатрешноста, но некако медиумите слабо го покриваат ова. Да беше руски, ќе беше ,,вааааау, Украина победува!!!!". :vozbud: :vozbud: :lolzz: :LOL:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.827
Поени од реакции
4.533
Леле бе, кај шуто па и боде, абе буквално со еден тенк од на Сталин времето и две срчи водка ќе дојдат и ќе ве окупираат, абе вас УЧК и без ниеден тенк ве укупира и градоначалник ќе ви акнат од УЧК во Велес сега на наредни избори :D
Не видов до сега да кажеш нешто паметно. Се УЧК и ДУИ и љочки ти се во уста, што ќејф ќе беше за суџук.... Дај смањи доживљај

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Види има македонци и Македонци, овие првиве плаќаат данок на УЧК земаат пензија од УЧК, УЧК ги моча у фаца и они викаат врне, а вториве Македонци не трпат такви срања, мислам јас сум ок ако вас ви е убаво така терајте, трпете дудлајте нека ве дупат колку им се сака, ама немој бе да продавате пуфки и да се исмевање на други кога самите сте во најдолната и најмизерна состојба што некој народ некад бил.
Pak u 3to lice zboris za sebe :D
Ako mislis toa so navivas za Rusija na kajgana forum ti dava golemo M, okej. Vo sustina site so ziveeme tuka plakjame danok, ne gleam nekoj takov so ne plakja.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.631
Поени од реакции
33.795
Шо не гледаш дека во Арачина не се плаќа данок, па државен извештај има публицирано со статистики дека имаат БУКВАЛНО 0% наплата на данок во последниов век, и претходно.
Слеп да не си? Џими Вондер, ти си бе??

Мислам еј... Што мораш да си со сила глуп конфузен, што не ти е јасно во реалноста дека Шќиптарите не имаат окупирано (читај сатрапи се овде, и фул паразитираат од трудот на Македонците). Ајт ако немаш ништо паметно да кажеш, барем не ни ставај сол на раните со вакви недоквакани повраќаници.

Kajgana Shop

На врв Bottom