Политички случувања во Израел

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.168
Поени од реакции
12.963
Ќе летне ли некоја нуклеарка?
Што вика кајгана комисијата за нуклеарна безбедност со која претседава Vanlok?
Зна ли се шта?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Изгледа прилично сигурно дека ќе има копнена офанзива во Газа. Денес безбедносниот совет на Израел ја одобрил. Само ќе видиме до кој степен. Едно е сигурно, илјадници Палестинци ќе умрат.
Еми ќе умрат.

700 илјади арапи загинаа во глупавата сириската војна, тука ни приближно тоа, а мотивот навидум посилен.

Кога би одлучиле 700 илјади да умрат за Палестина, друг муабет ќе се правеше.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.370
Поени од реакции
13.314
Ќе летне ли некоја нуклеарка?
Што вика кајгана комисијата за нуклеарна безбедност со која претседава Vanlok?
Зна ли се шта?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Сите ракети ги потрошија, преку дхл ли ќе ја достават?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Така е но нека објасни некој тогаш како добиле вакво оружје муџите. Не само тоа, туку како знаат да ги ракуваат? Или има неоткриени подземни тунели или има инфилтрирани муџи во еврејските редови.

Хесболах и Иран им даваат опрема и know-how.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.673
Поени од реакции
33.846
Мекава испадна тапа, обична граната го запали механиката на куполата, и тоа напред каде што треба да е најјак. Ама едно е на хартија (за плашење на цивили) друго е во војна. Замисли тек ако (кога) Хамас ќе добијат гераниум томоси, или па тек Ланцети.

Пошто подбуцнување војни е прљава игра која можат и другите да ги играат. Да не си им во кожа на западните вазали... Чекај малку... Северџанија! :facepalm:

Го покажаа ова веќе, ама за илустрација:

The Merkava Mk4 is a very distinct tank that is only fielded by the Israeli military. The vehicle in the footage is no doubt a Merkava:

Автоматски споено мислење:

Ќе биде појако ако испадне дека користат Џавелини и НЛАВси… :rolleyes:
...евтино набавени во Косово. :unsure:
Автоматски споено мислење:

A nemozi taka. Jas si go cenam moeto mislenje poveke od na drugite pa makar bilo i gresno. Ili so drugi zborovi mnogu mi e gajle drugite so mislat :toe:
Абе аман, јас само ти кажувам шорткат додека да се снајдеш што и како се дешава. :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.262
Убиената девојака која гола, по долен веш, ја парадираа на пикапот, а насобраните ја плукаа, е идентификувана и се работи за 30 годишна германка која дошла во Израел на некој фестивал. Страшно.

Јас сум убеден дека ако се отиде у фул мод војна, а се иде натака, дека ќе гледаме видеа и слики, масакри, за какви ни ИСИС нема правено.
Germanka turistka velis.
Znaci tragedija u pm.
Ako bese od Banglades togas nikomu nisto, ali posto germanka STRASNO.
Ova STRASNO naglaseno

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.587
Еми ќе умрат.

700 илјади арапи загинаа во глупавата сириската војна, тука ни приближно тоа, а мотивот навидум посилен.

Кога би одлучиле 700 илјади да умрат за Палестина, друг муабет ќе се правеше.
За ива си во право!
Освен за делчето “глупавата сириска војна”!
Која воопшто не беше глупава тука солидно оркестрирана од Чичко ти Сем, а богами и евреите заедно со Вавилонската Курва раце триеја заедно…
Аферим за останатото!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.336
@bijons tvoe mislenje na temava.....
...што да мислам, само ноќва да помине без рокање со нуклеарни боеви глави, ќе ја изорат надолж и попреку Газа, а ако се вмеша и Хезболах покрај Хамас, Украинска војна ќе падне во сенка на ново воено жариште.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
при сето контролирање успеаа илјадници ракети и муниција да внесат.
Ракети они веќе некое време прават во Газа. Два милиони жители има Газа, не е возможно да се држи тоапод целосна контрола.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.386
I sega koj se nasite a koj nivnite? Koj tepa, za koj navivame , se znae li sto :cautious:
ја не знам за кој навивам тука

Mnogu botovi ima, krajot ne mu se najdva.
Ete Dardi naviva za Izrael protiv svoite muslimanski brakja. To ti e isto ko da naviva za Srbija 1999.
Stvarno um nemam :cautious:
lol, не навива за Израел
Ниту еден Албанец по социјални мрежи не навива за Израел. Тоа што Дарди тука паламуди демек навива за Израел, тоа само ти докажува дека е од ДУИ. Мора да следи партиска линија, која не да е врзана со кабаетот на САД...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Ракетите Qassam коштале 800 долари, а израелската ракета која треба да ги пресретнува кошта помеѓу 100.000-150.000 долари.

Евтиниве ракети и дронови ги направија неекономични овие скапи пво системи.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.341
Убиената девојака која гола, по долен веш, ја парадираа на пикапот, а насобраните ја плукаа, е идентификувана и се работи за 30 годишна германка која дошла во Израел на некој фестивал. Страшно.

Јас сум убеден дека ако се отиде у фул мод војна, а се иде натака, дека ќе гледаме видеа и слики, масакри, за какви ни ИСИС нема правено.
Germanka turistka velis.
Znaci tragedija u pm.
Ako bese od Banglades togas nikomu nisto, ali posto germanka STRASNO.
Ova STRASNO naglaseno
Тотално случајно утре, недела, 8 октомври 2023, се одржуваат редовни парламентарни избори во германската сојузна држава Баварија.

Се очекува десничарската Алтернатива за Германија - АФД во најмала рака да освои второ место по број на гласови.

Вакви настани нема да им бидат нешто многу од корист на германските либерали, социјалисти, еуро-социјалисти, социјал-демократи и се разбира, либерал-фашистите.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
ја не знам за кој навивам тука

lol, не навива за Израел
Ниту еден Албанец по социјални мрежи не навива за Израел. Тоа што Дарди тука паламуди демек навива за Израел, тоа само ти докажува дека е од ДУИ.
Кај виде дека навивам за Израел ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.673
Поени од реакции
33.846
Не знам зошто го направија ова Хамас, не се сомневам дека знаат после ова Евреите ќе ги дерат живи. Или се суициди или имаат некој 9d план во позадина. Додуша они се буквално суициди така да сепак најпростата опција е најреална.
Хамас и Палестинците се алатки овде, друг ги влече конците. Но колку и да не можам да ги поднесам непотребните гадотии и суровост - од аспект на револуцијата - секоја чест за храброста, треба јајца за она.

Kajgana Shop

На врв Bottom