Политички случувања во Израел

Член од
14 август 2018
Мислења
4.793
Поени од реакции
10.616
Како бе не знам? Па ти како што ги подржуваш руските окупатори кои вршат геноцид во украина на невин украински народ, тука ги подржуваш и хамас кои влагаат во израел да колат израелски цивили. Иста кауза, исти методи, све исто.

Требаше само Хамас да каже дека вршел специјална операција во Израел, против нацистичкиот режим, или да кажат дека во самоодбрана им бил нападот, така нешто.
Другар тебе стварно не ти е лесно…
Путин ти живее рент-фри у главата…
Сигурно го гледаш и фрижидерот кога го отвораш?!

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.650
Другар тебе стварно не ти е лесно…
Путин ти живее рент-фри у главата…
Сигурно го гледаш и фрижидерот кога го отвораш?!
Многу му е лесно. Само едната страна кога греши гледа. Кога другите грешат, тогаш е ној. Ни гледа, ни слуша.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.793
Поени од реакции
10.616
Многу му е лесно. Само едната страна кога греши гледа. Кога другите грешат, тогаш е ној. Ни гледа, ни слуша.
Лошо е ако почне Путин крив да му станува, и за мајонезот со истечен рок…
Тек тогаш интересното почнува…

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Џонтра по оваа логика треба другарот Адолф да го прогласиме за светец.
Ај да ги убиеме и сите македонски бебиња оти еден ден некој од нив може да биде новиот Заев? Нели превенција?

Со ваква констелација во светот, тешко дека некој ќе се осуди да чисти на масовно ниво затоа што проблемот не е само со овие во Газа, муслимани во светот имаш околу 2 милијарди и страшно брзо се котат, од тие барем половината се со слично или приближно слично размислување како овие во Палестина.
Има и такви што го гледаат Фирерот како светец и му ги оправдуваат работите што ги правел ко еве ние денес што ги оправдуваме израелците и сите оние што чистат муслимани, пошто така ни одговара. Си имале причини и Хитлер и денес Нетанјаху.

Ова со Заев ти е многу глупа споредба у која ни сам не веруваш, ниту пак јас сакав да кажам нешто такво. Спореди глуп политичар што се шитна за пари и што ја продаде државата за пари, со потенцијален испран муслимански мозок што утре без грам размислување може да влезе у трговски центар у Мадрид и да испоубие 1500 луѓе меѓу кои и самиот себе пошто некој брадосан ретард со сандали и бел чаршав у тоа секташката џамија му рекол оооо ти Махмуд слободно рокни се, горе те чека џенет, алах и 2 девици.

Не дека израелциве специјално чистеле и циљале бебиња, едноставно знаат со каква стока си имаат работа и рокаат све што мрда. Ти дадов пример со децата претходно, еве у цитат уште едно вакво, ова кога ќе порасне ќе фрла бомби.

Да се потсетиме каков народ се Палестинците.
Имаше еден филм, каде исто вака мајка со дете искача на улица, го праќа детето према војниците и овие у последен момент го пукаат со снајпер за да откријат дека детето носи граната у себе. И твитерџиите ќе пишуваат лелеееее дете убија. Не е дете, убиец е.

Знам, пак ќе кажеш абе бебе е не разбира. Јеби га. Ќе порасне и ќе разбере дека треба да делува како Махмуд што го опишав погоре.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213

Да се потсетиме каков народ се Палестинците.
Имаше изјава негде,

Палестинците да си ги сакаа сопствените деца и народ повеќе од тоа што ги мразат Израелците, може ќе имаа некаква иднина.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Како бе не знам? Па ти како што ги подржуваш руските окупатори кои вршат геноцид во украина на невин украински народ, тука ги подржуваш и хамас кои влагаат во израел да колат израелски цивили. Иста кауза, исти методи, све исто.

Требаше само Хамас да каже дека вршел специјална операција во Израел, против нацистичкиот режим, или да кажат дека во самоодбрана им бил нападот, така нешто.
Znaci ne te prasav toa, sosem nesto konkretno te prasav, ne tuku mi vrti odokolu.
Dali gi podrzuvas izraelskite okupacioni sili vrz ubistvoto na nevini palestinski civili.
Da gi poddrzuvam i ne ne gi poddrzuvam.
Tolku.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Znaci ne te prasav toa, sosem nesto konkretno te prasav, ne tuku mi vrti odokolu.
Dali gi podrzuvas izraelskite okupacioni sili vrz ubistvoto na nevini palestinski civili.
Da gi poddrzuvam i ne ne gi poddrzuvam.
Tolku.
Абе влатче ќе ти одговорам не се секирај. Ја те прашувам/правам констатација и ти ми одговараш со прашање за скроз трето.

Само ми кажи што е различно во палестинските муџи и руските муџи кои толку ги подржуваш, сигурно не си фрлал коцки дома за кој да навиваш?
Додуша малку поекстремни се русите, пред некој ден нов масакр извршија на цивили, не знам дали виде.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Абе влатче ќе ти одговорам не се секирај. Ја те прашувам/правам констатација и ти ми одговараш со прашање за скроз трето.

Само ми кажи што е различно во палестинските муџи и руските муџи кои толку ги подржуваш, сигурно не си фрлал коцки дома за кој да навиваш?
Додуша малку поекстремни се русите, пред некој ден нов масакр извршија на цивили, не знам дали виде.
Da pravis konstatacija i da prasas se dve razlicni raboti.
Znaci edno e jas da konstatiram deka si buljas , sosem drugo e te prasam dali si buljas i da mi odgoboris potvrdno.
Ednoto e 50 50 da sum vo pravo, drugoto e 100 procenti potvrdeno.
Znaci prasaj me konkretno, konkretno ke ti odgovoram, nema potreba da si pravis filmovi vo glavata.
Ali prvo pred da me prasas, poveli odgovori toa sto jas te prasav :sneaky:

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Da pravis konstatacija i da prasas se dve razlicni raboti.
Znaci edno e jas da konstatiram deka si buljas , sosem drugo e te prasam dali si buljas i da mi odgoboris potvrdno.
Ednoto e 50 50 da sum vo pravo, drugoto e 100 procenti potvrdeno.
Znaci prasaj me konkretno, konkretno ke ti odgovoram, nema potreba da si pravis filmovi vo glavata.
Ali prvo pred da me prasas, poveli odgovori toa sto jas te prasav :sneaky:
Ти пишав претходно влатче, ти ги подржуваш руските и палестинските муџи во нивните методи и причини, и ми викаш грешка сум бил. Прашање, констатација, заклучок во каква форма толкувај си го, сеисто ми е.

Што грешка имам напишано? Не се плаши, демократија е ова нема да ти тропни никој на врата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Ти пишав претходно влатче, ти ги подржуваш руските и палестинските муџи во нивните методи и причини, и ми викаш грешка сум бил. Прашање, констатација, заклучок во каква форма толкувај си го, сеисто ми е.

Што грешка имам напишано? Не се плаши, демократија е ова нема да ти тропни никој на врата.
Znaci odgovori na prasanjeto, posle ke razglabame koj sto poddrzuva.
Tret pat izbegnuvas da odgovoris na tolku jasno prasanje so odgovor da ili ne.
Sto e rabotata :cautious:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.139
Зашто Египет нејќе да ги прими избеглиците од Газа?
Eве зошто :
Автоматски споено мислење:

Како да го изнервираш цел форум со една слика:

Прегледај го приврзокот 393731
Што би рекле од Менада : " Само љубов луѓенца "

Последно уредено:
Член од
4 август 2018
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.303
На оваа тема што и да пишам ќе погрешам пошто информациите кои доаѓаат до нас се филтрирани и кога мислиш дека го имаш одговорот и си им ,,влегол во трагата” за да ја избегнеш манипулацијата у тој момент се заебуваш и испаѓаш повод за меме..

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.798
Значи јако наебале козоебачите, Израел овој пат ќе ги срамни со земја, или ќе нема Израел.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.697
Поени од реакции
33.892
Бахмут е друга ситуација, таму имаш две страни кои сакаат да го поседуваат градот како стратегиска точка, овде имаш ситуација каде Израел воопшто не е заинтересиран за запоседнување на местото туку само за уништување на муџите кои пукаат од таму а потоа се кријат под фустаните на жените и зад децата играјќи на карта дека Израел нема да убива цивили. Во Бахмут, тој што сака да го поседува мора да влезе внатре со пешадија и да води улични борби, овде Израел нема таква потреба, ке работи со артилерија и авиони во комбинација со блокада на вода, храна и лекови, се додека има некаков отпор. Ако сакаат Палестинците да преживеат ке мора и самите да ги решат лајната од Хамас.
Заложниците како ќе ги ослободат без да влезат внатре?
Ќе ги замолат Хамас да бидат љубезни и да им ги вратат назад? :unsure:

И грешка си ако мислиш дека Израел не ја сака Газа. Прво заради самите Палестинци (и проблемите), а второ не е незначаен ни моментот со наоѓалиштата на природен гас на неколку километри од брегот на Газа.

Dobro zaborajv deka vie od multipolarnite dedolarizatori ste...Dosega Izrael dobiva poddrska ili.prekjutuvanje i od istokot i.od zapadot, i sam toa go znaes. I taka ke ostani..Samo na izjavi...
Кина им дала подршка? Русија, Индија?
И што кој таклабас мешаш мултиполарност и дедоларизација во муабетов. Ај не врти U turn со 180 степени во секој муабет кога апла ти се покажува дека не си во право.

Kajgana Shop

На врв Bottom