Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.326
Поени од реакции
7.683
ne mi se veruva kako poslednive godini samo shlajmot od lugje se forsira, primerive po slikive glejte gi...
Многу е лесно. Овие што се шлајмот се многу мало малцинство, но медиумите намерно ги форсираат 24/7, а целна група им се младите. Но целта им е пренасочување на вниманието од главните проблеми, притоа намернос да се зголеми гневот кај народот и да се подели. После народот наместо по одговорните, гневот, бесот ќе го истурат врз комшијата и останати сограѓани, а таа криза нормално некој дебело ќе ја искористи за свои цели.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Многу е лесно. Овие што се шлајмот се многу мало малцинство, но медиумите намерно ги форсираат 24/7, а целна група им се младите. Но целта им е пренасочување на вниманието од главните проблеми, притоа намернос да се зголеми гневот кај народот и да се подели. После народот наместо по одговорните, гневот, бесот ќе го истурат врз комшијата и останати сограѓани, а таа криза нормално некој дебело ќе ја искористи за свои цели.
znam deka e lesno, problemot e shto ne mozam da prifatam tolkava brojka na lekoverni glupi lugje na koi seto ova deluva

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.326
Поени од реакции
7.683
znam deka e lesno, problemot e shto ne mozam da prifatam tolkava brojka na lekoverni glupi lugje na koi seto ova deluva
Ако на бројката мислиш на луѓе кои слепо ги следат партиите, тогаш се согласувам. Ако мислиш на луѓе кои подржуваат оние прогресивни либерални глупости, не е голема, но медиумите намерно даваат минутажа, па така изгледа.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Прегледај го приврзокот 389775

На @ovs овие му се идолите, силувачи, педофили (y)
Казната му е помала бидејќи бил малолетен кога ги силувал и прифатил вина за помалку години. Сигурен сум и дека некој од фашистите да бил малолетен при обидот за државен удар исто така би добил помала казна.

И покрај другиве ствари, се разбира дека криминални дела насочени кон државата како целост се казнуваат подолго.
Црнците регуларно добиваат огромни и незаслужени казни за поседување мали дроги, правниот систем не им ги дава бенефитите што вашите теории на заговор ви ги кажуваат, баш спротивно од тоа.

Последно уредено:

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
349
Поени од реакции
506
Судот пресуди, Трамп сексуално ја злоставувал писателката Е. Џин Керол,мора да и плати 5 милиони долари оштета.

Бидејќи се работи за граѓански случај и по шо силувачот Трамп не е црнец ке избегне затворска казна.

„Денес светот конечно ја знае вистината“, рече Керол во изјавата. Оваа победа не е само за мене, туку и за секоја жртва на силувачот Трамп.

Порота од шест мажи и три жени донесе едногласна пресуда со што и доделија на Керол 5 милиони долари како компензација и казнена отштета која силувачот Трамп ке треба да ја плати на жртвата.

Осудениот силувач Трамп ке биде првиот претседателски кандидат кој е осуден за силување на жена.
Трамп е симболот на она што го претставуваат maga и "proud" "boys", абоминациски секти пуни со инцестоидни силувачи и расисти,поклоници на педофил и осуден силувач.

За демистифицирање на педофилот( и осуден силувач )Трамп и неговиот bff Џефри Епштајн во некој нареден пост.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.284
Поени од реакции
5.545
Дај ги де и Буш и Клитонови кога сме кај журките на Епстин. Цел свет ќе гори ако тргнеме така, кралевски фамилии, претставници од Ватикан итн.

Не го оправдувам ама немој вакви селективни срања, демек демократите се цвеќки за на уво

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
349
Поени од реакции
506
Ништо поселективен не сум од 99% членови на темата,разликата е што мене ми се интересни да ги анализирам Трамп и републиканците а нив им се поинтересни демократите.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.481
Поени од реакции
18.074
Судот пресуди, Трамп сексуално ја злоставувал писателката Е. Џин Керол,мора да и плати 5 милиони долари оштета.

Бидејќи се работи за граѓански случај и по шо силувачот Трамп не е црнец ке избегне затворска казна.

„Денес светот конечно ја знае вистината“, рече Керол во изјавата. Оваа победа не е само за мене, туку и за секоја жртва на силувачот Трамп.

Порота од шест мажи и три жени донесе едногласна пресуда со што и доделија на Керол 5 милиони долари како компензација и казнена отштета која силувачот Трамп ке треба да ја плати на жртвата.

Осудениот силувач Трамп ке биде првиот претседателски кандидат кој е осуден за силување на жена.
Трамп е симболот на она што го претставуваат maga и "proud" "boys", абоминациски секти пуни со инцестоидни силувачи и расисти,поклоници на педофил и осуден силувач.

За демистифицирање на педофилот( и осуден силувач )Трамп и неговиот bff Џефри Епштајн во некој нареден пост.

Poslednava slika korne na AI, mnogu lesno se poznavaat.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.547
Поени од реакции
7.283
Ex-Proud Boys leader Enrique Tarrio jailed for 22 years for Capitol riot

"I am extremely ashamed and disappointed that they were caused grief and suffering," he told Washington's federal courthouse. "I will have to live with that shame for the rest of my life."

Tarrio, wearing an orange jail uniform, added: "I was my own worst enemy.
"My hubris convinced me that I was a victim and targeted unfairly."
Acknowledging that Mr Trump had lost the November 2020 presidential election, Tarrio said: "I am not a political zealot.
"Inflicting harm or changing the results of the election was not my goal.
"I didn't think it was even possible to change the results of the election."
"Please show me mercy," Tarrio asked the judge. "I ask you that you not take my 40s from me."

Брееј прауд бои испадна ашејмд пуси. Место да каже “осудете ме бе шо ве ебам и онака Трамп ќе победи наредна година и ќе ме пардонира”, он пичка. Со вакви ли фут солџери ќе ја води граѓанската војна во Америка господинот Апрентис?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
колку ве плаќаат по пост за овие работи да ги пастирате? :icon_lol:
Тајните служби на Британија ги плаќаат :pos:
Илуминатите што го водат цел свет а само форумџии од кајгана ги знаат

Kajgana Shop