Немам намера да го гледам видеото па ако сакаш кажи ни во кратки црти што зборува типот. Патем Опитне селоно го гледам под руска контрола е на видеово а пред некој ден имаше славје [од проукраинците по социјални мрежи] дека ВСУ го зазеле.
Немам намера да го гледам видеото па ако сакаш кажи ни во кратки црти што зборува типот. Патем Опитне селоно го гледам под руска контрола е на видеово а пред некој ден имаше славје [од проукраинците по социјални мрежи] дека ВСУ го зазеле.
Само ова ке ти го кажам и доста е да знаеш : Таа пола армија што има загинато во френдли фајр се дури 60 луѓе кој којзнае и колку е точно инфото за самото погинување.
Немора друго да знаеш. Затоа пишав и дали барем 1/4 има вистина.
Инаку главната прича е како " успешната и моќна украинска армија " спречила " руските нацисти " да ја заобиколат Авдиивка со тоа што пробиле кај Опитне, Первомајске и Невељске .
Го гледам од време на време ама не е реален. Тежок проукраинец и не дава извештај за украински загуби. Исклучиво РФ губи на неговиот канал и се некако сензационалистички. Ако го гледав само него и ништо друго, украинците ќе беа позади Урал.
Генерално јаде гомна за да продава маици и питачи на Патреон.
Ваквите блогери ги гледам за да видам од кои извори вадат инфо. На ово му се генерално 3-5 канали. БТВ преку него го дознав каналот на Зеленски Зелката да ти имал Телеграм канал, секој ден јаде трици.
Само ова ке ти го кажам и доста е да знаеш : Таа пола армија што има загинато во френдли фајр се дури 60 луѓе кој којзнае и колку е точно инфото за самото погинување.
Немора друго да знаеш. Затоа пишав и дали барем 1/4 има вистина.
Инаку главната прича е како " успешната и моќна украинска армија " спречила " руските нацисти " да ја заобиколат Авдиивка со тоа што пробиле кај Опитне, Первомајске и Невељске .
И мене ми падна во око тоа за пријателски артилериски оган. Русите тврдат дека се 30 украинци а не руси. Украинците тврдат дека се 20-100 руси што се предале и 100-150 поклопени со артилерија на повлекување. Зависи кој канал го читаш.
Јас сам си отворив гугл мапс да премерам колкаво бојно поле е. Според тоа што видов изгледа како позиции за 3-5 водови или релативно една чета. Што во најдобар случај има 150 војници, а во поодмината битка поверојатно е да има 70-100.
Немам докази ама моја проценка 30-40 да се предале, 30-40 да поклопиле украинците на бегање, не повеќе. Сигурно некој се има спасено, нема шанси до последен да ги сотреле.
Како и да е, голем удар за рускиот морал во тоа поле, млак буст за украинскиот морал на вакли успеси.
@Vanlok џабе му е на Шојгу со тие 12 бродови што ќе ги добиеле годинава. Кога подморница во потенцијално воено жариште ја оставиле да си ја сунчаат на отворено.
Ова е аматеризам и неспособност.
@Vanlok џабе му е на Шојгу со тие 12 бродови што ќе ги добиеле годинава. Кога подморница во потенцијално воено жариште ја оставиле да си ја сунчаат на отворено.
Ова е аматеризам и неспособност.
Šokantan preokret: Masakr je napravila Ukrajina VIDEO
Njujork tajms objavio da podaci s kojima raspolažu ukazuju na to da je za masakr na pijaci u Kostjantinovki kriva Ukrajina, a ne Rusija.
Witness accounts and an analysis of video and weapon fragments suggest a Ukrainian missile failed to hit its intended target and landed in a bustling street, with devastating consequences.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.