Тие се обработени и замрзнати, бараат загревање само од неколку минути, инаку ќе се распаднат. Ако правиш со орис, бело винце, лукче и морски плодови.Добив на подарок сурими стапчиња, па ако знаете нешто убаво налик на пилаф или салата некаков рецепт да ми дадете? Прв пут ги гледам "прстиве" и појма неам како се понашаат на огин.
Значи викаш да ги појачам со морски плодови? Самите не се доволни со интензитет на вкус? Дагњи да клаам или баш оноа тути фрути ди маре? Знаеш дека сум по морскава храна ама став ми е да не ми се убаци некој задрт бајат вкус на мандраќ.Тие се обработени и замрзнати, бараат загревање само од неколку минути, инаку ќе се распаднат. Ако правиш со орис, бело винце, лукче и морски плодови.
Прегледај го приврзокот 322182
Доволни се, ама гурмани ли сме, што ли сме? Јас обично мешам со фрути ди маре. Друга опција ти е со нудли и соја, ова како идеја плус.Значи викаш да ги појачам со морски плодови? Самите не се доволни со интензитет на вкус? Дагњи да клаам или баш оноа тути фрути ди маре? Знаеш дека сум по морскава храна ама став ми е да не ми се убаци некој задрт бајат вкус на мандраќ.
daleku e od gotvenje, ama ne najdov posoodvetna tema, pa da probam tuka
nacekav na pazar slucajno kikiritki nepeceni / svezi.
Прегледај го приврзокот 333487
ne znam ni kako da gi guglam/baram ovie.
da pise nekoj sto gi pecel vo rerna, otprilika kolku vreme treba i na koja temperatura?
Стави ги во тавче, намокри ги со вода, попрскај ги со сол, малку повеќе ако сакаш солени, промешај убаво со раце, стави ги во рерна и печи ги на 180-200 степени.daleku e od gotvenje, ama ne najdov posoodvetna tema, pa da probam tuka
nacekav na pazar slucajno kikiritki nepeceni / svezi.
Прегледај го приврзокот 333487
ne znam ni kako da gi guglam/baram ovie.
da pise nekoj sto gi pecel vo rerna, otprilika kolku vreme treba i na koja temperatura?
Пробај да ги промешуваш почесто и користи млака (топла) вода.Јас пробувам да користам чија семе и немам среќа. Купив од Natura, оние ефтините од маркети, и не набабруваат, ниту после цела ноќ стоени во вода (три-четири зрнца ако беа набабрени само), а интернет вели за 15 минути треба да се готови.
Денеска купив од некоја фирма Purasana од Зегин, поскапи, овие се направија како што треба, ама некоја си петтина д нив се суви семки, не примија вода.
Искуство некој со чија семе?
Дали јас некаде грешам или ни продаваат овде во МК чија семе што е старо, на пример?
...тоа е нешто модерно ли, па мора да користиш семе од преку бара што не е од наше поднебие, зарем нема наши растителни делови кои содржат слични витамини и минерали и делува како антиоксиданс, без да имаш дигестивни проблеми, а да ги добиеш и да се подуеш, а доколку пиеш лекарства поврзано со коагулацијата и висок крвни притисок ќе влезе во интеракција без да приметиш и консултираш? што знам, лично сум против све што не од нашето поднебие или барем телото не ,,го познава,, од бебе во исхраната како бананата, ај сеа чија семе, ѓумбир, куркума, непознати работи за наш желудник.Јас пробувам да користам чија семе и немам среќа. Купив од Natura, оние ефтините од маркети, и не набабруваат, ниту после цела ноќ стоени во вода (три-четири зрнца ако беа набабрени само), а интернет вели за 15 минути треба да се готови.
Денеска купив од некоја фирма Purasana од Зегин, поскапи, овие се направија како што треба, ама некоја си петтина д нив се суви семки, не примија вода.
Искуство некој со чија семе?
Дали јас некаде грешам или ни продаваат овде во МК чија семе што е старо, на пример?
Автоматски споено мислење:
Ако си на диета само со вода. Доколку вежбаш можеш со протеин. Мене оброкот пред тренинг ми е гриз од ориз, протеин, путер од кикирики и некое овошје (најчесно малини, боровинки, банана). Оброкот после тренинг само гриз од ориз и протеин, двата оброка подготвени само со вода, најлесно сварливи оброци.Некоја идеја за додаток во гриз?
На диета сум и ми треба идеја со што можам да го јадам пченичниот и пченкарниот гриз освен со путер од кикиритки, овошје, итн. И дали да биде со млеко или вода?
И јас сум, ама од дете јадам лимони, портокали, банани, цитрони, мандарини, ананас ...лично сум против све што не од нашето поднебие
Најпогрешен начин е да се испие со вода и во желудник да го оставаме да набабри. Не го правам тоа, зрната што не се направиле како што треба, ги фрлам. Сепак, не ги платив за да ги фрлам, затоа прашувам за искуство со чија семе.инаку ако очекуваш да ти набубри ,,надвор,, а не бубри, после испиеното како такво и испиена вода ќе го стори тоа во желудникот
Во Кам мислам дека е најефтина, од таму ја купувам и до сега сѐ си било таман.Јас пробувам да користам чија семе и немам среќа. Купив од Natura, оние ефтините од маркети, и не набабруваат, ниту после цела ноќ стоени во вода (три-четири зрнца ако беа набабрени само), а интернет вели за 15 минути треба да се готови.
Денеска купив од некоја фирма Purasana од Зегин, поскапи, овие се направија како што треба, ама некоја си петтина д нив се суви семки, не примија вода.
Искуство некој со чија семе?
Дали јас некаде грешам или ни продаваат овде во МК чија семе што е старо, на пример?
Автоматски споено мислење:
...не знам каде си прочитала дека ,,најпогрешен начин е да се испие со вода" ? А зошто би било на пример, знаеш ли? семето од чија може само до 2 ч да се држи во вода, оти после ќе зарти, а ако не испиеш вода кога ќе го внесеш чија семето, без разлика и да ти биде онака желатинозно, то во желудникот ќе ја апсорбира целата вода, ти нема да внесеш вода оти велиш било ,,најпогрешно" и што ќе се случи? Ќе настане дехидратација и ќе имаш запек, а ненабабрените семиња потопени ги фрлаш демек ,,не чинеле,, , а што не би набабреле во тебе со испиена чаша вода со чија семе? Ти како сакаш, ама мое мислење е дека погрешно мислишИ јас сум, ама од дете јадам лимони, портокали, банани, цитрони, мандарини, ананас ...Решив да пробам чија семе, пишува дека е полно со корисни работи.
Најпогрешен начин е да се испие со вода и во желудник да го оставаме да набабри. Не го правам тоа, зрната што не се направиле како што треба, ги фрлам. Сепак, не ги платив за да ги фрлам, затоа прашувам за искуство со чија семе.