Еми ќе умрат.Изгледа прилично сигурно дека ќе има копнена офанзива во Газа. Денес безбедносниот совет на Израел ја одобрил. Само ќе видиме до кој степен. Едно е сигурно, илјадници Палестинци ќе умрат.
Сите ракети ги потрошија, преку дхл ли ќе ја достават?Ќе летне ли некоја нуклеарка?
Што вика кајгана комисијата за нуклеарна безбедност со која претседава Vanlok?
Зна ли се шта?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Хесболах и Иран им даваат опрема и know-how.Така е но нека објасни некој тогаш како добиле вакво оружје муџите. Не само тоа, туку како знаат да ги ракуваат? Или има неоткриени подземни тунели или има инфилтрирани муџи во еврејските редови.
A nemozi taka. Jas si go cenam moeto mislenje poveke od na drugite pa makar bilo i gresno. Ili so drugi zborovi mnogu mi e gajle drugite so mislatТи реков, они ако се налево ти надесно иди и немаш грешка.
Мекава испадна тапа, обична граната го запали механиката на куполата, и тоа напред каде што треба да е најјак. Ама едно е на хартија (за плашење на цивили) друго е во војна. Замисли тек ако (кога) Хамас ќе добијат гераниум томоси, или па тек Ланцети.
...евтино набавени во Косово.Ќе биде појако ако испадне дека користат Џавелини и НЛАВси…
Абе аман, јас само ти кажувам шорткат додека да се снајдеш што и како се дешава.A nemozi taka. Jas si go cenam moeto mislenje poveke od na drugite pa makar bilo i gresno. Ili so drugi zborovi mnogu mi e gajle drugite so mislat
Germanka turistka velis.Убиената девојака која гола, по долен веш, ја парадираа на пикапот, а насобраните ја плукаа, е идентификувана и се работи за 30 годишна германка која дошла во Израел на некој фестивал. Страшно.
Јас сум убеден дека ако се отиде у фул мод војна, а се иде натака, дека ќе гледаме видеа и слики, масакри, за какви ни ИСИС нема правено.
За ива си во право!Еми ќе умрат.
700 илјади арапи загинаа во глупавата сириската војна, тука ни приближно тоа, а мотивот навидум посилен.
Кога би одлучиле 700 илјади да умрат за Палестина, друг муабет ќе се правеше.
...што да мислам, само ноќва да помине без рокање со нуклеарни боеви глави, ќе ја изорат надолж и попреку Газа, а ако се вмеша и Хезболах покрај Хамас, Украинска војна ќе падне во сенка на ново воено жариште.@bijons tvoe mislenje na temava.....
Ракети они веќе некое време прават во Газа. Два милиони жители има Газа, не е возможно да се држи тоапод целосна контрола.при сето контролирање успеаа илјадници ракети и муниција да внесат.
ја не знам за кој навивам тукаI sega koj se nasite a koj nivnite? Koj tepa, za koj navivame , se znae li sto
lol, не навива за ИзраелMnogu botovi ima, krajot ne mu se najdva.
Ete Dardi naviva za Izrael protiv svoite muslimanski brakja. To ti e isto ko da naviva za Srbija 1999.
Stvarno um nemam
Тотално случајно утре, недела, 8 октомври 2023, се одржуваат редовни парламентарни избори во германската сојузна држава Баварија.Germanka turistka velis.Убиената девојака која гола, по долен веш, ја парадираа на пикапот, а насобраните ја плукаа, е идентификувана и се работи за 30 годишна германка која дошла во Израел на некој фестивал. Страшно.
Јас сум убеден дека ако се отиде у фул мод војна, а се иде натака, дека ќе гледаме видеа и слики, масакри, за какви ни ИСИС нема правено.
Znaci tragedija u pm.
Ako bese od Banglades togas nikomu nisto, ali posto germanka STRASNO.
Ova STRASNO naglaseno
Кај виде дека навивам за Израел ?ја не знам за кој навивам тука
lol, не навива за Израел
Ниту еден Албанец по социјални мрежи не навива за Израел. Тоа што Дарди тука паламуди демек навива за Израел, тоа само ти докажува дека е од ДУИ.
Хамас и Палестинците се алатки овде, друг ги влече конците. Но колку и да не можам да ги поднесам непотребните гадотии и суровост - од аспект на револуцијата - секоја чест за храброста, треба јајца за она.Не знам зошто го направија ова Хамас, не се сомневам дека знаат после ова Евреите ќе ги дерат живи. Или се суициди или имаат некој 9d план во позадина. Додуша они се буквално суициди така да сепак најпростата опција е најреална.