Квалификации за европските натпреварувања

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.642
Поени од реакции
4.524
На Албанциве ветер им дава и УЕФА, од 24 играчи дури 14 им се родени во странство. Не можеш ти да имаш избор да играш или за Косово, или за Албанија... гледам двајца до пред една година играле за Косово, сега дошле во Албанија. Но тоа е, нема што да им го бериме гајлето, реално треба да се луди ако за да не успеат да се пласираат. Не дека не е можно да се случи и тоа.
ако гледаш така, цела немачка француска и белгијска репка се со „странци“ ...

Јас лично немам ништо против Албанија, и албанците што живеат таму.. Мене косоварите ми пречат, тие се канцерот на балканот.. Па 70% од албанците во Албанија не ги сакаат косоварите пошто се различно племе..

Член од
8 август 2013
Мислења
1.320
Поени од реакции
2.069
ако гледаш така, цела немачка француска и белгијска репка се со „странци“ ...

Јас лично немам ништо против Албанија, и албанците што живеат таму.. Мене косоварите ми пречат, тие се канцерот на балканот.. Па 70% од албанците во Албанија не ги сакаат косоварите пошто се различно племе..
Kancerot na ballkanot se znae koj e.. toj shto naprael 3 balkanski vojni vo 90'. A ako imash ti historija samo za sebe togash ok, drzhi go.

B

Beck's

Гостин
Ballkani - Dinamo Zagreb 2-0

tivko se raboti vo ovoj klub bez mnogu euforija, recisi cela pocetna postava igraci od Kosovo, dve godini po red vo grupite na KL.
Primer za site klubovi kaj nas sto ti pravi uspesnoto rakovodstvo na klubot so pomal budzet od nekolku nasi klubovi tuka

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.717
Поени од реакции
22.862
Хаос во Холандија. Полицијата нападнала дел од раководството на Легија, уапсени се 2ца фудбалери (капитенот Жозуе и Радован Панков).
Не знам што е причината што довела до овој расплет, ама се надевам нема да се излаже некој фан на АЗ Алкмар да отпатува на гостување во Полска.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Брееј Албанија пак на ЕП.

Ретко се случува за екипа што ќе изненади да успее со две различни генерации да се пласира на ЕП. Исланд имаа една генерација што направи успех, ние исто, Северна Ирска исто, Велс исто.

Ама 8 години после првиот успех пак да се пласираат.... браво.

Очигледно тајната на успехот не е во тоа лидер на федерацијата да ти е некој со албанска националност пошто и ние ќе се пласиравме на следното ЕП ако беше до тоа :D

Исто вреди да се спомене дека Ерменија ептен заеба работа против Летонија, имаа топ шанса да влезат во борба за ЕП и...

Чинам Чешка/Полска имаат загарантирано плејоф за ЕП без разлика кое место ќе се, така?
Знам дека Италија сигурно ќе игра плејоф ако заебат работа у нашава група... што уште еднаш треба да не потсети дека Боби апсолутно ја посра Лигата на Нации, нешто што е направено буквално за отепани земји ко нас...

А да, исто вреди да се пофали и Шкотска што е на добар пат да сврзе back-to-back настапи на ЕП.
Норвежаниве вака така пак изгледа ко да ќе треба да бркаат пласман преку плејоф... (ма да ептен е рано за групава да се збори се уште)

Kajgana Shop

На врв Bottom